Suplimente la ziare


Câteva ziare au reapărut la tarabe cu niște suplimente bune de luat și digerat acasă, dacă nu de noi măcar de copiii noștri happy
Câteva cuvinte despre cele care mi-au făcut cu ochiul, dar și câteva lămuriri în ceea ce privește altele citiți în rândurile următoare.

Financiarul a apărut de vineri 18 septembrie cu o enciclopedie drăguță a statelor lumii. Va apărea în 10 numere și costă 15 lei bucata. Eu ca deținătoare a primului număr vă pot spune că este de o calitate excepțională și merită luată. Eu de la Luci am aflat de ea.

Adevărul vine cu o colecție inedită despre pictori celebrii, români sau străini. Primul volum, cel despre Michelangelo s-a distribuit gratuit împreună cu ziarul și cu Adevărul literar și artistic miercurea trecută, poate încă se mai găsesc la chioșcuri. De miercurea viitoare un exemplar va costa 13 lei.

Tot Adevărul mai apare împreună cu o colecție de filme românești în regia lui Sergiu Nicolaescu. Colecția “Război și Dragoste” oferă filme ca “Ultima nopate de dragoste întâia noapte de război” (pe care mi l-am luat) sau “Ciuleandra”.

Gazeta sporturilor reia de unde a lăsat “Integrala Ioan Chirilă” cu volumul “Ar fi fost prea frumos” care va apărea pe 22 septembrie. Din păcate o mare bilă neagră pentru Gazetă deoarece scoate aceste volume cum o taie capul, deci foarte haotic și fără respect pentru cititori. Poate că le pasă prea mult de sport, și uită de parolism.

Din păcate Cotidianul întârzie destul de mult cu reluarea colecției de cărți, chiar am auzit zvonuri cum că s-ar putea să nu se mai reia. Până atunci câteva cărți pe care poate le-ați ratat ca și mine de altfel se găsesc de vânzare alături de un număr special al revistei Tabu la prețul de 11 lei bucata. Eu mi-am luat una de la ei.
De asemenea am obeservat că pe lângă ziare mai nou și revistele oferă cărți mai mult mai mai puțin OK, de exemplu VIVA a ieșit la atac cu o colecție de cărți pentru “fete vesele”.

Printre achizițiile din ultima vreme se numără “Toate pânzele sus” din Colecția de filme de la Jurnalul Național și cele două volume cu poeziile lui Eminescu care au apărut în colecția “Cartea de acasă”.

You may also like

4 comentarii

  1. Bia, concret, ce ai auzi despre colecţia Cotidianul ? Pe site-ul lor nu a apărut nimic în acest sens, şi asta în ciuda faptului că au fost asaltaţi de cititori nerăbdători. Întârzierea mi se pare, într-adevăr suspectă. Ar fi păcat să se renunţe la colecţie, publicau nişte cărţi cu adevărat bune.

  2. OK, păi nu intenționez să înmulțesc bârfele, mai ales că și mie îmi place colecția de cărți de la Cotidianul, dar prima dată am auzit la Mircea Badea că s-ar putea sista de tot. Acum e adevărat că MB nu-i are la inimă pe cei de la Cotidianul, dar totuși mi-a dat de gandit. Apoi am mai citit în acestă vară pe ceva site-uri bârfe că nu le mai merge bine deloc cu vânzările și chiar mi s-a întâmplat la chisoșc să aud cum că se vând foarte rău.
    În fine, mie chiar mi-ar părea rău să nu mai existe această colecție, dar totuși azi mâine e 1 octombrie și ei nu au dat nici măcar un anunț cam pe când au de gând să revină din "vacanță". Asta chiar mi-a dat de gândit.

  3. Mi-am luat si eu Michelangelor, dar nu cred ca ma inham la toata colectia… si-asa nu prea ajung sa citesc asemenea carti. Eram obsedata sa am enciclopedia de la Cotidianul si am renuntat cand mi-am dat seama ca n-o sa ajung sa citesc o carte cap-coada. In schimb alea de la Saptamana financiara… le urmaresc sa vad ce mai scot.

    Si tare as vrea sa revina si colectia de la Cotidianul.

  4. Da păi și eu renunț la colecția cu pictori cam tot din același motiv. Poate pentru o vreme ar fi bine să mă potolesc cu toate colecțiile big grin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.