Cupluri memorabile pe ecran

Vivian Lee și Clark Gable
Orice s-ar zice cei doi au dat foarte bine împreună pentru un film gen „Pe aripile Vântului”. Filmul mi-a plăcut, nu fac parte din cei care spun că „a fost cel mai bun film ever, cel mai romantic, cel mai cel”, dar cuplul cred că este cel mai cunoscut din istoria filmului.

Katerine Hepburn și Humphrey Bogart
Am fost exrem de încântată de „Casablanca”, este poate cel mai vechi film romantic pe care l-am văzut dacă pot spune așa. Oricum el a stat prin fruntea topurilor filmelor siropoase, dar cred că după atâta vreme poate fi considerat mai mult de atât. Feminitatea lui Hepburn și subtilitatea lui Bogart eu una nu le-am putut uita.

Julia Roberts și Richard Gere
Normal că este vorba de „Pretty woman” și evident că diferența dintre acest cuplu și cele prezentate anterior este colosală, de fond și structură, dar complicitatea celor doi în film este fenomenală. Defapt pentru mine este singura peliculă în care Julia Roberts mi se pare drăguță, căci în rest, mă rog, părerea mea.

Julia Ormond și Brad Pitt
Păi trecând peste faptul că „Legendele toamnei” este printre filmele mele preferate, cuplul Ormond/Pitt este foarte bine lucrat. Eu zic că a ieșit exact așa cum și-au dorit scenariștii și regizorul. Mi se pare cel mai dramatic cuplu de film, stoarce lacrimi.

Maria Schneider și Marlon Brando
Pentru Maria Schneider, „Ultimul Tango la Paris” a fost o piatră prea grea. Jucând în compania marelui Brando, într-un film foarte controversat s-a auzit că ea ar fi fost atât de marcată încât nu a mai jucat nimic după aceea. În film însă cuplul este foarte mișto și oricât de avangardist ar fi fost filmul gândit, fără ei nu ar fi ieșit nimic bun.

Angelina Jolie și Antonio Banderas
Printre cele mai senzuale roluri făcute de Jolie și Banderas, cele din „Original Sin” mi-au tăiat răsuflarea. Trecem peste scenele hot, căci nu de ele e vorba ci de atmosfera pe care cei doi au impregant-o în film. Nu sunt fan Banderas dar aici recunosc: latin loverul m-a cucerit. Cât despre Jolie, cam în filmul acesta mi-am dat seama ce frumoasă e. Împreună au făcut furori pe peliculă.

Penelope Cruz și Ton Cruise
Evident în „Vanilla Sky”, un film super din multe puncte de vedere. Nu spun că l-a pus în umbră pe Tom, dar aici Penelope a făcut poate cel mai bun rol al său, chiar dacă Oscarul l-a luiat pentru „VickyChristinaBarcelona”. Cu o Penelope „inocentă” și un Tom „excentric” replicile au mers ca unse, iar scenele ferbinți…la fel. Mi-a plăcut mult cum s-au completat.

Sandra Bullok și Keanu Reeves
După „Speed” care nu m-a impresionat, „The Lake House” i-a readus împreună pentru niște roluri care m-au făcut să plâng. Atât de romantic mi s-a părut filmul că îl revăd mereu cu un nod în gât. Se potrivesc așa de bine, iar Bullok cu părul tuns e super drăguță. Keanu, pare finally om serios în filmul ăsta :)

Demi Moore și Patrick Swayze
Pe vremea când erau tineri făceau și filme bune, gen „Ghost”. După aia mi se pare că s-au lăsat pe tânjală amândoi. În roluri de fantomă și de semi băiețel s-au descurcat de minune.

Jennifer Aniston și Davin Schwimmer (Rachel și Ross)
Este cuplul meu preferat, chiar dacă e singurul dintr-un serial din toate despre care am vorbit. Cu ei practic am trăit în casă și cred că pe Ross l-aș mai fi păstrat un pic ;) Mi-a plăcut că nu au avut nevoie de 10 sezoane ca să fie cuplu, ei fiind un cuplu chiar și despărțiți. Foarte mișto, mă uit în jur îi recunosc în mulți „Friends”.

Sigur mai sunt alte multe cupluri din filme care merită luate în seamă și cu siguranță se vor mai consacra altele, dar cele 10 prezentate mi-au rămas mie în suflet (și minte, căci de ele mi-am amintit când am gândit postarea).

6 comentarii

 1. Incerc sa adaug si eu cateva, luate aiurea:
  -Gregory Peck-Audrey Hepburn-Roman Holiday
  -Bogart-Lauren Bacall, cuplu atat in filme, cat si in viata de zi cu zi
  -Richard Burton-E. Taylor
  -Keanu Reeves-Charlize Theron-Sweet November

  Jovi.

 2. @Jovi: păi după cum spuneam sunt multe altele de luat în seamă.
  N.B Taylor nu se află printre favoritele mele și niciodată nu am reușit să-mi dau seama de ce.
  Keanu Reeves mi-a plăcut mai mult în combinația cu Sandra, chiar dacă mi-e foarte simpatică și Charlize

 3. Rachel – Ross: Superbi! M-as uita la ei, la Friends iar si iar si iar. Mi-a mai placut si perioada in care rachel a fost cu Joey, putin ce-i drept, dar au fost de nota 20.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.