Sensibil

De la Diana, care e o frumusețe de fată cu o frumusețe de blog (deși nu ne știm mi-am permis să zic asta), am preluat acest mesaj care se pare că a circulat și pe mail, dar la mine nu a ajuns crying
Să fie așadar pentru cei sensibili happy

Un profesor de filosofie stătea în fața clasei având pe catedră câteva lucruri. Când ora a început, fară să spună un cuvânt, a luat un borcan mare gol, pe care l-a umplut cu mingi de golf. I-a întrebat pe studenți dacă borcanul este plin și acestia au convenit că era.
Profesorul a luat atunci o cutie cu pietricele pe care le-a turnat în borcan, scuturându-l usor. Pietricelele au umplut golurile dintre mingile de golf..
I-a întrebat din nou pe studenti dacă borcanul era plin, iar acestia au fost de acord ca era.
Profesorul a luat dupa aceea o cutie cu nisip pe care l-a turnat în borcan. Firesc, nisipul a umplut de tot borcanul. I-a întrebat din nou pe studenti cum statea treaba iar aceștia au raspuns în cor “pliiin”!
Profesorul a scos de sub catedra doua cești cu cafea pe care le-a turnat în borcan umplându-l de aceasta dată definitiv. Studentii au râs.
“Acum (a spus profesorul dupa ce hohotele s-au domolit), as dori sa întelegeți că acest borcan reprezintă viața voastră.
Mingile de golf reprezintă lucrurile importante pentru voi: familia, copiii, sanatatea, prietenii si pasiunile voastre, și că dacă totul ar fi pierdut în afară de acestea, viața voastră ar fi tot plina.
Pietricelele sunt celelalte lucruri care contează pentru voiconfusederviciul, casa, mașina, iar nisipul e restul lucrurilor mărunte.
Dacă veți începe cu nisipul ( a continuat el), nu veți mai avea unde să puneți mingile de golf si pietricelele.
La fel și în viață, dacă îți irosesti tot timpul și energia pentru lucrurile mici, nu vei avea niciodată timp pentru lucrurile importante pentru tine.
Acordă atenție lucurilor importante pentru fericirea ta. Joaca-te cu copiii, fă-ți controale medicale periodic, ieși cu soția în oras la cina, joaca golf; vei avea suficient timp altă dată să faci curat sau să repari cine știe ce dispozitiv . Ai, în primul rând grija de mingile de golf, ele contează cu adevarat. Stabilește-ți prioritățile, restul e “doar nisip.”
Unul dintre studenți a ridicat mâna interesându-se ce reprezentau cele două căni de cafea.
Profesorul i-a răspuns zâmbit: “Ma bucur că întrebi asta. Ele vor doar să arate că, oricât de plină ar parea viața ta, e loc întotdeauna pentru două căni de cafea, împreună cu un prieten.”

You may also like

29

Un comentariu

  1. Bianca, multumesc din suflet pentru vorbele minunate!
    Nu o zic din politete, sa stii, dar aici la tine ma simt ca acasa!
    Fie ca aceasta povestioara sa fie citita de cat mai multi pentru ca are un mesaj extrem de frumos.
    Multi pupici pe obrajori!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.