Fur despre cărți, cerșesc pentru cărți.

Evident lepșe și comentarii, că doar altceva ce aș putea fura sau cerși :D
Nu ştiu cum se întâmplă de găsesc tot la Tomata leapşe super despre cărţi (adică știu cum , fata citește), asta după ce cam acu 3 săptămâni tot de la ea am furat una şi tot despre cărţi. Ce e şi mai interesant e că se pare că la fel ca data trecută şi ea a furat-o (acum de la Cinabru). Ne cad cu tronc astea pe care nu le primim? :))

1. Care este cea mai bună carte citită de tine?
Cea mai bună carte se modifică odată cu vârsta. La 10 ani Vrăjitorul din OZ, la 15 ani Enigma Otiliei, la 20 de ani Departe de lumea dezlănțuită, acum la 24 aș zice La fel de iute ca dorința

2. Ai făcut cadou cărți?
În ultimul timp nu, dar când eram mai mică da.

3. Care este viitorul literaturii?
Strălucit. În ultimul timp am observat că lumea se întoarce la lectură, probabil dându-şi seama că nimic nu o poate înlocui.

4. În ce limbi ai citit cărți?
Per ansamblu în română, dar aş putea citi şi în engleză, franceză şi chiar spaniolă.

5. Ce cărți “celebre” nu ți-au plăcut?
Una celebră autohtonă ar fi Concert de muzică de Bach-Hortensia Papadat Bengescu și una atât de celebră încât lumea o să mă înjure Călătoriile lui Gulliver

6. Ce țară a produs cea mai bună literatură?
La primul impuls aș zice Anglia, dar la o gândire mai profundă (și sentimentală) zic America de Sud.

7. Iei notițe din cărțile pe care le citești?
O, da. Tot timpul îmi notez citatele care îmi plac, de curând mi-am și luat de la Diverta o agendă cartonată superbă (și scumpă), foarte colorată în care notez cu drag tot ce-mi place.

8. Cam câte cărți ai citit până acum?
Dacă se contabilizează și cărțile de poezii, teatru și filosofie chiar nu știu. Cât despre romane, nuvele, povești, povestiri, jurnale, memorii, corespondență, undeva peste 250, ceea ce știu că nu e mult, dar am doar 24 de ani, nu?

9. Cu ce cărți ai dormit în brațe de plictiseală?
Uite cu ultima, Călătorie până la capătul camerei.

10. Ce înseamnă cărţile pentru tine?
Cred că am mai zis undeva. O carte bună cu o poveste extraordinară, reală sau ficțională constituie o altă viață pe care ți-e dat să o trăiești gratuit.

11. Care este cea mai scumpă carte pe care ai cumparat-o?
Nu prea cumpar carti scumpe, sincer mă orientez la promoții. Dar fără îndoială că cele primite, mai ales albumele gen 100 Cele mai frumoase orașe din lume, sau 100 Cele mai frumoase catedrale ale lumii sar de 150 de lei

12. Care este cel mai tare final la o carte citită?
Cel mai tare final al unei cărți este cel care te face să crezi că acolo începe defapt cartea. Și văzând filmul cred că cel mai tare va fi cel al cărții pe care o citesc acuma Dragoste în vremea Holerei-Gabriel Garcia Marquez

13. Care este cea mai influentă carte citită de tine?
Plăcerea de a te povesti ție însuți-Julien Green. Și după ce am citit cartea am citit pe un blog (din păcate nu mai rețin al cui era) că această carte s-ar afla printre cele nuștiucâte de citit într-o viață.

14 Care scriitor te-a influențat cel mai mult ?
Pentru că mi-a dat ocazia să-l descopăr pe Blaga, să-l cunosc, să-l îndrăgesc, deși nu poate fi considerată scriitoare Dorli Blaga merită toate aprecierile mele, mi-a influențat modul de gândire cred.

15. Cât de repede citești o carte?
Dacă îmi place și am timp o carte de 200-250 de pagimi o termin într-o zi (câteva ore), dacă nu-mi spune mare lucru trag de ea multă vreme.

16. Poate literatura să schimbe lumea?
Literatura nu cred că și-a propus vreodată să schimbe lumea, iar dacă și-ar fi propus probabil s-ar fi răzgândit.

4 comentarii

  1. “15. Cât de repede citești o carte?
    Dacă îmi place și am timp o carte de 200-250 de pagimi o termin într-o zi (câteva ore), dacă nu-mi spune mare lucru trag de ea multă vreme.”

    Mie îmi ia cam o lună, cel puţin…! Dar citesc numa’ în weeek-end!

  2. Ooooo, dar stai liniştit că şi mie poate să-i ia o lună dacă o încep, nu am timp de ea şi citesc 2 fraze pe zi. Iar dacă nici nu-i cineştiece…mă lupt cu ea. Da pe bune dacă-i faină şi am vreme zboară paginile cum nici nu te aştepţi :)

  3. :D

    Acuma ca stiu, te pun pe lista cu Cinabru caruia ii trimit mai tot timpul lepsele cu carti. :)

    Mai am una in pregatire, tot furata de pe undeva, ca si mie imi plac astea literare de mor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.