Despre lucruri simple…(dar complicate)


S-a nimerit să citesc cartea Mihaelei Rădulescu tocmai acum când ea se află într-un monstruos scandal monden pe care nu vreau să-l comentez.
Vreau în schimb să spun câteva cuvinte despre cărticică. Polirom s-a gândit să reunească articole de-ale vedetei care apăruseră in revista ELLE, într-o carte la care Mihaela eventual să atașeze alte scrieri mai mult sau mai puțin jurnalistice. Cum probabil Mihaela a realizat ca mai ales acum vedetele fac de toate s-a gândit că-i OK să publice și o carte. Prefațată de marele Alex. Leo Șerban, având parte de o promovare excesivă și de o imagine “pă măsura Rădulescii”, în 2007 când s-a lansat s-a cumpărat în prostie. Filantroapă din fire, ea donează tot ce câștigă din vânzarea cărții unuie Asociații Umanitare sau cam așa ceva.
În carte Mihaela vrea oarecum să arate cât de “normală” e ea ca persoană, cum nu poate dormi noaptea de grija faptului că puștiul e un copil de bani gata, cât dor îi cuprinde pe miliatrii din Irak și câte și mai câte subiecte din cele mai diverse și din cele mai fără legătură cu faptul că ea dorea să scrie despre lucruri simple.
Unele fraze sunt chiar comice, altele poate triste, dar sunt și câteva demențiale, aproape aforistice cum zice chiar Alex. Leo Șerban. Nu știu dacă autoarea chiar a crezut tot ce a subliniat în carte dar ea părea destul de convinsă de faptul că deține niște adevăruri care sinceră să fiu se pare că nu i-au folosit la nimic în viața de zi cu zi atâta timp cât momentan se află într-o situație extrem de delicată cam pe toate planurile.
Nu sunt un fan, dar nu am nimic cu ea, nu vreau să o desfințez că se ocupă alții de asta chiar acum, dar vreau să zic, că pe undeva suntem într-un moment când această carte nu prea are sens, pentru că e genul de carte care nu mai valorează nimic fără imaginea pe care autoarea o avea la vremea respectiva (famile, iubire, soț minunat, carieră fără cusur).
Pentru fani, dar și pentru copilul ei care nu merită nimic din ceea ce i se întâmplă sper doar ca lucrurile complicate să se remedieze,

9 comentarii

  1. Da știu și chiar le citesc și pe alea care merită citite, dar nu vad nicio crimă că am citit-o și pe asta, mai ales în vremurile astea tulburi pentru ea.
    Ai ceva cu fufele? :D
    :D

  2. Ştii care e faza, tocmai uşuratecele astea is vedete la noi, ştoarfele astea de 2 bani sunt făcute dive peste noapte.
    Valorile adevărate le descoperim abia atunci când se-ndreaptă convoiul mortuar la cimitir…

  3. Ştiu care e faza, dar vezi tu, până şi faptul că această postare are mai multe comentarii decât altele care poate ar fi meritat spune multe despre cine a făcut ca aceste fufe să devină ce sunt. Nimeni mai mult ca noi cei care le comentăm şi ne îndârjim considerându-le depravate de 2 lei nu le-a adus aici aşa că sincer…nu mai e nimic de zis. Iar ăsta ar fi un lucru SIMPLU.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.