10 locuri absolut perfecte pentru o cerere în căsătorie

Nu m-a lovit Cupidon peste noapte și nici Sfântul Valentin nu e neapărat scopul acestei postări (eu una n-aș pune întrebarea într-o zi în care să zicem că s-ar aștepta), dar am ținut în mine, de mult timp, ideea acestui articol căruia musai a fost să-i dau odată glas. Sigur că, mai mult decât locația, momentul și persoana potrivite sunt ce ar fi nevoie pentru o clipă de neuitat, dar încercați să vizualizați o cerere în căsătorie în locurile de mai jos. Cine știe, unii poate chiar ați trăit-o pe acolo ;)

P1140500

Inutil este să vă spun, că mie, cererea în căsătorie, mi se pare una din cele mai frumoase amintiri ale unui cuplu. Sigur, se poate sări peste și oricum nu garanteză, de fapt, nimic, dar de ce să nu avem parte și de acest episod așa de fain și generator de amintiri de neuitat? Nu există rețetă perfectă pentru acest moment, locație perfectă și nici măcar zi perfectă, de fapt nici nu trebuie să fie nimic perfect, însă trebuie să vină într-un moment neașteptat, răspunsul să fie, desigur, DA, povestea să continue la fel de fain, dacă nu mai fain și să vă aducă multă fericire. Sigur că asta nu ne scutește de emoția întrebării și de răspunsul tremurat de după ea.

Dacă ați trăit momentul deja, felicitări, sunt sigură că o să retrăiți puțin din el prin ideea acestui articol, iar dacă vă pregătiți de acest moment, poate o să găsiți în rândurile de mai jos inspirația de care aveți nevoie. Trebuie să menționez că în acest articol nu o să găsiți un top al locațiilor și nici tripleta de aur în materie de locații “vedetă” Paris-Londra-Veneția. Nu pentru că n-ar fi meritat (merită și vor rămâne locații vedetă atâta timp cât lumea se va iubi pe Pământ și vor exista cereri în căsătorie) ci pentru că pur și simplu vreau să vă dau alte idei de locații decât cele mai populare din lume. Acestea fiind spuse, să pornim în minunata călătorie prin locuri făr’ de seamăn, dorindu-vă să primiți cele mai frumoase răspunsuri, la cele mai nebune întrebări despre dragoste! :)

10 locuri absolut perfecte pentru o cerere în căsătorie

1. Podul Carol din Praga, undeva după miezul nopții, când e complet liber și foarte intim, când nu seamănă deloc cu cel de pe timpul zilei, dar când castelul din Praga strălucește ca o nestemată în noapte, mai ceva ca nestemata de pe degetul ei… Praga este un oraș extrem de romantic noaptea, după ce cohortele de turiști merg la culcare. Mizez aici pe o noapte caldă de vară, la final de sejur, când nici ea nu mai crede că ar putea aștepta altceva de la acea escapadă la Praga.

DSCF0281

2. Piazzale Michelangelo seara, după ce luminile bătrânei Florențe se oglindesc deja în luciul apei de pe Arno, iar posibilii vizitatori au coborât deja în oraș. Permiteți-mi să vă spun că acesta este chiar singurul loc din lume pe care aș da locul în care m-a cerut pe mine, dar sunt sigură că dacă ne-am mai întâlnit într‑o altă viață (ceea ce în place să cred) aici s-a întâmplat :) Este absolut minunat!! Aveți doar răbdare să fie suficient de târziu ca să vă puteți bucura în liniște de moment… priveliștea va fi cu mult peste cea de mai jos.

DSCF2855

3. Pentru iubitorii de artă, un loc superb este Galeria Națională de Artă de la Palatul Belvedere din Viena, unde se află celebra operă a lui Gustav Klimt – Sărutul. Ei bine, fix în fața acestei lucrări ar putea pune marea întrebare. Ar putea alege o zi din timpul săptămânii, cât mai în extrasezon, o zi cu puțină lume la muzeu, cu șanse foarte mari ca doar cei doi să se afle în fața tabloului. Efectul este garantat. Eu iubesc lucrarea asta, vorbește singură despre ea, iar pentru cineva care apreciază locurile inedite n-are cum să nu fie “one moment in time”. Din păcate nu am o fotografie din fața tabloului, căci e interzis fotografiatul, însă am o fotografie dintr-o sală oarecare a Palatului Belvedere unde este expusă…

DSCF3739

4. Parcul Ghica din Sinaia, într-o seară de iarnă, când ninge și niște beculețe rămase din sezonul sărbătorilor strălucesc de prin copaci. Sinaia este cel mai romantic loc din România (#amzis), în viziunea mea și dacă vrei să faci marea cerere pe pământ românesc, ei bine, ți-aș sugera asta! Parcul acesta, cu zăpadă pe el este un loc cu o atmosferă deosebită, ce poate primi oricând doi îmbujorați dornici de cea mai faină aventură în doi din viața lor.

DSCF0978

5. Invit-o la o plimbare cu barca pe lacul Hallstatt în Austria, într-un cadru mai tare ca orice carte poștală, în cea mai frumoasă zi de vară posibilă. Nu cred că mai trebuie să spun de ce și cât de frumos este acest loc, când el arată cam așa… Locația este una foarte aglomerată în sezon, dar pe o barcă puteți fi doar voi doi… și-o portocală, și-un inel, am vrut să spun, un inel :D

DSCF8118

6. Piața Navona din Roma la primele ore la dimineții n-are prin ea turiști dar are ceva magic în toată treaba asta! Eu n‑am mai putut să o uit, de când am văzut-o pe fugă, în cea mai frumoasă dimineață de noiembrie pe care am trăit-o până în prezent (asta pentru că n-am o părere prea bună despre diminețile de noiembrie). Well, oricum, dacă vă tentează o cerere în căsătorie cu aromă de cafea proaspăt măcinată, dacă sunteți îndrăgostiți de Italia cam pe cât unul de celălalt și, evident, dacă sunteți suficienți de matinali și de inspirați dimineața, nu există loc mai perfect pe Terra pentru a îngenunchia în fața ei și în fața fântânii lui Bernini, ce tronează în mijlocului acestei piețe splendide.

P1200201

7. Portul din Palavas (Sudul Franței) la apus, la fel ca orice alt port micuț din regiunea asta însorită 365 de zile pe an poate fi acel loc perfect pe care îl cautăm pentru un eveniment special. Fie că vă aflați în vacanță în zonă, fie că ați ajuns aici din întâmplare, nu are cum să nu vă atragă atenția. În plus, pentru cei ce preferă locurile mai retrase și cât mai puțin celebre este excelent. Ca o extensie a acestui loc, cred cu tărie că Sudul Franței are suficient potențial pentru cât mai numeroase și cât mai diverse cereri în căsătorie și alte evenimente minunate.

P1150422

8. La Cascada Vălul Miresei din Apuseni, pentru că are atât de munte conotații: cădere înaltă de apă, înconjurată de cei mai pitorești munți ai României, plus un nume parcă predestinat. Este foarte frumos locul acesta din “Țara Mărgăului” și aveți destule șanse să-l găsți aproape pustiu într-o zi de primăvară. Dacă vă luați și un fotograf “complice” vă garantez cele mai minunate fotografii de logodnă pe care le puteți face în zonă. Îmi pare sincer rău că eu nu am să vă arat imagini mai frumoase de aici, dar vă rog, nu subestimați romantismul și atractivitatea locațiilor din România!

P1280279

9. Castelul Hohenschwangau din Bavaria, vă poate mira, căci poate v-ați fi așteptat mai repede la fratele mai mare și mai celebru, aflat cât colea peste pârleaz: Castelul Neuschwanstein. Dar tocmai aici e șmecheria, căci din minunatele grădini de la Hohenschwangau obținem cea mai frumoasă panoramă asupra Castelului Neuschwanstein și a întregii zone. Culoarea de miere a castelului, grădinile aproape exotice pline de leandri roz, băncuțele din lemn vopsite într-un verde moale și diafan, toate compun un tablou romantic și de efect, pentru cel mai important DA de până atunci.

DSCF8580

10. Am lăsat la final un loc cu adevărat desprins din basme: meterezele din San Marino în timpul unui răsărit de soare. În poza de mai jos este chiar primul răsărit din 2012! Este genul acela de loc și genul acela de moment în care dacă nu te stăpânești bine îți dau lacrimile, cu sau fără o cerere în căsătorie. Prea frumos să fie adevărat și prea adevărat ca să nu fie extrem de frumos :)

P1260373

3 comentarii

  1. La cate locatii faine ai prins in aceleasi articol parca as vrea sa ma marit de vreo patru cinci ori. :) Oricum, cred ca ar merge si sa serbezi an de an dupa marea cerere, in astfel de locuri.

  2. Doar San Marino era pe lista mea (foarte) scurtă … dar aș fi avut mai mult de așteptat.
    Așa că a câștigat Cabo da Roca, la apus, chiar în momentul în care soarele intra în ocean. Și răspunsul a fost DA :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.