Ah, Europa! Ce aleg americanii când vor o călătorie de neuitat

Americanii aleg Europa când vine vorba de călătorii frumoase, interesante, îndepărtate și mai ales când vine vorba de celebrul Honeymoon. Pentru ei Europa are un miraj care pe foarte mulți europeni îi lasă reci, pentru că ei trăiesc aici și se comportă ca și cum Europa li se cuvine. Dar știu americanii ce știu… :)

European-Vacation-Photography-Essentials

Pe câteva din blogurile în engleză pe care le citesc am putut să regăsesc, direct sau indirect, fascinația americanilor pentru “bătrânul” nostru continent. Numai pentru Italia au o asemenea prețuire încât mulți au emigrat în peninsulă. Stau mărturie sutele de bloguri ale expaților. Unii din ei, cei care au avut posibilitatea, au cerut chiar dual citizenship și acum parcă se simt și ei mai europeni. La rând vin Franța, Marea Britanie și Țările Nordince… Nu am făcut calcule precise, dar din ce am citit pe această temă, asta a reieșit…

Vorbind strict de turiști, cu siguranță prin pelegrinările voastre, ați dat și voi peste americani aflați în vacanțele lor Europene și le-ați remarcat entuziasmul și relaxarea. Știați că sunt tineri, care după ce își termină facultățile își iau un an liber (da, acel an sabatic) și pleacă prin lume? Aici statisticile vorbesc că peste jumătate din ei vin în acel an în Europa și plănuiesc venitul în Europa ca pe aventura vieții lor. Mulți decid să rămână. Sigur, așa cum mulți europeni visează să ajungă în “State” așa și ei își doresc să vină la noi…

Am decis să scriu despre asta, după ce am citit despre Luna de miere europeană, pe două bloguri splendide, a două americance iubitoare de frumos: Oh So Lovely Vintage: Stefanie & Emery’s Honeymoon! și Italian Honeymoon (+Tuscany) pe celebrul blog (din care s-a născut și o carte) Cupcakes & Cashmere. E tare reconfortant să știi că locurile pe care le iubești și tu, le iubesc atâția alții și pe bune, citind ce spun fetele astea, mă bucur așa de are că locuiesc în Europa și că orașe ca Parisul sau Roma sunt la un zbor de doar 2 ore distanță!!

V-am mai spus nu, că dacă aș pleca să locuiesc peste ocean (nu că aș fi avut un plan vreodată) nu cred că aș muri exact de dorul României, dar aș suferi cumplit de dorul Europei! N-aș suporta să o știu așa departe… Ah… Europa!

keep-calm-and-travel-europe-6

sursa foto 1, foto 2

6 comentarii

 1. Pentru aceeasi fascinatie a americanilor pentru Europa, iti recomand comedia “Eurotrip”. Din punctul lor de vedere, sa nu ajungi vreodata in Bratislava. Eu am fost, am supravietuit, dar nici nu au fost asa departe de realitate in film :))

 2. Mda…insa foarte multi din turiștii americani ce vizitează Europa pleacă la el de tampiti pe cum au venit…

  De exemplu: am vazut săptămana trecută la Roma un grup de turisti americani cu un ghid care le dea informații despre oraș. Scena se petrecea lângă o draguța fântâna arteziana…unul din grup era cocoțat, in picioare pe arteziana, alții manevrau la greu smartphone-urile timp in care ghidul își racea gura degeaba…

  A fost cat pe ce sa il întreb pe individul cocoțat, ce ar zic daca noi europenii ne-am cocoța pe Lincoln Memorial sau pe Statuia libertatii…

  Eu una nu prea ii am la inima, mai ales pentru faptul ca fac lungul voiaj pana pe bătrânul nostru continent, Bat toate orașele importante, le bifează in agenda si nu ramân cu nimic…

 3. Mda, ei viseaza la Europa si noi, europenii visam la America :D. Spun “noi” in general, pentru ca eu in particular, la fel ca si tine, n-am avut in plan vreodata sa imigrez acolo. De fapt nu ma tenteaza nici la nivel de vacanta, decat vreodata poate, dupa ce voi fi vazut toata Europa, pe care o ador, si alte cateva destinatii din Africa, Asia la care visez :)).

  Eu am cunosctut cativa colegi la cursul de franceza, americani tineri, veniti aici in acel “an salbatic”, pentru care sincer i-am admirat. N-au ramas in Franta, nici n-au avut intentia, Europa a fost doar o experienta pe care au vrut s-o traiasca.

 4. Inca din primele saptamani de Canada am inceput sa ma gandesc la Europa ca la… acasa. Stilul americanesc are ceva al lui si unor firi li se potriveste, altora nu. Mie clar nu si asta nu s-ar putea schimba, oi avea si eu nivelul meu de superficialitate, insa nivelul majoritar e mult prea jos.

  Unde mai pui ca nu m-am plictisit niciodata ca in Canada… turistic vorbind e scumpa, are un obiectiv ici-colea la sute de km unul de altul, de multe ori sunt supraevaluate ca ajungi acolo si-ti vine sa-i injuri pentru cat efort ai depus… degeaba.
  Dupa ce-ai vazut Niagara iti spui “incotro?!?” si cu asta ramai…

 5. Mda, chiar sunt foarte mulţi turişti americani în Italia şi Franţa. Am simţit pe propria piele.
  Pe mine America nu mă atrage, mie-mi place Europa şi cred că m-am îndrăgostit de Italia :D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.