Despre mare, pe răcoare

Azi dimineață mi-a fost friguț încă înainte de a mă da jos din pat. A fost așa de ciudat de simțit asta pe un august neîncheiat încă, încât mi-a fost ciudă și am vânat soarele toată dimineața. Mda, față de anul trecut când până la 1 septembrie am dormit cu geamul de ca dormitor deschis, de aproape o săptămână soarele a fost așa de scump la vedere, că am și zis: “nuuu, nu poate veni toamna de acum!!!”, deși încă de la Ineu de săptămâna trecută v-am spus că e caniculă cu frunze uscate pe jos, sooo… vezi semnele, vezi semnele… :)

sunset-sea-background-photo-autumn-60696

N-am fost niciodată toamna la mare, deși mi s-ar părea de mare efect un astfel de sejur. Însă, cum concediul Lui e în august și numai în august, nici măcar un plan nu am avut de a pleca pe plaje însorite, atunci când pe la noi dau ploile lui septembrie sau ale lui octombrie, că cele ale lui noiembrie (cele mai urâte) sigur ne găsesc sub ele…

Mi-am amintit de una dintre fostele mele șefe, care și-a petrecut un final de august la Side și la întorcere mi-a zis că e sec pe acolo și m-am înfuriat așa de tare că îmi puteam da demisia numai din cauza asta (mai bine o făceam, măcar era o extravaganță demnă de amintit, căci actul în sine tot l-am făcut până la urmă) :)

1_1254311769_side-temple-of-apollo

Era o toamnă așa frumoasă atunci și căutând frenetic să văd cât de “sec” poate fi la Side, m-a energizat enorm faptul că sunt un om care se poate bucura de multe frumuseți pe lumea asta, fără să facă pe nemulțumitul. Side e splendid mai ales toamna, iar ce poți vizita pe lângă el (templul lui Apollo, băile romane, muzeul și situl arheologic etc) îți garantează o vacanță perfectă.

În plus Turcia este “numai bună’ în septembrie și chiar octombrie. Vacanțele nu mai stau sub semnul caniculei și nici a aglomerației excesive. Ca să nu mai vorbim de faptul că prețurile sunt de extrasezon, dar sezonul nu este nici pe departe gata.

Care din voi vă bucurați de mare, toamna pe răcoare (și nu locuiți la mare, desigur)? :)

Foto 1, foto 2

18 comentarii

  1. Eu am crescut la mare, la Constanta. Perioada mea preferata de facut plajă e sfârşitul lui august, începutul lui septembrie, atunci când plaja e mai puţin aglomerată şi nici nu stai cu stresul că te vei arde. Şi da, plănuiesc o vizită la ai mei la inceput de septembrie.

    1. Foarte fain :) Și eu prețuiesc tare momentele în care nu mă mai ard la soare, iar din acest punct de vedere, septembrie mă coafează tare bine :D

  2. Eu ador marea de abia de acum si pana inainte de 1 mai, atunci ma bucur de ea cu adevarat.
    Si cine a fost in septembrie in Turcia si nu a inteles nimic atunci e clar ca a calatorit degeeaba, atunci e numai bine acolo, noi am fost si in octombrie si ploua in fiecare dupa masa, dar dimineata era de plaja la aprox 25 de grade.
    Eu de abia astept acum sa incerc in septembrie marea grecilor. si sa ma bucur de ea ;)

  3. Eu am fost in septembrie la noi si a fost cam trist, multe taverne nu mai deschideau, pe plaja era lume putina si apa era cam rece!
    In Italia in schimb, la sfarsitul lui septembrie plajele erau inca pline in Sud (Amalfi) si lume si tot, zici ca inca era vara

  4. N-am fost niciodata la mare in septembrie, dar mie se pare o idee foarte buna. Cum mie nu-mi place aglomeratia, la inceput de toamna, cand toata lumea termina vacantele, mi se pare perioada perfecta, mai ales daca este vorba de o zona ceva mai calda. In plus, asa se poate face si ceva economie de bani. Dar cum desigur, nu prea iti poti planifica mereu concediul cand vrei, uite ca n-am ajuns pana acum :D.

  5. Aşa frig e la Cluj? Pe-aici prin Bucureşti e o vreme perfectă, după standardele mele :)
    Mie perioada asta mi se pare cea mai potrivită pentru mers la mare, mai ales că nu sunt amatoare de stat la “prăjit” :D Sper să reuşim o escapadă luna viitoare… dar încă nu e nimic sigur.

    1. Da, adică azi la Cluj sunt maxim 20 de grade și plouă de rupe :( Ce să mai zic? De o săptămână am avut o singură zi însorită, vinerea trecută :(

  6. am fost la greci anul trecut in septembrie, din 8. ne-a plouat vreo 2 zile, in rest a fost frumos, chiar daca ziua e mai scurta, soarele arde suficient, iar marea e chestie de sansa la ce temperaturi o prinzi :)

  7. Familia mea se bucura de mare chiar acum. Au prins vreo 3 zile minunate, mai au 4 si se cam anunta ploi.
    Parca nici eu n-am simtit vara asta la adevarata ei valoare. Pe cand am ajuns in Romania s-a facut frig :(
    Am auzit ca litoralul turcesc e numai bun toamna

    1. În România s-a făcut frig cam repede anul acesta, sper la o ameliorare a vremii, chiar nu are cum de pe acum să o țină tot la 19-20 de grade și ploi zilnice :(

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.