Cum arată un sat din mediul urban

Floreștiul, desigur, căci eu alt sat/oraș nu mai știu în România. Oricum e cea mai mare comună din țară la ora actuală și nu doar după numărul de locuitori. Pe larg altădată, acum doar Miercurea fără cuvinte. Detalii la Carmen.

DSCF0872DSCF0878

DSCF0879

DSCF0924

DSCF0922

20 comentarii

 1. S-a dezvoltat intr-un ritm alarmant. Eu cred ca e momentul sa treaca la un alt stadiu, e un pas normal. Tin minte cand eram student in primul an, era cu mult mai mic decat e acum.

  1. Bineînțeles că s-a dezvoltat într-un ritm alarmant și foarte haotic și se mai dezvolta dacă nu venea criza, așa a făcut și criza un lucru bun, a stopat construcțiile fără noimă… Din 2009 e cam la același stadiu, poate au mai răsărit un bloc sau două, dar atât…

 2. Eu cred ca intr-o zi va fi inghitit de Cluj si se va numi Cartier! la ritmul in care creste orasul! Mai ales ca Buna Ziua-Marasti, Ghiorgheni nu se mai pot extinde numai pe verticala

  1. Așa se pare, deși nimeni nu cred că vrea neaparat (deh… impozite mai mici)… și nici nu cred că se simte cineva acum “în afara” Clujului, cel puțin eu nu :)

  1. Să știi că unele sunt chiar ok și în interior în ciuda aparențelor și mai ales a românului mereu nemulțumit :)

  1. Mda, nu e rău :)) Se putea mai rău, doar planurile de urbanizare sunt respectate după ureche :P

 3. Satele din apropierea oraşelor sunt “înghiţite” de acestea din urmă. Aşa s-a întâmplat şi la noi cu Miceşti, Oarda, Pâclişa, Bărăbanţ, apoi Ciugud, Drâmbar şi nu pyte multă vreme vine rândul şi Sântimbrului deşi Bălgradul nu este de talia Clujului.

  1. Probabil într-un final, peste ani și ani da, dar deocamdată eu spun că soarta Floreștiului nu este asta… Sunt mai multe lucruri la mijloc, inclusiv politice presupun. Nu se simte că nu e “în Cluj” încă, deci pe nimeni nu deranjează :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.