Sâmbăta, lumea SE iubește mai mult

Deși este cea mai puțin aglomerată zi pe bloguri și pe rețelele de socializare, atunci când sunt acasă și nu am cine știe ce treburi, ador sâmbăta pe internet. Serios!

Sâmbăta e o zi când lumea e mai frumoasă în online. Oameni se relaxează, pun poze de prin ieșirile în natură sau city break-uri, pun muzică bună, vorbesc despre filme, vacanțe, planuri mărețe, lectură sau alte lucruri frumoase, distribuie voie bună și veselie… peste tot :) Sâmbăta lumea visează mai mult și iubește mai mult. Sau poate doar SE iubește mai mult, fără încrâncenare și fără frustrare.

Sâmbăta, lumea e mai reflexivă până și din punct de vedere gramatical. Sâmbăta, lumea se trezește mai târziu, dar gândește mai devreme și mai profund. Parcă sâmbăta, lumea transformă roboții în oameni și stereotipiile în idei originale. Sâmbăta, lumea are inimă și asta se vede, are suflet și asta se simte, are creier și asta se observă.Sâmbăta, parcă și ploaia deranjează mai puțin, se observă absența soarelui abia la apus și atunci se sesizează nebunia de culori de parcă fiecare apus ar trebui să existe numai după ploaie. Uneori sâmbăta se vede și soarele care nu-i, iar în restul timpului nu se vede nici cel care e.

Sâmbăta, lumea nu știe ce e aia oboseală, dar în restul timpului se lasă înrobită de ea. Sâmbăta e singura zi în care referirile la ziua de 25 de ore nu vor fi niciodată o glumă.

Sâmbătă lumea iubește ferestrele, adoră să le deschidă larg și să respire aerul de dincolo de ele. Sâmbăta lumea iubește mai mult poveștile, prăjiturile și prietenii. Sâmbăta se iubesc mai mult familiile și timpul de calitate. Sâmbăta se face dragoste mai mult și niciun război nu va începe sâmbăta. Sâmbăta politica e în vacanță, lumea se distrează la nunți sau botezuri, cununii sau alte sindrofii. Sâmbăta până și cele mai aprigi dispute SE amână pe luni :)

Dacă lumea a fost făcută în 6 zile, iar în cea de-a 7 Dumnezeu s-a odihnit, iar după credințele noastre cea de-a 7 a este duminica, atunci sâmbăta este ziua a 6 a când Dumnezeu a zis: “Să facem om dupa chipul și după asemanarea Noastră, ca să stăpânească peștii mării, păsările cerului, animalele domestice, toate vietățile ce se târăsc pe pământ, și tot pământul”. Și a facut Dumnezeu pe om după chipul Său… Și a privit Dumnezeu toate câte făcuse, și iată erau bune foarte“.

bed-vintage-window-Favim.com-175742

sursa foto

18 comentarii

 1. Frumos scris, insa eu fac parte din categoria care munceste sambata :))!
  Munca e mult spus, am un curs de franceza exact sambata dupa-amiaza :(. Noroc ca n-o sa mai dureze mult timp.
  Weekend fain Bia draga :*!

 2. Frumos spus,dar nu-nțeleg o chestie:
  Spui că „[sâmbăta] Oameni se relaxează, pun poze de prin ieșirile în natură sau city break-uri, pun muzică bună, vorbesc despre filme, vacanțe, planuri mărețe, lectură sau alte lucruri frumoase” .
  Nu ar trebui să viseze și să facă toate planurile ăstea în timpul săptămânii, iar sămbăta să acționeze ?!? Sămbăta se fac amintiri, nu se stă pe net….
  (zise eu, care stau și comentez pe blog….ÎNTR-O SÂMBĂTĂ !!! =)) )

  1. Păi, noah, nu pleci chiar în fiecare sâmbătă, iar unii chiar dacă pleacă pun poze și spun povești frumoase de la fața locului :) Mie mi se pare minunat că își fac timp, de exemplu, să împărtășească cu cei de acasă un peisaj frumos pe care îl văd sau o întâmplare haioasă pe care o trăiesc :D

   Bine, asta doar dacă nu o fac ca să vadă ceilalți ce viață plină și interesantă au ei :))

 3. Sa sti ca Sambata asta a fost faina si la noi , chiar daca m-a luat radarul pe autostrada.. :))
  Dar si eu am observat ca Sambata oamenii sunt altfel…si e cam liniste prin internet… :D
  Frumoasa postare! :)

  1. Se întâmplă, asta e :)) Singurul radar pe care l-am luat și eu până acum (și l-am luat bine) tot într-o sâmbătă l-am luat :)) Pe autostradă, nu vrei să știi ce m-am iritat, mai ales că eram în drum spre… o nuntă :))

 4. Si apoi vine duminica cand toti se intristeaza si dispar pe undeva plangand pentru ca maine va fi luni :D Sincer si mie mi se pare sambata mai activa pe internet si iti dau dreptate:D O duminica minunata iti doresc Bia!

  1. Mulțumesc la fel :) Ce mă bucur că ai reușit să îmi comentezi, parcă nu ai putut la început, nu? Imediat după ce am schimbat tema :D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.