Un Paște “unicat” în Insula Corfu

Două mari și late destinații am tratat până acum superficial: Corfu și Roma (+ zona Lazio). Nu doar că mă simt prost că am făcut nejustificat acest lucru, dar îmi pare și rău, ce-o fi fost cu mine în 2010 (că atunci le-am vizitat pe amândouă) nu-i chip să-mi explic. În schimb vreau să mă reabilitez în ochii acestor două locații prin articole interesante scrise retroactiv, căci, în definitv, sunt două destinații inepuizabile, iar poveștile despre ele pot fi mereu actuale.

Azi ne întoarcem puțin în Corfu. Paștele ortodox se apropie repejor (doar și grecii sunt ortodocsi, se știe) și mai mult decât atât, cade pe 5 mai. Dacă în România e mijloc de primăvară, în Corfu puteți fi siguri că este vară în toată regula. Așadar, o călătorie anul acesta de Paște în Corfu poate îmbina două vacanțe: vacanța de Paște și o săptămână de bălăceală la mare. Să mai adaug că puteți scoate aproape două săptămâni de vacanță dacă ne legăm și de preaiubitul 1 mai “muncitoresc”?

P1190154

Deși am fost în luna august pe insula veșnic verde, cum îi zic grecii, am aflat cât de multe tradiții de sărbători se păstrează aici. Am prins atunci 15 august, Sfânta Maria și țin minte că la hotelul la care am fost cazați am primit un fel de colivă specifică zilei. Patronii hotelului fuseseră la biserică înainte de micul dejun și au sfințit respectiva colivă și ne-au servit-o la micul dejun. A fost un fapt inedit, iar grecii sunt pe cât de petrecăreți pe atât de credincioși.

De Paște se pare că se întrec în tradiții care mai de care mai intresante și mai atractive pentru turiști. Un fapt interesant îl reprezintă, în Kerkyra (Corfu Town, capitala insulei) procesiunea din Sâmbăta Mare, care în mod normal s-ar ține în Vinerea Marea, dar cum pe vremuri insula era sub ocupație venețiană, această procesiune a fost interzisă vinerea și se ținea în secret sâmbăta, așa a și rămas peste veacuri. Ce este mai interesant e ce se întâmplă după această procesiune. De la toate balcoanele din orașul vechi se aruncă vase ceramice pline cu apă. Se spune că astfel se aruncă din casă tot răul care se sparge pentru totdeauna. Cioburile însă reprezintă bucuria care ocupă în acele zile sufletele oamenilor. Așa că toți turiștii se reped că culeagă acele cioburi și să le aducă acasă :) Intresant, nu? Mie mi-ar plăcea să văd un astfel de spectacol, mai ales că este acompaniat de cântecul tuturor clopotelor de pe insulă… MINUNAT!

P1180459

Și ca să vedeți ce departe am mers, am găsit și cazare. De exemplu Hotel Messonghi Beach, 4 nopți la 197 de euro (eu am stat în august 6 nopți cu 300 de euro), deci prețul ce l-am găsit îmi pare tare bun. Și să nu ziceți că am luat-o razna, chiar sper să ajute pe cineva această informație. Un prieten a stat aici și garantează că ar fi foarte bine din toate punctele de vedere. Ca o alternativă puteți avea în considerare și un hotel din Kerkyra, ca să fiți mai aproape de toată nebunia.

Da, au început planurile pentru Paște și chiar planurile de dincolo de Paște. Doamne, parcă nu-mi vine să cred că s-a dus iarna… De bucurie vă dedic această melodie :)

19 comentarii

 1. si eu vreau in insule!!! eu visez la Santorini da nu zic nu nici la Corfu, Rhodos, Creta, oricare :D si chiar avem in plan de Paste sa mergem in Grecia – nu cred ca ajungem in vreo insula, ne multumim si de data asta cu Atena :) si apropo de sarbatoare, grecii sunt grozav de petrecareti – umplu masa cu mancare, se lasa cu dansuri, camasi rupte, vase sparte. I like it :)))

 2. @Miky: aaaa, ce te-am nimerit :)) Știu că-s petrecăreți, vezi Zorba :))
  Vai, la Atena as vrea și eu mult de tot, nu am fost niciodată :*

 3. @Roșcata: ah, ce rău îmi pare să aud asta… anul acesta lumea se cam pune pe planuri în România, căci Paștele sunt pe 5 mai, numai bine după 1 mai-ul cel liber care cade la mijloc de săptămână :)

 4. @Cristina: și în septembrie e aglomerată Grecia, se spune că în ultimii ani a fost mai aglomerată în septembrie decât în august, pentru că prea mulți au vrut să evite aglomerația din sezon :)) Mie mi s-ar părea interesant de o sărbătoare, chiar dacă poate prețurile sunt mai mari, însă la cazare nu am observat să fie :)

 5. M-as intoarce in Corfu cat ai zice peste. Am fost acolo si am ramas surprinsa de preturile mici, serviciile excelente si facilitati turistice la care nu ma asteptam.

  Deci, nu ezitati daca aveti de gand sa va indreptati intracolo.

 6. Da..hai ca incep sa trec de socul initial, nu mi place cand pica asa tarziu. Eu chiar imi faceam niste planuri de plecat in perioada aia si habar nu aveam ca e si Pastele…of…si la catolici cand este??

 7. @Alice: Paștele catolic este pe 24 martie, acesta este anul în care cad la foarte mare distanță, știi că odată la 7 ani este distanță mare și odată cad deodată :) In rest la distanță de o săptămână :)

 8. Aha, multu de informatii, ce bine ca anul asta nu cade cu o saptamana inainte, hihihi, la fix pentru vacanta mea :))
  Ah, in Corfu nu am ajuns dar as vrea…mai mult in Santorini de fapt ;)

 9. @Larisa: apăi dacă aș sta unde stai tu, cred că nici eu nu aș vrea în altă parte de Paște, mai ales dacă vine maman :*

  @Alice: în Santorini nu am ajuns, dar Doamne cât aș vrea să ajung și acolo :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.