Merg la deschiderea Pieței de Crăciun de la Sibiu

Datorită Lilianei, care mi-a lansat invitația, mă va găzdui și plimba prin orașul din România care mi se pare cel mai occidental, dar și datorită Luizei mele dragi, care mi-a zis că a fost la Târgul de la Sibiu acu’s doi ani și i-a placut nespus, iacă plec și eu mâine dimineață la Sibiu. Seara la 7 mă voi posta în Piața Mare să văd minunata deschidere, pe care organizatorii o anunță fabuloasă și plină de lumină… Recunosc, sunt curioasă pentru că eu n-am mai participat la o astfel de Piață de Crăciun din decembrie 2009, când la Montpellier s-a încercat timid un astfel de târg în Place de la Comedie. Ce știu, este că sudul Franței nu e renumit pentru astfel de Piețe și au furat și ei ideea de pe unde au putut. Sibiul cu o comunitate de sași puternică, în frunte cu Herr Primar Johannis sunt sigură că vrea să se ridice la standardele nemțești și sper să nu mă dezamăgească.

Dacă va arăta ca în imaginea de mai jos (surprinsă anul trecut) rămâne de văzut, oricum aparatul meu nu va fi capabil să facă așa poze.

Foto

Dar iată ce se anunță oficial:

Cea de-a șasea ediție a Târgului de Crăciun din Sibiu se anunță a fi cea mai spectaculoasă de până acum, cel puțin din punct de vedere vizual. Investițiile făcute de municipalitatea sibiană în sistemul de iluminat de sărbători vor fi susținute de organizatorii Târgului printr-un spectacol rarisim de lumini ce va cuprinde toată Piața Mare.

Deschiderea ediției 2012 a Târgului de Crăciun va avea loc în data de 24 noiembrie. Pentru a completa conceptul iluminatului de sărbători din întregul oraș, deschiderea ediției din acest an a Târgului se va baza într-o foarte mare măsură pe lumină. Spectacolul va începe la ora 19, când toate luminile din Piața Mare se vor stinge. E momentul în care „Crăiasa Zăpezii” va cânta Povestea de Crăciun. Apoi, zona centrală a orașului va fi brăzdată de mii de fulgere luminoase, combinate într-un spectacol grandios. „Spectacolul de deschidere de anul acesta e ceva diferit față de cele organizate în edițiile anterioare. Sperăm ca sibienilor să le placă ideea și modul în care o vom pune în practică”, spune Andrei Drăgan Răduleț, organizatorul Târgului de Crăciun. Întregul spectacol de lumini va dura circa 20 de minute.

La finalul spectacolului, va avea loc deschiderea oficială a evenimentului. Oficialități ale Primăriei Municipiului Sibiu, co-organizator al evenimentului, vor urca pe scenă alături de reprezentanți ai majorității confesiunilor creștine prezente în Sibiu.

Seara de deschidere a Târgului de Crăciun se va încheia cu concertul Nicola, interpreta melodiei „Milioane de lumini pe stradă”, o melodie ce se potrivește perfect conceptului pregătit pentru deschiderea Târgului de Crăciun din Sibiu.

Alături de partenerul Ibis Hotels, Târgul de Crăciun 2012 a pregătit încă o surpriză, dedicată de această dată exclusiv turiștilor ce aleg să viziteze Sibiul în perioada sărbătorilor de iarnă. Agențiile de turism și rețeaua de hoteluri Ibis au lansat un pachet intitulat Sibiu Christmas Market Break. Pachetul costă 69 de euro și include două nopți de cazare în hotelul Ibis Sibiu, ghidaj în limbile engleză, germană sau franceză prin Târgul de Crăciun și Centrul Istoric al Sibiului, un skipass de 1 zi la Arena Platoș și un cadou surpriză din partea organizatorilor Târgului. „Ne-am gândit să venim în întâmpinarea turiștilor cu acest pachet de weekend. Târgul de Crăciun din Sibiu a depășit demult granițele orașului, fiind un eveniment recunoscut la nivelul țării și care, încet, încet, devine din ce în ce mai prezent și în revistele de specialitate din străinătate”, spune Andrei Drăgan Răduleț, organizatorul Târgului de Crăciun.

17 comentarii

 1. @Ioana: fac review, fac, stai linistita :* Am trepied :) dar mi-am dat seama că trebuie alt aparat de fapt :))

  @Miky: mulțumesc mult :*

 2. Si eu te invidiez. Sibiul si mai ales piata de Craciun din Sibiu…pfff, minunat! Astept impresii si poze, desigur :)! Distractie frumoasa iti doresc draga Bia :*!
  Azi se deschide si la mine piata, tre’ sa caut la ce ora sa nu ratez :))

 3. @Larisa: înseamnă că vom vedea și poze din Piața de Crăciun de la Tours, nu? :*

  @Kadia: așa-i? sper să arate așa și pe viu :D Mulțumesc :*

 4. Ce dragut! Noi maine dimineata plecam in Oltenia asa ca imi pare rau ca pierd deschiderea mai ales ca suna asa interesant! Si imi pare rau, chiar mi-ar fi placut sa ne vedem pe acolo :(

 5. Poate ajung şi eu la deschidere. Şi poate ne întâlnim pe acolo. În orice caz, dacă tot ai venit până aici îţi recomand să urci în Turnul Sfatului pentru a te bucura de privelişte. De acolo se vede cel mai bine întreaga piaţă.

 6. Oooo Sibiu, mancare buna!!!! Mie mi-a placut teribil de mult la Sibiu. Cel mai tare. Si orasul e foarte placut si comod, dar mancarea face diferenta! E foarte-foarte buna si era plin de terase foarte-foarte placute. Foarte frumos a fost, mi se face foame numai cand ma gandesc… Aaaa si era si un magazin incredibil de frumos de numismatica. Foarte tare mi-a placut.
  Sa te distrezi fantastic!

 7. Anul trecut am fost pentru prima dată la Târgul lor de Crăciun şi mi-a plăcut! Adevărul e că n-am fost la alte târguri de Crăciun prin afară, ca să-l pot compara. Ah, mint, am fost la un fel de târg de Crăciun în Rakhiv, Ucraina, dar era foarte modest.

  Ah, cu părere de rău îţi spun că anul ăsta, cred că pe 2 ianuarie, am fost la Târgul vostru din Cluj şi am fost foooaste dezamăgit, aveau numai vin alb fiert, nu şi roşu! Poate vorbeşti cu organizatorii anul ăsta, să aducă nişte vin roşu, ce zici? :D

  Distracţie faină la Sibiu! :)

 8. @Ana-Maria: :) Sper să nu mă fi invidiat prea tare :)) Sibiul chiar este extraordinar și este bine condus, se vede, se simte, dar o să vă povestesc mai multe zilele acestea :*

  @Ramona: da, mi-ar fi plăcut și mie să ne întâlnim, dar am înțeles că până la urmă ai ajuns și tu aseară. A fost oare la fel de aglomerat ca și sâmbătă?

  @Aliceee: până la urmă ai mers? Scuze că nu te-am întrebat mai din timp, dar de vineri de la prânz și până aseară n-am mai intrat pe net :D

  @Cora: da, așa cum îi ziceam lui Alice, n-am mai dat pe net, am văzut că ai postat și tu o poză, îmi pare rău că nu ne-am văzut, dar sincer în aglomerația aceea mi se părea aproape imposibil să ne întâlnim și să fi știut una de cealaltă :D

  @Vladimir: Să știi că m-am distrat tare bine și am mâncat pe măsură :)) Povestesc, povestesc ;)

  @Oana: vin și povestile, da arată bine și anul acesta, deși diferit amenajat fată de anul trecut :)

  @Iulian: la fel și la mine, nici eu n-am fost pe afară la târguri, dar mi-a plăcut mult acesta de la Sibiu. La Cluj nu este târg de Crăciun, sunt câteva căsuțe în Piața Unirii dar nu se poate numi târg, poate o tentativă atat, Târgul de Crăciun de la Sibiu e ce trebuie să fie :)

 9. eu sunt mandru ca sunt sibian iubesc sibiul si tot ce se face in sibiu se face cu cap si asa cum trebuie sa se faca in orice oras din Romania .
  Sibiul este capitala culturala europeana si asa va ramane.
  Si acum Sibiul are cea mai frumoasa piata decorata din ROMANIA a costat 1 mil de lei si este pe locul 8 la cele mai frumoase targuri de craciun din europa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.