Tulln an der Donau by Clau

Săptămâna trecută v-am arătat destinaţia austriacă lui Clau din luna august: Klosterneuburg, iar acum vreau să vă arat alte poze din recenta vizită în alt orăşel austriac de poveste: Tulln cel de pe Dunăre. Dacă ar fi să compar între cele două oraşe pe care a avut norocul să ve vadă, nu aş şti pe care să-l aleg, serios, mi se par atât de drăguţe ambele, că mă topesc. Diferenţa dintre ele este dată doar de faptul că Tulln se află puuuţin mai departe de Viena, ca să ajungi în el treci şi prin Klosterneuburg, ocazie numai bună să le vezi pe amândouă.

Ce ar mai trebui să ştiţi despre Tulln, dacă ajungeţi prin zonă:

 • datorită spaţiilor verzi şi parcurilor pe care le deţinde, mai este denumit şi Oraşul Florilor (îmi închipui primăvara aici!)
 • este unul dintre cele mai vechi oraşe din Austria
 • se spune că este locul unde Attila the Hun şi-a întâlnit logodnica şi a cerut-o în căsătorie
 • există un lac, Aubad, foarte popular printre localnici, unde cei mai mulţi îşi petrec weekendurile
 • de asemenea găsiti aici şi faimosul castel Comagena (am găsit multe referinţe în germană, dar nu m-au ajutat) :D
 • din Tulln până în Viena cu trenul se fac 30 de minute, iar un bilet costa 6 euro (dus/întors 12 nu pare tocmai ieftin, dar…)
 • îmi place enorm cum arată oraşul la lăsarea serii, văd că aşa a fost cel mai mult surprins de aparat

Voi lăsă imaginile să vă spună mai multe:

14 comentarii

 1. @Cris-Mary: cu siguranta, şi eu mi-am propus ca tura viitoare de Viena să fie acompaniata de un tur de o zi măcar într-un orăşel din apropiere, prea frumoase oraşele astea şi intime :)

 2. Frumuşel foc şi tare cochet, întotdeauna surpriza mare într-o călătorie vine din locurile astea micuţe, cu mult farmec, unde rar ajungi turişti. Tare greu e să mai pleci apoi de-acolo :)

 3. Austria este o tara bogata in traditii, cu multe cladiri istorice, peisaje alpine si o atmosfera aparte.
  Cei mai multi turisti se duc spre Austria fiind atrasi de sporturile de iarna.

 4. @Miky: păi are grijă să bage din alea îniante de a ajunge acasă: “n-a avut farmec fără tine”… “data viitoare mergem impreună” bla, bla, bla… şi văd că funcţionează… ÎNCĂ :))))

  @Larisa: clar, vreau cu orice preţ să dau o tură mai repede printr-un oraş mic decât prin unul mare :D

  @Mira: eu mereu am fost fascinată de locurile mici de lângă locurile mari :)

  @Adriana: da, aşa este, dar eu nu prea sunt cu sporturile de iarnă, aşa că rămâne strict turismul urban care mă încântă mereu şi parcă din ce în ce mai mult :)

 5. Chiar ca-i frumos! Grozav de lustruit si placut de vizitat. Desi pariez ca e genul de oras in care localnicii multumesc lui Dumnezeu ca-s in apropiere de Viena fiindca altfel ar lesina de plictiseala :D. E misto la tara, dar sa stai langa oras.

 6. @Vladimir: asa zic si eu, mi-ar placea de exemplu sa am o vie in Toscana, cocotata in varf de deal, sa para ca nu am vecini decat la 30 de minute cu masina si totusi Florenta sau Siena sa fie la maxim o ora de mine… ufff… I`m just a dreamer, vorba lu’ Ozzy :))

 7. Vai, bucatelele astea de Austria sunt superbe! <3 Pentru un tur al Austriei am cateva orase pe lista, dar de astea asa mici nu am stiut… de acum o sa ma interesez mai bine :)

 8. @Irina: iti dai seama ca daca mai merge ne facem cu lista asta oficiala, pe verificate :P Eu daca merg nici nu mai vreau sa ma cazez in Viena, e de vazut imprejurimi :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.