Din “învăţăturile” lui Sega sau cum stă treaba cu “monştrii” fiecăruia

Mai am puţin peste 50 de pagini până termin romanul de aventuri spirituale al lui Sega. Dacă mi-a plăcut sau nu cartea rămâne de văzut la final şi o să vă povestec despre carte la timpul ei. Ce mi-a plăcut însă foarte tare a fost o idee citită aseară înainte de a închide cartea şi de a mă pune la somn. Nici nu am dorit să merg mai departe căci a fost tocmai o idee bună la care să meditez înainte de a cădea în braţele lui Moş Ene (care vine pe la gene, nu altul) happy

Şi iată ce zice Sega (pe când se afla în tabară de meditaţie a lui Osho din Pune, India, dar nu vă dau acum mai multe detalii):

NU. Soluţia nu e lupta. Lupta e în van. Monştrii nu trebuie ucişi. Mor ei singuri dacă nu-i mai hrăneşti. Monştrii doar trebuie zăriţi cu coada ochiului. Monştrilor nu le place să fie văzuţi. Când îi vezi, monştrii fug. Până atunci însă fugi tu.”  (pag. 202)

Yup, that’s me!

You may also like

7 comentarii

 1. Ti-am trimis un mail scurt, am sarit peste detaliile “sociale” si am trecut direct la subiect. Sper sa-ti foloseasca.
  Cu drag,

  D.

 2. @Lili: da, până acuma da, am crezut că o termin în seara asta, dar m-am apucat de altceva happy Tipic tongue

  @Angeloff: multumesc mult de tot, intru pe site in studiu mai aprofundat maine winking

 3. Si eu ma apuc de ea in cateva zile. Am citit prima pagina si jumatate dupa ce am cumparat-o, dar nu m-a fascinat scriitura. Sper ca devine mai captivanta pe masura ce inaintezi cu cititul.

 4. Pare chiar interesanta cartea, cu toate astea ma gandesc ca poate ne faci si noua o bucurie si ne faci un mic rezumat al carti dupa ce o termi, daca o faci ai un pic de apreciere din partea mea.

 5. @Corina: o să povestesc despre carte, desigur, mereu fac recenzii mai lungi sau mai scurte cartilor pe care le citesc, vezi categoria carti (prima coloana din dreapta paginii) happy Mersi de vizita!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.