Ilustrate de vacanţă (1): Spre Ineu prin Apuseni

Aşa cum v-am spus, am pornit spre Ineu pe ruta din Apuseni: Cluj-Iara-Baia de Arieş-Câmpeni-Abrud-Ciuruleasa-Brad-Buteni-Ineu şi până acum pot spune cu mâna pe inimă că e cel mai frumos drum între Cluj şi Ineu (am mai încercat variantele foarte cunoscute şi utilizate Cluj-Oradea-Chişineu-Criş-Ineu sau Cluj-Sebeş-Deva-Arad-Ineu). Dintre toate cele enumerate ca şi număr de Km, drumul prin Apuseni este cel mai scurt, însă datorită serpentinelor şi a unor porţiuni de drum nu chiar aşa de bune (din fericire puţine) timp tot atâta îţi ia.

Încă de pe teritoriul judeţului Cluj peisajul s-a jucat cu mintea mea, culorile aurii amintindu-mi instant de Toscana şi aproape obligându-mă să cobor pentru câte o poză, ori să cobor să culeg corcoduşe sălbatice de pe marginea drumului.

Apoi după Abrud munţii s-au înălţat spre cer în calea noastră, iar de cer se agăţaseră şi nişte nori şterşi de aveai impresia că îngerii împrăştiaseră pe acolo vată de zahăr.

Imediat după Brad, odată cu intrarea în judeţul Arad am fost răsplătiţi cu lanuri multe şi pline de soare, de flori de soare. O ador, am căutat pe lângă Cluj fără succes măcar un lan, un singur lan, dar nu s-a lăsat găsit. Aici când l-am zărit mi-am spus că măcar o jumate de oră TREBUIE să mă răsfăţ cu el, sau prin el. Ceea ce am şi făcut.

Acum vă scriu de la Ineu, ieri am avut un scurt şi solicitant traseu prin altă parte, printr-un oraş super, super frumos, pe care în 40 de minute l-am redescoperit pentru o şedinţă foto de care sunt chiar mândră. Dar despre asta vă povestesc data viitoare. Până atunci vă las cu o mică selecţie din pozele de pe traseu. Weekend fain să aveţi!

16 comentarii

  1. @Cris-Mary: te pup draga mea :*

    @Mira: da, deosebit drumul prin Apuseni, am zis ca poate tot pe acolo ne intoarcem :D Vedem :) Multumesc frumos de urari :*

  2. POzele sunt foarte frumoase!
    Sa nu duci dorul Toscanei, ca si la noi gasesti multe locuri minunate. Astept cu interes povestirile de vacanta. Buona estate!

  3. Dragilor va multumesc pentru ca imi urmariti vacanta pas cu pas si ca va plac actiunile si pozele mele. Daca nu va raspund imediat la comentarii nu inseamna ca nu le citesc ci inseamna doar ca am mai putin timp de stat pe net… Dar tot cu voi sunt :*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.