Primăvara pe care nu o avem (despre vreme; temă englezească)

Nuuu! Răzui în fiecare dimineaţă, bine nu eu, Clau, dar…) gheaţa de pe geamurile de la maşină, mă îmbrac ca în ianuarie, atât că nu-mi iau mânuşile (mai mult din mândrie decât din… căldură), îmi crapă mâinile oricum de la frig, bruma e groasă la vecinul în grădină, florile îngheaţă, plouă rece şi bate un vânt care te taie… soarele îl vedem cu porţia. Serios că eu am crezut că după aşa iarnă lungă măcar primăvara va veni brusc şi ne va face să… să ne topim :)

De Florii a fost jale de vreme, a plouat rece TOATĂ ZIUA, iar ieri la telefon mami îmi zice: “auzi, dacă vii la Ineu, vezi i-aţi paltonul!!”… “Ce? Nici gând, merg la Ineu de Paşti, paltonul l-am avut de Crăciun!” :)

Well, da, cred că ar trebui să mă bucur şi de frumuseţea vremii rele ca şi de cea a vremii bune şi călduroase. Dar nu pot, mi-e fizic rău că afară e tot frig, că nu pot zbura în balerini când mă taie capul, că încă n-am împachetat cizmele şi nu le-am făcut uitate în sertarul de jos al pantofarului… că încă mi-e frig în fustă şi cămaşă. Jur că cele 11 zile din aprilie sunt mai aiurea decât primele 11 din martie… În ultimii ani de Paşti m-am prăjit la soare, ceea ce anul acesta nu se va întâmpla.

Şi totuşi, ca să nu dau în depresia de toamnă (că jur că seamănă starea) am colindat din Creta până în Paris şi din Provence până la Toscana ca să găsesc cele mai inspiraţionale fotografii cu primăvara, aşa cum arată ea când o iubesc eu cel mai tare… Mă înţelegeţi? :D

6 comentarii

  1. La mine,ieri mâţa neagră a vrut neapărat să vină după mine (cred că s-a ascuns în taşcă, deoarece am lăsat-o deschisă)… De dimineaţă a fost un frig de nu-i adevărat… cu toate astea mi-am luat o jakă mai subţire… Pe drum îmi căutam căciula prin aceeaşi taşcă să-mi acopăr capul că numa` ce m-am tuns de curând (destul de scurt), dar surpriză… ea era acasă. În tramvai era mai frig ca afară, aşa că mi-am încercat limitele timp de 40 de minute! Şi ideea e că nu am rezistat, acu am gâtul ca la ăla din reclamă! (ce-i mai naşpa că toată iarna nu am avut nimic de genu`) Şi peste toate astea, am ajuns ieri la 8.45 de la muncă, aşa că, ieri a fost o zi ideală de pus în avizier la secţiunea “Aşa nu”!

  2. las’ ca vine ea, PRIMAVARA! mie mi-a promis si stiu ca se va tine de promisiune! doar am avut ghiocei in gradina buniclor din primele zile ale lui ianuarie, ce dzeu!! :))

  3. Asa, ca in pozele tale, e acum la Geneva. Am poze, am sa pun pe blog, doar sa le descarc si in computerul meu. Pe de alta parte, zau asa, bucura-te, ca un lucru e sigur: canicula vine negresit :))).
    Vladimir

  4. Cred că va veni cândva deşi de Paşti ne-a arătat contrariul :( Dacă în Anglia şi Elveţia arată atât de mişto primăvara (că doar am căutat pe net de zor), acum aştept pozele de la Paris :)
    Bea, aţi revenit, cum a fost?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.