Apă cu flori şi ouă cu fundiţă

Când eram mică, tati şi mami îmi aduceau din grădină o crenguţă cu flori de măr, păr sau cireş în fiecare dimineaţă de Florii :) Apoi rupeam câteva floricele, le puneam într-un vas cu apă şi mă spălam cu apa pe faţă :) E o amintire din copilărie pe care niciodată nu o voi uita…

Azi sărbătorim iar, fără crenguţa aferentă, dar cu o vază plină de narcise, ieri a fost plin Clujul de narcise, iar eu am plecat acasă cu  exact 22 de fire galbene ca soarele de primăvară. Le ofer azi virtual tuturor prietenilor mei, celor care citesc aici şi celor care nu citesc, în special celor cu numele de Flori, celor pentru care Floriile mai au o semnificaţie în plus. La mulţi ani, Florile mele dragi! Primiţi narcisele astea de la mine.

Vecina mea, catolică fiind, mi-a adus aseară ouă roşii legate cu fundiţă, am fost impresionată de gest şi de felul acesta de a aranja ouăle. Azi o să le ciocnim şi o să ne gândim la săptămâna viitoare când vom avea un coş plin. Până atunci însă urez Un Paşte Fericit! tuturor celor care sărbătoresc azi cea mai mare şi importantă sărbătoare creştină.

Aşa că tuturor celor care sărbătoresc Paştele, Floriile sau chiar şi celor care nu sărbătoresc nimic, le doresc o zi cu soare, căldură şi linişte, dacă nu în afară, măcar în interiorul fiecăruia. Zi frumoasă! (la Cluj plouă groaznic)

1 comentariu

  1. Ce dragute-s ouale cu fundita!
    Si noi tinem si Pastele Catolic, tata fiind catolic. Eu, fiind mutata acuma de acasa… am zis ca vopsesc oua, dar m-am limitat la prajitura pentru ca fix azi (ieri deja) a fost si ziua lui Alex si nu prea aveau ce sa caute ouale rosii pe masa. Dar anul viitor… fac! :)
    Oricum poate le ”infunditez” si eu la Pastele ortodox.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.