Zilele Filmului Britanic

În perioada 8 – 12 martie, British Council România vă invită să vizionaţi noutăţi ale cinematografiei britanice, în cadrul „Zilelor filmului britanic“, la Studioul „Horia Bernea“ din incinta Muzeului Naţional al Ţăranului Român.

Programul cuprinde 10 proiecţii, câte două în fiecare seară, cu începere de la ora 18:00, respectiv 20:00.

Seria de filme britanice debutează joi, 8 martie, la ora 18.00, cu un documentar biografic, „The British Guide to Showing Off“, care are ca subiect central show-ul „Alternative Miss World“ – concept al artistului britanic contemporan Andrew Logan. Această lucrare de „artă vivantă“, „sculptură vie“, după cum o numeşte creatorul ei, este cea mai importantă creaţie a artistului, potrivit propriei afirmaţii.

Ce este „Alternative Miss World“? Un spectacol scandalos, anarhic şi copleşitor, o paradă nebunească de costume şi costumaţii, un spectacol al unei frumuseţi altfel, la polul opus al standardelor oficiale ale esteticului.

Al doilea film al serii, cu siguranţă aşteptat de public, „Coriolanus“, este proiectat în premieră în România, cu ocazia „British Film Days“. Producţia „Coriolanus“ este o reuşită adaptare cinematografică a piesei cu acelaşi nume, creaţie a lui William Shakespeare. Tragedia istorică devine un film de acţiune captivant, în regia lui Ralph Fiennes, cunoscutul actor laureat al premiului BAFTA pentru interpretare, în „Lista lui Schindler“.

Un adevărat film istoric, în tradiţie clasică, dar a cărui acţiune este plasată în actualitate, „Coriolanus“ are în distribuţie nume celebre ale cinematografiei actuale: Ralph Fiennes, Gerard Butler, Vanessa Redgrave.

Intrarea este liberă.

Mai multe detalii sunt disponibile pe web site-ul British Council: http://www.britishcouncil.org/ro/romania-arts-british-film-days.htm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.