Invitație Dickens 2012 – Ecranizări celebre ale romanelor scriitorului englez

Pentru că tot primesc diverse invitații la evenimentele organizate de British Council și pentru că mor de ciudă că nu le pot onora, ele având loc la București, m-am gândit ca de această dată să împărtășesc cu voi ultimul eveniment despre care am fost înștiințată. Citiți mai jos comunicatul primit de la British Council și poate o să vă faca cu ochiul și o să mergeți voi, cei de prin București, intrarea este liberă și cred că merită din plin. Și uite așa, alți nervi pe mine că nu sunt prin București, și de-ar fi numai pentru aceste evenimente și tot ar fi interesant să trăiesc prin zonă :)

Dickens 2012 este o celebrare internaţională a vieţii şi operei lui Charles Dickens, cu ocazia bicentenarului naşterii sale. British Council susţine un program în 50 de ţări din întreaga lume pentru a coordona o serie de evenimente culturale şi educaţionale celebrând bicentenarul unuia dintre cei mai prolifici şi influenţi romancieri britanici: Charles Dickens.

Vineri, 3 februarie, sâmbătă, 4 februarie, şi marţi, 7 februarie 2012, British Council vă propune o călătorie în fascinanta lume a personajelor lui Dickens, aducând pentru publicul român ecranizări celebre din anii `20 pana in 2002, considerate a fi printre cele mai reuşite adaptări cinematografice după opera scriitorului.

Proiecţiile au loc la Studiul Horia Bernea din cadrul Muzeului Naţional al Taranului Roman si la sediul British Council, în incinta bibliotecii @British.

O prezenţă inedită în cadrul programului, filmul mut „Oliver Twist” din 1922 a fost considerat pierdut până în anii `70, când o copie a acestuia a reapărut in Iugoslavia, fiind restaurată de British Film Institute prin programul „Dickens înainte de sunet”.

Programul propune şi o ecranizare recentă a lui „Nicholas Nickelby” în regia lui Douglas McGrath (2002), clasica poveste a avarului Scrooge – „Poveste de Crăciun”(1951), versiunea din 1958 a „Poveste despre doua oraşe”,considerată a fi cea mai fidelă romanului, precum şi spectaculoasa regie a „Marilor Speranţe” realizată de David Lean.

Programul proiecţiilor

Vineri, 3 februarie 2012, Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Studioul Horia Bernea, Intrarea Monetăriei, nr. 3

   18:00    Oliver Twist (Frank Lloyd, 1922 – film mut)

   20:00    Nicholas Nickelby (Douglas McGrath, 2002)

Sâmbată, 4 februarie 2012, Muzeului Naţional al Ţăranului Român, Studioul Horia Bernea, Intrarea Monetăriei, nr. 3

   15:00     Scrooge: A Christmas Carol (Brian Desmond Hurst, 1951)

   17:30    A Tale of Two Cities (Ralph Thomas, 1958)

   20:00    Great Expectations (David Lean, 1946)

Marţi, 7 februarie 2012, British Council (biblioteca @British), Calea Dorobanţilor, nr. 14

   20:00    Scrooge: A Christmas Carol (Brian Desmond Hurst, 1951)

Intrarea este liberă.

Mai multe informaţii pe: http://www.britishcouncil.org/ro/romania-projects-dickens2012.htm

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.