Târgul de Crăciun de la Montpellier (Franța)

Tocmai când mă pregăteam să spun că eu n-am fost niciodată la un târg de Crăciun mi-am amintit că se pregătea unul la Montpellier în 2009, pe când eu mă pregăteam să vin acasă. Cu toate acestea am “prins” câteva zile de târg și țin minte că mi se părea ciudat târgul acela mai ales când vedeam micile tarabe și bradul “futurist” pe timpul zilei lângă palmierii încă verzi :) Nu se potriveau parcă unele cu altele. Poate tocmai de aceea nu mi s-a părut un târg de Crăciun în adevăratul sens al cuvântului, ca cele din Austria de exemplu. După mine târgul de Crăciun trebuie să aibă miros de zăpadă nu unul de început timid de primăvară.

Cu toate acestea am verficat pe Picasa sa văd dacă nu am pus poze de atunci și am fost surprinsă să observ că nu am pus nicio fotografie din acele ultime zile de Franța :D Probabil eram prea nerăbdătoare să ajung acasă (drept e că mi-a fost răsplătită așteptarea atunci cu muuultă zăpadă la întoarcerea în țară). Scotocind puțin prin arhivă am dat peste două imagini drăguțe și dacă tot am văzut că se “poartă” târgurile de Crăciun în perioada asta, am decis să vi le arat și vouă cu o ușoară părere de rău că nu am mai multe detalii despre acest târg și despre Montpellier-ul îmbrăcat de sărbătoare. Eh… poate data viitoare, nu? Până atunci mă delectez cu toate articolele despre aceste minunate târguri de pe blogurile de travel de la noi. Voi ce târg nou ați mai văzut?

5 comentarii

 1. foarte frumos si inedit. toata lumea vorbeste zilele astea despre targurile de Cracium din Austria si Germania. Inteleg ca sunt orase cu traditie in acest sens, insa ar fi interesant un articol cu Craciunul in Bali sau Barbados..:)
  Succes in continuare!!

 2. Ador Craciunul, este sarbatoarea mea preferata! :)
  Sunt f frumoase cele 2 fotografii…eu doar in Budapesta am vazut targ de Craciun, dar dupa parerea mea este la fel de frumos ca in alte tari cu renume in acest domeniu :)

 3. Primul targ de Craciun pe care l-am vazut in viata mea a fost cel de la Strasbourg din 2005! M-a lasat masca, iti dai seama, tot ce am vazut acolo, mai ales ca era o premiera pentru mine! Mi-a placut foarte mult atmosfera de sarbatoare pe care o emana! :)

 4. @Dan: ai un blog foarte interesant, mersi de vizită :)

  @Angi: am auzit și eu cât de minunat e târgul de la Budapesta, dar din păcate nu l-am văzut până acum :( Poate la anu’ :)

  @Mărgeluța: ah… Strasbourg. Auzi, dar de ce nu vorbești pe blog despre călătoriile tale? (sau ai făcut-o și mi-a scăpat?) Am senzația că ai ce povesti :D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.