Reviste în limba română despre călătorii şi vacanţe

Puţini dintre voi ştiu cât de multe reviste îmi cumpăram eu în trecut şi poate şi mai puţini ştiu că eu păstram toate aceste reviste. În podul casei de la Ineu stau bine la păstrare (probabil până copilul meu va fi destul de mare să urce în pod) o ladă foarte mare plină cu reviste, ordonate după data apariţiei şi după câte numere am de un anumit fel. De vreo 4 ani însă am lăsat-0 mai moale cu revistele, îmi iau maxim o revistă bună pe lună şi în general una care are inclus în titlu  travel, călătorii sau vacanţe. Însă ce mi-am dat seama este că pe piaţa românescă există foarte foarte puţine publicaţii specializate strict pe travel. Mai mult decât atât după ce a dispărut Clever Travel (Imperator şi Răzvan Marc ne pot spune mai multe), eu n-am mai găsit nicio revistă de travel pe care să o citesc cu drag şi care chiar să se plieze pe călătorii de rând ca să zic aşa. Am TOATE numerele care au apărut din acea revistă, fără să ştiu la vremea respectivă cine sunt Cezar şi Răzvan (asta se întîmpla prin 2006, parcă).

Consider şi susţin cu tărie că revistele de travel româneşti, sau străine traduse, lipsec aproape cu desăvârşire din peisaj şi aici mă refer la revistele tipărite că sincer alea sunt reviste, cele online le putem numi site-uri. Aşa că am “cules” pentru voi, cei care mai sunteţi interesaţi de acest subiect, câteve reviste din acest peisaj dezolant al presei de travel din România şi evident am dat link spre site-ul unde se pare că se promovează fiecare. Va urma un articol şi cu revietele de travel straine.  Până atunci mai adăugaţi voi alte titluri la cele 4 găsite de mine.

Vacanţe şi călătorii

Vacanţe la ţară

Terra Magazin

National Geographic Traveler – singura pe care o citesc şi care mi se pare bună, singurul bai e că apare de 3 ori pe an, maxim, e un fel de revistă sezonieră.

 

3 comentarii

  1. Clever Travel a fost într-adevăr una din cele mai bune reviste. Pe Răzvan îl ştiam de la Bazar, dar am aflat cu surprindere că exista un anume Cezar Dumitru care scria nemaipomenit despre destinaţii neobişnuite şi exotice. N-am crezut atunci că va veni ziua când vom călători împreună. Cât despre revistă, sunt mândru că am şi eu un articol publicat, parcă în numărul din mai sau iunie 2007.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.