Ce voi face în Paris data viitoare

După cum mulţi dintre voi ştiu, acum doi ani am fost şi eu pe la Paris, mare bucurie mare, era un vis devenit realitate. Am stat vreo 6 zile în capitala Franţei şi încă de pe atunci mi-am dat seama că am stat puţin şi am văzut puţine şi încă de pe atunci ştiam că trebuie să revin… dar de data aceasta cu temele făcute.

Aşa că într-o zi mi-am dat seama că există o mulţime de locuri de văzut şi lucruri de făcut dacă mă voi întoarce. Aşa s-a născut lista mea cu ce NU am văzut şi făcut în Paris. După ce o veţi citi o să vă întrebaţi păi, frate, ce ai văzut şi făcut atunci? (aruncaţi un ochi în secţiunea Franţa, sau mai asteptaţi că poate, poate, o să mai scriu ceva despre Paris-ul văzut de mine).

To do next time in Paris:

Să văd pe timp de zi curtea interioară a muzeului Louvre (din păcate data trecută am ajuns seara la muzeu şi m-am bucurat 3 ore doar de interiorul său)

Să ajung la Muzeul Orsay, despre care foarte multă lume spune că este chiar mai frumos ca şi Louvre-ul.

Să traversez într-o plimbare de seară podul Alexandru, când toate luminile sunt aprinse. (l-am traversat, numai că ziua)

Să urc în turnul Montparnasse, de unde se obţine cea mai frumoasă panaroamă a Parisului, care include şi Turnul Eiffel.

Să iau o cină romantică plimbându-mă cu Bateaux Mouches pe Sena cea frumos curgătoare. (de plimbat m-am plimbat, dar cină n-am luat)

Să ajung pentru o seară măcar în faţă la Moulin Rouge şi măcar să-mi imaginez un french can-can.

Să merg la picnic în Jardin de Luxembourg în cea mai frumoasă zi cu soare din an. (de fost am fost, dar nu era timpul favorabil pentru picnic)

Să beau cu naşa un cappuccino cremos in Cafe des deux Moulin, unde s-a filmat celebrul Amelie. (din păcate nu a fost să fie cu Nașa) :(

Să pap macarons de toate culorile chiar de acasă de la mama lor.

Şi nu în ultimul rând să ajung la Versailles, ştiu că asta nu e chiar Parisul, dar multă lume ajunge acolo printr-o vizită la Paris. (am văzut doar Grădinile, aglomerația la Palat fiind de nedescris)

Foto

10 comentarii

 1. Ma scuzati ca ma bag, dar pentru macarons, exista un restaurant Ladurée chiar pe Champs Elysee (cred ca la numarul 76, dar trebuie sa verific). Au un meniu ciudatel in ce priveste mancarea (prea aromat si sigur partii masculine nu-i va prea placea) dar merita pentru macaron-urile senzationale. Ei sunt cei mai buni in ce priveste macarons (din cate zic colegele franuzoaice si sotia dupa o luuunga experienta (avem si noi in Geneva un magazin minuscul al lor). Pot sa adaug un link cu poze de acolo de cand am fost noi, dar doar daca doriti.
  Pentru curtea interioara a Louvre-ului merita facuta si o vizita in interior, si acolo intrat in cafeneaua Richelieu, iesit pe terasa si facuta poza de acolo cu curtea. E un unghi grozav.
  Vladimir

 2. Asta este link spre postul ce l-am scris atunci:
  http://vraji.wordpress.com/2011/05/21/si-a-fost-si-ziua-doi/
  (pozele cu ce va intereseaza sunt ultimele 8, nu-i nevoie sa pierdeti timpul sa cititi prostiile mele de pe parcurs, dar daca scroll pana jos vedeti cum arata si mancarea serioasa -vorba vine..- si macaronii).
  Asta-i o opinie feminina despre loc si macaron-urile lor (a sotiei):
  http://kadiasfood.wordpress.com/2011/11/11/rasfat-laduree/
  Si asta e adresa lor:
  http://laduree.com/
  (aveti grija are zgomotele si muzicuta, sa nu va prinda seful :D)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.