Ce film trebuie să vezi…

… ca să-l iubești pentru totdeauna pe Colin Farell?

… ca să te gânești de două ori dacă ești sau nu de acord cu pedeapsa cu moartea?

… ca să vrei să ajungi mâine dimineață, cu primul avion în Belgia?

Răspuns: In Bruges (in the fucking Bruges) :)

Este cea mai bună comedie neagră pe care am văzut-o, filmată în cel mai frumos decor posibil, cu o distribuție de excepție și o poveste pe cât de tristă pe atât de comică. Un film cu adevărat frumos (să trecem peste scenele sângeroase). Un must see.

Dar ce film trebuie să vezi…

… ca să nu-l mai poți uita pe Colin Firth?

… ca să fii muuuult mai tolerant față de “minoritățile sexuale”?

… ca să te îndrăgostești de doi bărbați în același timp, în același film?

Răspuns: A Single Man

Paradoxal, unul dintre cele mai romantice filme pe care le-am văzut până acum. O poveste de iubire (dar chiar iubire) între doi bărbați foarte frumoși și senzuali. Unul dintre cele mai “artistice” filme ever, care m-au făcut să văd că poate uneori chiar nu înțelegem cum stă treaba cu iubire și purtăm ochelarii de cal cu prea multă mândrie nejustificată. Consider că a fost un rol mai bun pentru Colin Firth decât cel din The King’s Speech.

Sau, ce film trebuie să vezi…

… că să realizezi că atunci când vorbim despre filme cu box, nu vorbim doar despre Rocky?

… ca să îndrăgești foarte mult personajul negativ, să empatizezi cu el și să-ți dorești să aibă câștig de cauză chiar dacă greșește?

… ca să-ți vină să mergi la un meci de box, chiar dacă niciodată în 26 de ani nu te-ai gândit că ți-ar putea plăcea așa ceva?

Răspuns: The Fighter

E simplu: cel mai bun film cu și despre box și cel mai bun rol pentru Christian Bale (l-am îndrăgit foarte tare și mi-a fost milă de el în același timp). Un alt must see, iar pentru fanii acestui sport “sângeros” nu mai zic…

3 comentarii

  1. M-au dat gata momentele de tandrete din A Single Man. Am si scris despre el, inainte de revelion. Mi se pare poate, cel mai senzual film pe care l-am vazut in ultimii ani, de asa maniera incat consider ca momente de genul asta poate nici nu exista intre un barbat si o femeie..nu asa cum sunt captate in film, cel putin. Prea frumos! [oh and by the way, sunt eu, Cristina, dar mi-am schimbat domeniul :D]

  2. Total de acord cu tine. Single man e unul dintre cele mai romantice filme. Coloana sonora e minunata (o ascult zilnic :)
    In Bruges e o lectie de actorie cu multe cuvinte urate dar bine gandite :)

  3. @ Cristina: după ce mi-a zis și tu de el, mai ales că îl aveam, m-am pus să-l văd și după 10 minute mă tot întrebam de ce oare nu îl văzusem până atunci :D

    @m@rian: dap, ți-au plăcut și ție ;)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.