Două pentru Oscar

Dintre filmele nominalizate la Oscar, pe lângă Inception, The Social Network și animația Toy Story 3, am mai reușit să văd 127 hours și multlăudatul The King’s Speech. Cum duminică noaptea este gala, nu văd un moment mai bun decât acesta să vorbesc despre ele.

127 hours m-a dat pe spate cum ar veni. Mi se pare printre cele mai bune și mai de impact filme văzute în ultima vreme. Poate faptul că povestea este una reală, după “pățania” lui Aron Ralston m-a făcut să rezonez așa de tare cu ea, sau faptul că am simțit povestea foarte posibilă și incredibilă… nu știu, cert este că filmul lui Danny Boyle (Slumdog Millionaire) mi s-a părut foarte, foarte BUN.

Practic filmul este făcut de un singur actor, care ține toată povestea în frâu, este unul din acele filme în care dacă nu ai actorul nu ai nici filmul. Nu știu cum s-a ajuns la solutia de a-l distribui în rol pe James Franco, dar alegerea a fost cât se poate de inspirată.

Sper din suflet să ia premii importante, pentru că după părerea mea chiar merită, mai mult ca celălalt film multipremiat al lui Boyle.

The King’s Speech este cel mai lăudat film în această perioadă și sunt absolut sigură că va îngropa “megaproductia” The Social Network ceea îmi și doresc, dar… există un dar. Pe alocuri mie acest film mi s-a părut fad. Colin Firth este excepțional, știu că și această poveste este una reală, dar nu știu de ce simt că ceva îi lipsește. Nu știu ce, dar mie mi-a lăsat așa un sentiment de “neterminat” (nu ca și scenariu ci ca și concepție). Desigur, poate că mă înșel, dar așa am simțit. Și peste toate există și aici o supraevaluare a “ceva”, a poveștii (?), a actorilor ! (are super distribuție filmul; Geoffrey Rush, Helena Bonham Carter). Oricum presimt că va lua el statueta pentru best motion picture, dar vedem la gala (o dă HBO în exclusivitate, deci nu am cum să o văd și au trecut, anyway, vremurile în care îmi permiteam să pierd o noapte pentru gala) :(

 

4 comentarii

  1. Azi am vazut 127 Hours si duminica trecuta The King’s Speach. Ambele mi-au placut mult, doar ca primul m-a si cutremurat putin. Cam mult. ;)) Chiar nu stiu cine mi-as dori sa castige premiul pentru cel mai bun actor. Inca n-am vazut Biutiful, dar nu ma indoiesc ca Javier Bardem nu straluceste. oricare dintre ei 3 ar castiga, ma bucur sincer pentru el. :) Sunt fffffoarte curioasa de Oscarurile din acest an, mai ales ca am vazut mai multe filme decat in oricare an.

  2. Mi-au placut ambele filme prezentate de tine, chiar si The Social Network, pe care, totusi, nu il vad ca o capodopera (dar membrii Academiei nu se iau dupa mine).
    127 Hours poate sustine doar premiul pentru cel mai bun actor, dar James Franco are competitori de seama, Bardem si Firth, cu multe avantaje pentru ultimul (Bardem este actorul meu favorit, insa filmul este prea “necunoscut” pentru a castiga pentru el Oscarul).
    Eu mizez pentru The King’s Speech, este un film croit pentru Oscar… Mie unul mi-a placut nespus, e la fel de real ca The 127 Hours.

  3. 127 l-am vazut si mi-a placut.
    The King’s Speech am de gand sa-l vad in seara aceasta, dar cum Firth e febletea mea, cred ca imi va fi usor de ales pentru cine sa tin pumnii stransi :)

  4. A caștigat cel mai bun pană la urmă, nu? Am reușit pană la urmă să văd și eu o înregistrare a galei :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.