Paste negre cu cerneală de sepie în sos alb cu somon

Azi am servit ceva “exotic”. Am avut cumpărate de la Bologna niște paste cu cerneală de sepie și ne tot gândeam cum să le preparăm ca iasă ceva comestibil. Sincer am fost nițel îngrijorați că o să le aruncăm (cu ce naiba să le fi pregătit?). Ieri însă i-a venit lui Clau ideea să facem un sos de smântână cu somon afumat (s-a gândit el că trebuie să meargă).

Zis și făcut, am fiert 9 minute pastele, timp în care am pus la marinat somonul cu zeama de la o lămâie, cu ierburi italiene și usturoi. L-am pus câteva minute la frigider.
Apoi am călit într-o tigaie o jumătate de ceapă și 3 câței de usturoi peste care am adăugat marinata de la frigider fără a o lăsa prea mult să se prăjască. Peste toată compoziția din tigaie am răsturnat 500 de gr. de smântână și am omogenizat amestecul.

Nu ne-a luat mai mult de 30 de minute toată prepararea și uite ce a ieșit:

Deși poate nu pare, dar să știți că e o mâncare destul de ușoară, nu mă simt exagerat de plină, dar în același timp pot spune că sunt sătulă happy

You may also like

18 comentarii

  1. Sa va fie de bine! Inainte de a citi textul am zis ca-s niste sireturi pastele alea… happy Scuze! Ce ti-e si cu bucataria asta!

  2. Hihi, eu care le-am încercat cam pe toate, trebuie să recunosc că am o reținere din cauza culorii, dar sigur aș trece peste happy Vezi că ai o leapșă la mine happy Pupez

  3. @alessya: interesant zici? și gustos aș adăuga eu laughing

    @Maya: culoarea e cea care face să arate mișto, dar să știi că nu influențează gustul absolut deloc happy

    @Veronica: nici eu nu am văzut pe la noi, dar în Italia găsești cam de toate culorile happy

    @Costi: laughing) și noi am zis că seamnă cu niște șireturi, chiar am vrut să dăm nume rețetei în funcție de asta, dar ni s-a părut ciudat laughing Ne bucurăm că ai remarcat și tu big grin

  4. am mancat si eu paste(albe,normale) cu sos din cerneala de sepie..si nu mi-au placut deloc…asa cum nu mi-au placut nici pastele cu melci…melcii chiar mi s-au parut gretosi…

  5. @Just me: nu sunt rele deloc… se pot încerca în principiu oricând laughing

    @Mărgeluta: nu știu cum o fi acel sos, dar ca și gust aceste paste nu au fost diferite de cele albe/galbene, somonul a dat savoarea, culoarea a fost doar pentru "impresie" laughing

  6. Eu speram ca sa aibe ceva gust cu specific marin, fiind impregrante cu cerneala de sepie, cum scria pe ambalaj. Au un gust absolut normal din pacate/fericire (ca nu-mi plac chestiile marine), doar culoarea e de ele. Sper sa nu fie de la coloranti.

  7. tin sa subliniez ca au un gust diferit de cele albe normale, iar cunoscatorii stiu asta, iar de gasit se gasesc si la noi in tara

  8. @Bogdan: poate că se găsesc și-n Rom, doar că noi nu am văzut, cât despre gust posibil să nu fim noi foarte fini cunoscători, dar pe bune că păreau paste normale happy

  9. M-am intors din Italia cu un pachet de paste de acelasi fel si aveam aceeasi problema. Nu stiam cum sa le prepar.Reteta ta pare delicioasa mai ales ca iubesc pastele si somonul, asa ca merg sa ma apuc de treaba.
    Multumesc pt sugestie

  10. maaai, puneti mana pe Michel Montignat si nu mai amestecati fainoase cu peste sau fructe de mare..peste (fructe de maree) doar cu salate, lamai, verdeturi

  11. ia uite la cine am ajuns la blog dupa cautarea “spaghete negre” laughing ma innebuneste Cezar cu niste spaghete negre pe care le-a cumparat de la Lidl si nu stiam cu ce sa i le fac. dar am gasit multe retete cu fructe de mare, ceea ce n-avem. asa ca ne vom descurca cu ce avem prin frigider tongue

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.