Înapoi în Sud

Sunt într-un McDonald’s foarte aproape de Gare de Lyon, în Paris. Savurez o înghețată cu gândul la aceste zile minunate care se termină o dată cu TGV-ul de 19:20 care mă va duce înapoi la Montpellier. Clau deja e în avion în drum spre Cluj și deși am mai vizitat câteva obiective azi, nu a mai fost la fel fără el.

În plus, la ritmul impus de mine în “vacanțe” fizic, nu reziști mai mult de 5-6 zile :))

Bilanțul în aceste zile este următorul:

Joi: Montpellier – Paris – Arcul de Triumf – Porte Maillot – Hotel Altona (Montmarte) – Turnul Eiffel și Sena (noaptea)
Vineri: Disneyland – Louvre – Place de la Concorde (cea mai lungă și frumoasă zi) :)
Sâmbătă: Sacre Coeur – Muzeul Aerului și Sapțiului – Orașul Științelor și Industriilor – Parcul Villete
Duminica: Arcul de Triumf – Champs Elysees – Școala Militară – Champs de Mars – Turnul Eiffel (ziua) -Domul Invalizilor (Mormântul lui Napoleon) – Bulevardul Saint Germain – Notre Dame – Pont Neuf + Sena (ziua)
Luni: Roland Garos – Pere Lachaise – Saint Chapelle – Palais de Justice – Cartierul Latin – Pont Neuf (noaptea) – Forum de la Halles
Marți: Porte Maillot – Hotel du Ville – Centrul Georges Pompidou – Biserica St. Marry – Place de la Bastille -Casa Victor Hugo – Place des Vosges (cea mai veche piață din lume) – Catedrala Saint Paul (Cartierul Marais) – Biserica Saint Antoine – Gare de Lyon

Evident că nu am văzut multe cum ar fi Grădinile Tuileires sau Grădina și Palatul Luxemburg, Panteonul sau Versailles, dar ca în oricare altă parte trebuie să existe o dată viitoare în care să ne bucurăm de ceva nou. În Paris cu atât mai mult.

Mi-a plăcut la nebunie…revin cu detalii :)

5 comentarii

  1. Foarte frumos periplul, dar deja sună obositor. Timp de voi şi să vă trageţi sufletul aţi avut? Ce e prea mult strică uneori. Oricum sună bine ce aţi văzut.

  2. @Bianca: a fost obositor nu zic nu, dar a fost în mai mare măsură frumos :)

    @Clau: dară rupt, pun pariu că și la tine ar mai merge o tură dacă acum am fi în prima zi acolo :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.