Câtă istorie ştim?


Eu din nefericire cam puţină cu slabe şanse de recuperare, chiar dacă în şcoala generală mi-a plăcut tare mult (şi tot ce ştiu ştiu de pe atunci), în liceu am pierdut firul fiind preocupată de cu totul alte questii. Dirigintele meu,”prof de isto” nu ar fi prea mândru de treaba asta.
Şi totuşi azi se împlinesc 70 de ani de la începerea celui De-al doilea Război Mondial.
La 1 spetembrie 1939 Germania atacă Polonia fără o declaraţie de război, dar porneşte astfel un dezastru care a omorât peste 50 de mii de oameni dintre care din unele surse se spune că 25 de mii au fost sovietici.
Eu sunt pacifistă şi poate îi voi demoraliza pe unii, dar ,mereu am considerat că războaiale nu sunt o soluţie.
Deşi ca sursă de informare lasă de multe ori de dorit vă trimit să citiţi articolul de pe Hotnews.

Pe 1 septembrie 2004 a avut parte un atac extrem de sângeros asupra unei şcoli din localitatea Beslan, din caucazul rusesc, soldat cu peste 300 de victime din care majoritatea copii. Parcă ar fi fost ieri atât de bine îmi amintesc. În plus am văzut întregul documentar pe Discovery atunci când se comemorau 3 ani de la nefericitul eviniment. Vedeţi şi cititţi Deutsche Welle
În fiecare zi putem comemora evenimete tragice din istoria omenirii, mie astea mi-au venit pur şi simplu în minte noaptea trecută şi am zis să amintesc de ele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.