Have a LOVEly day!

Uneori e bine să ai prieteni psihologi că uite ce mai primesc de la ei: o povestioară frumoasă menită să-ți facă ziua mult mai bună.

“Era o dimineață aglomerată la cabinet când, în jurul orei 08:30, intră un domn bătrân cu un deget bandajat. Îmi spune imediat că este foarte grăbit căci are o întalnire fixată pentru ora 09:00. L-am invitat să se aseze știind că avea să mai treaca cel putin o jumatate de ora panâ să apară medicul. Îl observ cu câtă nerăbdare își privește ceasul la fiecare minut care trece.

Intre timp mă gândesc că n-ar fi rău să-i desfac bandajul și să văd despre ce este vorba. Rana nu pare a fi așa de gravă… în asteptarea medicului, mă decid să-i dezinfectez rana și mă lansez într-o mica conversație. Îl întreb cât de urgentă este întâlnirea pe care o are și dacă nu preferă să aștepte sosirea medicului pentru tratarea rănii. Îmi răspunde că trebuie să meargă neaparat la casa de bătrâni, așa cum face de ani buni, ca să ia micul dejun cu soția.

Politicoasă, îl întreb de sănătatea soției. Senin, bătrânul domn îmi povesteste că soția, bolnavă de Alzheimer, stă la casa de bătrâni de mai bine de 7 ani. Gândindu-mă că îrtr-un moment de luciditate soția putea fi agitată de întârzierea lui, mă grăbesc să-i tratez rana dar bătrânul îmi explică că ea nu-și mai aduce aminte de 5 ani cine este el… Și-atunci îl intreb mirată: “Și dvs.vă duceți zilnic ca să luați micul dejun împreună?“. Cu un surâs dulce și o mangâiere pe mana, îmi răspunde: “E-adevarat că ea nu mai știe cine sunt eu, dar eu știu bine cine este ea“.

Am rămas fără cuvinte și un fior m-a străbătut în timp ce mă uitam la bătrânul care se îndeparta cu pași grăbiți. Mi-am înghițit lacrimile spunându-mi în sinea mea: “Asta este dragostea, asta este ceea ce îmi doresc de la viață!… Căci, în fond, așa este dragostea adevarată ?!… nu neaparat fizică și nici romantică în mod ideal. Să iubești înseamnă să accepți ceea ce a fost, ceea ce este, ceea ce va fi și ceea ce încă nu s-a întamplat. Persoanele fericite și împlinite nu sunt neaparat cele care au tot ce-i mai bun din fiecare lucru, ci acelea care știu să facă ce-i mai bun din tot ceea ce au”.

Poza.

You may also like

4 comentarii

 1. Eheee… ca'n the notebook asa.

  Ma intreb si eu mereu:
  "daca o sa ma schimb sau daca o sa ma imbolnavesc sau senilizez, ma vei iubi la fel?"

  Sau oare eu pot iubi la fel?

 2. Da și eu mă gândeam că seamănă cu povestea din "The Notebook".
  Până la urmă întrebarea e legitimă, dar nu pot să nu mă întristez la gândul ei.

 3. Nice Blog

  I want tell you about this site i found, I think it is great..

  http://www.sitesubmiturl.com

  You can submit your website URL to 20+ top search engines for free, including Google.

  all this free manual and auto submission to the highest-rated…

  It is not all..

  You can add your Blog to Best Free Directory ..

  From Here..
  http://your-blogs.com

  Good Luck

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.