Cool Food Trucks la Street Food Festival Cluj 2018

Street Food Festival se află la a treia ediție la Cluj, aici unde a și luat naștere, ca mai apoi să devină atât de popular în toată țara, așa că weekendul acesta e rost de mâncare bună, arătoasă, diversă și mese luate cu prietenii sau familionul într-o atmosferă mișto pe Aleea Stadionului. Nu, nu m-a plătit nimeni să zic de bine, dar încă de la prima ediție aș fi vrut să-mi dau cu părerea despre acest eveniment atât de apreciat la nivel național (deși atunci nu-mi imaginam ce amploare va lua fenomenul). În plus, ieri am ajuns în “raiul mâncăcioșilor” la niște ore la care am putut fotografia food truck-urile în bună voie ca să vă pot arăta și vouă care mi-au părut a fi cele mai drăguțe și dacă mai era nevoie, să vă conving să mergeți (cei din zonă sau cei în trecere) indiferent cât de ciudată e vremea vara asta (și nu doar asta) la Cluj.

Pe lângă religie, fotbal și crescut copii îmi pare că mai există un domeniu în care toată lumea e expert (mai nou) deci își poate da cu părerea nestingherit, dar fără nicio treabă cu subiectul: Mâncarea :) Subiect dezbătut iar și iar despre cât de sănătoase sau nesănătoase sunt cele ce ne bucură papilele gustative, despre cât, când și cum trebuie să mâncăm ca să ne fie bine (de parcă tuturor ne e la fel, ca după șablon), despre vegani vs. carnivori, raw vegani vs. ăia de beau doar apă și până la violențele din Franța, unde mai nou niște vegetarieni extremiști sparg noaptea geamurile magazinelor de carne (că toleranta încă dă bine doar în teorie), mâncarea e ceva ne interesează cam mult, poate prea mult. Însă, oricum am lua-o, cert e că ne cam place să mâncăm dincolo de doar a ne hrăni, în oricare din taberele de mai sus ne aflăm, căci altfel nu-mi pot explica succesul imens al unui eveniment de acest gen.

Așadar, după o altă introducere caracteristică, scrisă cu ochii aproape închiși noaptea trecută, să trecem la ce am văzut și păpat ieri. În primul rând cred că de la an la an au venit mai multe camionete tot mai bine echipate și mai dichisite. În al doilea rând oamenii sunt tot mai deschiși în a testa mâncăruri noi și mai aplecați spre mâncatul acesta în și cu public, iar în al treilea rând este clar ca bună ziua că evenimentul va avea viață lungă.

Eu, aflându-mă la capătul unei săptămâni puțin cam intense, căci cineva (ghici cine?) se ridică de peste tot vs. se cațără peste tot și trebuie susținut și aplaudat, visam la ceva DULCE și la un cappuccino ca să-mi revin, treabă rezolvată minunat de Olivo și de Churros (cel cu ciocolată este puțin spus demențial, am simțit că glicemia mi-a revenit la normal, iar valorile magneziului s-au echilibrat instant). Desigur am optat și pentru ceva nou în peisaj și vă recomand cu căldură: Chicken Arepa, un sandviș gluten free, hipsteresc de-a dreptu’) cu piept de pui la grătar, roșii și iubirea mea culinară, avocado, totul într-o pâinică făcută pe loc dintr-o maia specială de făină de porumb alb fără gluten. Din ce înțeleg Arepa este primul și singurul food truck gluten-free din România. Insă dacă mai ajung, pizza de la Camionetta scrie pe mine, căci am zis în repetate rânduri că cea mai bună pe care am mâncat-o eu în România.

Clau, aflându-se și el la finalul unei săptămâni de lucru și flămând, pentru că n-a mâncat nimic toată ziua așteptând să ajungem la Festival, să-i dăm cuvântul:

Mulțumesc Bianca pentru legătură! :) Am început Festivalul încă de săptămâna trecută, delectându-mă cu un sandwich cu vită de la Cimbru (un fel de roast beef care mie mi-a adus aminte de Arby’s, dar ei altfel îi spuneau), simplu dar foarte gustos, câteva dintre mașinile cu mâncare fiind prezente și la Jazz in the Park. Revenind la ziua de astăzi, am început cu un New York pastrami de la Steakaway, excelent, staff-ul foarte amabil, ne-a întrebat dacă ne-a plăcut, când ne-am întâlnit după jumătate de oră prin mulțime. De la BBQ Smoke House am luat un sandwich pulled pork foarte gustos, chiar dacă l-am luat la pachet și l-am mâncat seara la meci. Domnul care l-a pregătit a fost ușor dezamăgit, pentru că zicea că e păcat de carnea aia care a stat 10 ore să devină gustoasă, iar eu o voi lăsa să se răcească și astfel voi avea o părere proastă despre produs. Domnul meu, sandwichul a fost excelent și reîncălzit, nu vă faceți probleme, sosul cu hrean i-a adus acel amănunt care a completat cărnița de porc fragedă și gustoasă. Sunt sigur că proaspăt ar fi fost și mai bun. 

Sa-mi ziceți și mie dacă ajungeți ce ați păpat și ce-mi recomandați pentru data viitoare. Sincer, chiar cred că se găsește câte ceva pe placul oricui. Ok, nu chiar al oricui, food truck cu stele Michelin n-am văzut, da poate n-am văzut eu…

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.