Romantic mood: Lara Fabian în concert la Cluj

După concertul lui Eros din septembrie anul trecut, recunosc că așteptam cu nerăbdare să mă mai ducă un artist la Sala Polivalentă din Cluj cu aceeași nerăbdare și aceleași emoții ca preferatul meu italian… Între noi fie vorba, însă, asta e greu să se întâmple. De fapt s-ar întâmpla într-un singur caz, care probabil nu se va întâmpla în veci și anume să vină prin Ardeal, Celine… Dion (mda, atât de naivă sunt!). Dar, zic să nu fim chiar atât de prăpăstioși și între timp să ne bucurăm de evenimentele care ni se oferă pe tavă chiar la noi în ogradă…

IMG_4478

Așa că n-am zis pas nici emoționantului Concert de Crăciun susținut de Tarja Turunen în decembrie la Opera Română din Cluj, nici senzualului concert de Fado portughez al splendidei Ana Moura din februarie anul acesta și desigur… nu puteam spune nu Larei Fabian, mai ales ei, mai ales celei care mi-a încântat de atât de multe ori urechile în galele de patinaj artistic cu celebrul său Adagio și mai apoi cu Love by Grace (din păcate nu a cântat niciuna în concertul de la Cluj, dar nu-i bai, ne-a încântat cu altele mai noi sau mai vechi).

IMG_4480

Lara Fabian își promovează noul album, sensibilul Ma vie dans la tienne în cadrul turneului său Un Soir Autour Du Monde. Am ascultat albumul de câteva ori înainte de concert și nu mică mi-a fost mirarea să descopăr piese foarte asemănătoare cu cele ale lui Celine Dion, deci foarte pe gustul meu și cu mare potențial de a-mi rămâne forever în minte. Mai apoi am citit câte ceva despre album și am aflat că Lara a lucrat la el cu compozitorul David Gategno, care la rândul său a muncit mult la câteva din albumele mult mai celebrei Celine Dion. Cred că acela a fost momentul în care mi-a fost clar că voi merge la concert. Și daaaa… trebuia să aud și live super hit-ul Je t’aime… (muzica în limba franceză are ceva… CEVA!)

IMG_4487

Nu socotim look-ul formidabil al Larei (46 de ani), faptul că a cântat 2 ore fără pauză și atitudinea ei extrem de relaxată, dar concertul a fost unul bun care a avut tot ce-i trebuie: de la show cu lumini și imagini video, la sonorizare de excepție, public numeros și volubil și până la cereri în căsătorie… două (de astea știu eu, cel puțin). A fost foarte romantic! Trebuie să recunosc că mi-a lipsit faptul că de data asta Clau nu a onorat cu prezența… dar cel puțin am fost cu fetele mele (cărora trebuie să le mulțumesc pe această cale, că uneia îi datorez biletul și celeilalte pozele, concertul ăsta nu era la fel fara ele) :)

IMG_4526

Cred că până la această serie de concerte, nu știam despre mine că îmi place atât de tare să ascult muzică live, să văd artiștii preferați în direct pe scenă și să simt forfota și bucuria unei săli de concerte, dar acum sunt foarte sigură că ador concertele cu tot ce înseamnă ele și mă bucur foarte tare că al meu oraș de adopție devine un loc în care evenimentele de acest gen se întâmplă tot mai des. Mi-am și făcut o listuță (palpabilă) cu artiști pe care îmi doresc să-i văd live aici sau în altă parte, cum ar fi Laura Pausini, Adele, Modà sau Josh Groban îmi vin primii în minte. Și am mai dezvoltat o pasiune cu ocazia asta, una care nu cred că exista cu doi ani în urmă: caut bilete la concerte și în general dau o raită pe pagina de evenimente a agențiilor turistice căci, nu știu cum să vă spun, dat tot merg eu odată și odată să-l văd pe Eros într-un concert la Roma ;)

P.S. Poze de pe la evenimentele muzicale ale lui 2016 puteți vedea încă pe Picasa!

4 comentarii

  1. Da, intra in categoria artisti cu care am crescut. Rezonam la melodiile lor. Culmea este ca si cei mici sunt mai atenti la melodiile tineretii noastre decat la ce se canta acum. Ma mai si intreaba daca stiu melodia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.