Cele zece vineri de peste an

Trecem peste faptul că le iubim toți, cu toată puterea de care suntem capabili. Nu e doar pentru cei din “câmpul muncii” și am simțit-o pe pielea mea, adică le-am iubit în toate perioadele mele de muncă mai mult sau mai puțin după un program. Au ceva ce atrage, ceva ce ne învăluie, eu niciodată nu mă simt mai împăcată cu mine și mai cu drag de viață ca vineri seara, culmea, uneori chiar și când știu că mă așteaptă treabă în sâmbăta de după :)

life-begins-on-friday-night

Și totuși există 10 seri de vineri peste an, seri pe care le-ai prelungi la nesfârșit… până în seara vinerii următoare:

1. Vineri seara în care plănuim o plecare de weekend este cap de listă. E seara cea mai dragă când știm că în dimineața următoare ne așteaptă un drum și eventual o aventură.

2. Vineri seara leneșă după o săptămână extrem de intensă, fie că e vorba de job sau de alte motive care ne-au epuizat. Eu atunci stau și savurez liniștea cu un ceai în brațe și eventual cu o muzică calmă pe fundal.

3. Vineri seara înainte de un eveniment important, care de cele mai multe ori are loc sâmbăta (nuntă, botez, petrecere etc) când ne pregătim trupul și sufletul pentru a ne simți grozav. Recomand o baie fierbinte!

4. Vineri seara de toamnă în compania unei cărți sau a unui film, tolăniți pe canapea cu cele mai savuroase ceaiuri la îndemână și eventual o plăcintă cu dovleac scoasă din cuptor.

5. Vineri seara de iarnă când abia așteptăm un weekend alb și ne punem cele mai groase șosete și savurăm o budincă de vanilie călduță. Presărăm ceva scorțișoară deasupra și atunci daaaa, “Heaven Can Wait”.

6. Vineri seara de primăvară cu mirosul primelor zambile și cu gustul primelor clătite cu verdeață din abundență, miros de iarbă ce stă să dea și ușa de la balcon deschisă până după ora 9 seara. Să nu mai spun ce somn bun ne așteaptă mai apoi, mai ales că a doua zi ne putem trezi când dorim.

7. Vineri seara de vară în care stăm în curte sau în cel mai rău caz pe balcon și dacă avem noroc auzim greierii și încercăm să aflăm temperatura de afară după cântecul lor (pe verificate… la vară) :)

8. Vineri seara cu prietenii la o poveste despre orice, mai puțin despre săptămâna de lucru (sau poate chiar despre ea, dacă e pasiunea pasiunilor).

9. Vinerea Mare, cea în care vopsim ouăle și mergem să “înconjurăm” Biserica… ah, asta are miros de Ineu, deși în ultime vreme ajung acolo numai la Înviere.

10. Vinerea asta… da, fix asta. Poate fi una din acele vineri de peste an de care îți vei aminti multă vreme. Ce vrei să faci? Ce te-ar face fericit în această vineri seara? Hmmm :)

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.