Un surâs în plină… vară*

Aseară am adormit la pe 10 jumate. Dacă e astenia de primăvară îi zic de pe acum, să se tot ducă :) M-am trezit la 7 jumate, Clau a dat draperiile și l-am întrebat dacă e ceață. Nu era, erau doar nori plumburii și părea o vreme… călduță. Doar că repede am realizat că e încă februarie și nu poate fi o vreme călduță, iar eu vreau vara cu toată inima și mai e mult până la ea… M-am deprimat și la fel ca și Goe, mi-am zis: “eu vreau să vie!” :)

Însă spre deosebire de personajele lui Caragiale eu am capacitatea să fac ca ceva “să vie” măcar în visele mele. Și am zâmbit pentru câteva secunde unor amintiri dragi, nu foarte îndepărtate, pe când mă bălăceam în ape ireal de albastre și mă bucuram de cel mai frumos soare care îmi putea atinge pielea. Soarele Greciei. E  ciudat și oarecum nedrept să mă gândesc la Grecia atât de rar și să pomenesc atât de des de Italia sau Franța. Știu că cele două sunt la inima mea, dar cum ar putea Grecia să nu fie? Cred că singurul ei dezavantaj este că am vizitat-o o singură dată. Oare îmi voi putea lua revanșa cândva și să mă întorc? Pentru un sejur măcar? Cer prea mult? V-am zis doar că să văd marea e pe lista asta undeva foarte sus. Mi-e dor de mare și se pare că nu-s singura, o fi tot iarnă, dar am citit pe la alți prieteni pe bloguri ori simple și atât de grăitoare statusuri pe Facebook “mi-e dor să văd marea/ să o aud/să o simt etc…”

Așa că surâsul meu în plină vară (*de la filmul cu același nume) sunt câteva imagini din Corfu, singurul loc din Grecia în care am ajuns și despre care puteți citi aici. Îmi dădui pentru a mia oară seama că în 2010 n-am prea fost slobodă la gură, am fost în două locuri fantastice, Corfu și Roma și cred că sunt destinațiile despre care am scris cel mai puțin cu putință, asta neînsemnând că nu m-am bucurat de aceste locații, ba pot spune că au fost printre cele mai cele.

P1180514

Paleokastritsa – cel mai fotogenic loc din Corfu

P1180628

Kerkyra (Corfu Town) – capitala “italiană” a insulei

P1180352

Sidari – locul în care se scaldă împreună, toți îndrăgostiții

P1180383

Kouloura – pitoresc marin

P1180366

Apraos (doar marea) – locul meu preferat din Corfu

23 comentarii

 1. Superb visul tau si “sa vie!” :D
  Merg si eu pe visul tau si continui sa visez…poate-poate , intro bune zi , cine stie? :)
  Vise frumoase si zile imbelsugate!

 2. @Lucian: dap, cu siguranță i’m a summer person :)

  @Ana: mulțumesc la fel, la vise nu renunțăm niciodată, nu? >D<

 3. Greciaaaaa..i love it :d Am fost in Grecia de 3 ori si vara asta o programez pe a 4a . Anul trecut am dat-o pe Cipru si pe Turcia , dar nu mai repet greseala asta inca o data. Anul asta Grecia va fi :D Si ma voi reintoarce in minunatul Corfu pe care nu l-am mai vazut de ani buni ;)

 4. @Cris: :)) draga mea, mai cunosc pasionati de Grecia, de exemplu ambele noastre perechi de fini au fost in luna de miere in Corfu :P iar unul dintre fini (Florin, daca citesti sper sa te bucuri si sa mai planuiesti ceva pentru la vara in Grecia) cred ca a fost deja de vreo 5 sau 6 ori, daca am retinut eu bine…
  Mai are mami o colega care cred ca de 10 ani merge vara de vara in Grecia :)

 5. Pai fa ceva spontan. Cumpara bilete de avion si du-te. Zici la slujba ca esti bolnava :P. Rezervi online hotel. Ce te tine? :P. Adica de ce n-ai merge? Fii salbatica! :D

 6. Eu am fost in Creta si mi-a placut atat de mult ca am tot revenit. Acolo, Bia, o sa regasesti si un pic din draga ta Italie, caci venetienii, care au stapanit insula o vreme, si-au lasat ceva urme.

 7. @Vladimir: :)) Păi dacă aș fi spontană, mi-aș lua bilete pentru Italia și v-aș saluta mai pe seară de acolo :P Dar uite că nu-s, dezamăgitor, nu? :))

  @Mirela: știu draga mea, știu de Creta cu influențele ei, dar uite că n-am ajuns până acum. De câte ori ai fost in Creta?

 8. Cat de bine te inteleg, Bia! Si eu vreau “sa vie” odata vara, sau macar..primavara.. Ma visez in rochii subtiri si inflorate, calatorind doar cu un rucsac si-o harta-n mana.. of. Sa vie, ca planuri avem!

 9. Nu e dezamagitor! E convertibil! :P Si zi asa de ce nu iei bilete spre Italia? :P Dar motiv serios. Altul in afara de “inertie”. Eu cand aveam vreo 12 ani am avut o epifanie si anume ca ce ma tine sa fac lucruri e doar inertia si teama. De atunci mi-am rupt multe oase ce e drept… :P

 10. Hei, gand la gand cu bucurie! Si eu tot despre Grecia scriam ieri, dupa ce mi-am redescoperit pozele vechi ;) In Corfu n-am ajuns, dar si Creta este extrem de frumoasa ;)

 11. @Raluca: daaaa, o să vină și atunci atât ne trebuie să nu plecăm de nebuni cu harta în mână :)) Te pup :*

  @Cris: da, m-am gândit să-l solicit odată pe Florin la un guest post cu tema “Vacanță în Grecia” :D

  @Vladimir: păi din simplul motiv că nu pot pleca când îmi vine, nu sunt singură pe lume, o fi convertibil dar nu pe principiu: “supărare când îmi vine rup cămașa de pe mine” :)))

  @Kadia: ooo da, îmi doresc mult să ajung în Creta, nu e vară în care să nu o am în plan și nu e final de vară când văd sute de poze acolo și eu realizez că tot n-am ajuns… Pfff… :*

 12. @Cora: da, pot înțelege perfect diversele feluri de surogat pentru vară, căci și eu o aștept nerăbdătoare și până atunci mă alin cu pozele de pe la mare :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.