Trei Doamne, și toate 3 …

Desigur, mă refer la cele 3 lepșe cu care era gata, gata să mă prindă Anul 2013, restantă. Evident că nu doream, mai ales că toate cele 3 lepșe vin de la 3 Doamne (with capital D) pe care le respect și prețuiesc mult de tot, Cris-Mary, Kadia și Ana-Maria.

Cum să facem, cum să facem să le rezolvăm frumos și onorabil mai ales că toate cele 3 lepșe sunt pe bază de poze? Știu, ar putea părea o bucurie imensă, dar se face că este foarte greu cu pozele când ai tone, iar una din lepșe se referă la artă și nu ai poze ale tale, căci nu ești cunoscător și nici nu ai văzut muzee cu duiumul… Rezolvare? Hmm…

Dar să le luăm pe rând:

Cris-Mary ne spune așa: trebuie să puneți prima poză cu voi din fiecare călătorie pe care ați făcut-o. De ce ? Pentru că de obicei prima fotografie ne arată de cele mai multe ori fericirea pe care o ai când vizitezi un loc nou.

Draga mea, nu o să pun tooooate pozele din călătoriile mele, dar o să pun 3 prime poze în care trebuie să mă crezi pe cuvânt că am fost foarte fericită și entuziasmată :*

Prima poză la Disneyland Paris :)

Prima poză din Honeymoon, Pisa, Toscana, Italia :*

Prima poză din 2012, San Marino, 1 ianuarie 2012 :)

Kadia lansează următoarea provocare: Răspundeți la următoarele întrebari cu numele, preferabil și imaginea, unei picturi, colaj, desen, sculptură, basorelief, mozaic, obiect ceramic sau de sticlă, tapiserie sau fotografie larg cunoscuta si expusa vreodata într-o galerie artistică sau muzeu adevarat, alături de numele artistului care a creat acea operă de artă. E voie să se includă și sculpturi de tip instalație mișcătoare, atata vreme cât sunt fixate de un stativ sau panou sau agățate de un tavan.

Dragă Kadia, mi se pare înfiorător de grea această leapșă, de aceea sper să te bucure maniera în care am rezolvat-o până la urmă și să mă ierți că am amânat atâta timp postarea ei :) Am ilustrat doar cu preferința mea ciudată pentru Pablo Picasso (de altfel numai pe el și pe Dali îi recunosc dintr-o mie alții). Am ales dintre întrebări doar 3 care mi-au plăcut mie mai mult, sper să nu te superi :D

Cu cine/ce te poți compara pe tine însuți câte o data?

Girl Before A Mirror, 1903 by Pablo Picasso (foto)

Cum arată sentimentul tău de bucurie sau fericire de azi sau din zilele acestei saptămâni încă relativ recente ?

Joie De Vivire, 1946 by Pablo Picasso (foto)

Dacă ai fi obligat să devii profesor al unei materii oarecare/domeniu oarecare al cunoasterii umane, care ar fi acea materie/domeniu de cunoaștere ?

Guernica, 1937 by Pablo Picasso (foto)

Ana-Maria vine să încheie șirul lepșelor cu jocul următor: trebuie să răspunzi întrebărilor cu ajutorul unor imagini care să reprezinte orice clădire (de la cort la zgârie-nor şi de la mausoleu la catedrala neamului). Plus “e voie şi construcţii arhitecturale mai efemere, ca de ex torturi, sau alte piramide sau turnuri alimentare, chiar şi coafuri, şi castele de nisip !

Ana dragă fii atentă ce am pregătit… :) Sper să-ți placă, dar la fel ca în cazul de mai sus am ales dintre întrebări doar 3 care mi-au plăcut mie mai mult.

Cum ar putea arăta pt tine o trăsătură mai simplă sau mai complexă a unei ţări oarecare pe care ţi-o alegi tu, ALTA decât cea în care ai rezidenţa şi/sau cetăţenia curentă, şi pe care nu ai vizitat-o niciodată, însă a cărei imagine arhitecturale ai dori să o pui pe o posibilă carte poştală ?

Foto

Cum ar putea arăta portretul tău ideal reprezentat printr-o imagine arhitecturală ?

Foto

Cum ar putea arăta portretul unei persoane semnificative pt tine, fie că ţi-e rudă sau nu, şi fie că ţi-e sau nu dragă, (şi poate fi şi un profesor sau chiar şef din trecut, nu neapărat un iubit sau un prieten, sau tată, sau bunică, etc.), reprezentat printr-o imagine arhitecturală ?

Foto

14 comentarii

 1. Hehehe , stiu ca tu esti fericita in toate pozele :D Am vazut in pozicile tale pe care le postezi :D Mereu ai un zambet mare mare :D Multumesc ca ai preluat leapsa si sa stii ca aprecierea e din ambele parti :D O seara frumoasa draga Bia!

 2. :)))))))) 3 in 1 admirabil executate! N-am stiut de pasiunea ta pentru Picasso, uite din cauza asta fac eu lepsele astea, mai aflu cate ceva interesant despre lume. Super raspunsurile tale ;)

 3. Hehe foarte tare. Eu sunt “challenged” la capitolul sculpturi si picturi ca fug ca dracu de tamaie de muzeele de gen. prefer sa pierd ore intregi la muzeele de arheologie…

 4. Bia , interesanta compilatia ta :D Partea mea e cea mai faina , nah! :P Picasso nu imi place , nu stau sa explic…insa la cele trei intrabri dedicatie catre mineeeeeeee…. asaaaaa…. :D :D :D , m-am “inecat” in romantism cronic si incurabil…si mi-a placut! :*

 5. @Cris-Mary: așa-i că par fericita in toate pozele? :)) Eu mi-am zis :)) Te pup :*

  @Kadia: mă bucur că ți-a plăcut și ai găsit ingenios modul de rezolvare :))

  @Cristina: să fiu sinceră, eu necunoscătoare în ale artei, nu mă omor după muzee de niciun fel, totuși in cele mai mari, unde caut sa vad ce vedeam la școală numai prin manuale, încerc să ajung :D

  @Ana: :)) e faină, e faină :P mă bucur că ne-am luat cu toții porția de “romantism” pentru seara asta :)))

 6. hehehe, ai scapat cu fuga :D. Dar hibridul e ingenios! Ma inclin.
  Pe mine Picasso si Dali ma lasa rece (ultimul ma transforma in Nazgul de-a dreptul :D), sunt insa total amorezat si eman inimioare roz in apropierea pictorilor flamanzi stil Bruegel sau Bosch :).

 7. @Larisa: nu am putut decât să rămân în sezon și m-am topit la acele imagini :)))

  @Vladimir: :D Să știi că inițial am făcut leapșa cu răspuns la toate întrebările, apoi când am văzut rezultatul final nu prea mi-a placut și am renunțat la unele întrebări (perfectionista? poate!)
  Cat despre Picasso și Dali, pot sa-ti spun ca imi plac pentru ca au minti tare intortocheate :)) Mereu ma gandesc la altceva cand le vad tablourile, altfel imi plac si impresionistii: Monet, Manet, Degas, Cezanne și Renoir, dar repet, nu-s cunoscatoare :)

 8. E adevărată teoria cu fotografiile din prima vacanță! Eu am ajuns să fac doar poze cu locuri, detalii sau oamenii locului, după care îmi amintesc și parcă nu mai găsesc cadrul potrivit.

 9. @Monica: da, asa este, simt si eu de multe ori, in plus odata cu posibilitatea de a avea poze cu duiumul, de peste tot, parca unele au devenit seci, impersonale și zici că nu mai emana nicio bucurie :(

 10. @Oana: pai o poti face si la anu’ eu am vrut sa nu las restante, dar nu e ca si cum ar fi la scoala, deci take your time :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.