Căsuța din poveste (sau cum își trăiesc unii basmele)

Am primit ieri seara de la Luiza un email care mi-a înseninat ziua ocupată. Mi-a plăcut atât de mult, încât vreau să vă arat și vouă cum știu unii oameni să-și transforme visele de basm în realitate palpabilă. Povestea și fotografiile depășesc tot ce vă puteți imagina.

Simon Dale, un temerar tânăr de 32 de ani din Marea Britanie, a demonstrat că poate oferi familiei lui un adevărat basm, după ce a construit o casă asemănătoare Hobbiţilor din Lord of the Rings.

El şi-a mutat familia pe un deal din Ţara Galilor într-o căsuţă de poveste, principalul motiv fiind acela că se săturase să plătească o chirie imensă în apartamentul în care stătea. Înarmat cu o drujbă, un ciocan şi o daltă, precum şi alte câteva mici unelte, Simon, ajutat de socrul lui, care este constructor, dar şi de prieteni şi chiar de câţiva localnici, a reuşit după 4 luni de zile să-şi mute familia în casa visurilor. 

Nu numai că a construit întreaga locuinţă numai din materiale naturale, dar şi-a integrat atât de bine locuinţa în peisaj, încât ai impresia că acolo este de când lumea. Deşi are o formă ciudată, funcţionalitatea ei nu poate fi pusă în discuţie, din casă nelipsind nimic care ar putea să facă traiul mai puţin confortabil.În timpul construcţiei, soţia Jasmine Saville şi cei doi copii au campat în mediul rural din apropiere, iar în momentul în care s-au mutat, cu toţii au fost fericiţi de rezultat. Cei mai încântaţi sunt cei mici, care se pot lăuda acum că trăiesc într-o adevărată casă de poveste.Costul scăzut, de 3.000 de lire sterline, materialele eco folosite şi integrarea perfectă în mediul natural au convins şi alte persoane că o astfel de casă este perfectă pentru cei care vor să trăiască sănătos şi în acord cu natura.

Ce ziceți? Vă place? Nu-i așa că putem realiza orice dacă ne dorim și dam dovadă și de spirit întreprinzător? Eu sunt fermecată de căsuța asta, nu-mi pot imagina decât seri deosebit de frumoase petrecute aici la lumina lumânărilor parfumate, sau zile în care lumina este atât de plăcută încât aș sta toată ziua și aș citi tolănită lângă o fereastră magică. Imaginația ne poate face fericiți :)

You may also like

6 comentarii

 1. Ooo ce minune incredibila! Si ce tentanta e big grin. Desi marturisesc mi-ar placea mai tare si ar fi mai potrivit, sa-mi fac un Minas Morgul (doar ca ar fi mult mai scump). Sigur nu s-a pierdut un 0 pe acolo la pret? Nu-s 30K?
  Vladimir

 2. Ioiiii cat e de faina! Zau ca si mie mi-ar place asemenea casuta eco , care, am eu convingerea , este tare calduroasa iarna si foarte racoroasa vara…Tare frumoasa este! happy

 3. Ce frumoshappy
  Mereu am vizat sa stau intr o casa, asta de cand m am mutat la bloc… pt ca acasa la Neam am o casa mare, o livada, banca si masa din lemn si leagan.

  la Bucuresti, cu finantele din tara asta cam … nu iti vine sa mai sperilaughing

  Dar da, articolul asta al tau este de povestehappy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.