Micile bucurii ale vieții

Barbie mă provoacă iar la o listă, de data aceasta lista trebuie să conțină măcar 10 lucruri/fapte care îmi fac viața mai suportabilă, care, dacă vreți, mă fac să o văd mai roz, chiar dacă peste tot e gri… așadar Micile bucurii ale vieții mele:

1. Cărțile care mă fac să mă transpun în altă piele de fiecare dată când dau de un personaj ofertant. Cărțile care îmi fac viața mai puțin plictisitoare și care mă fac să visez mai mult și să trăiesc experiențe pe care în mod normal nu le-aș trăi. Cărțile, pentru că îmi prelungesc viața cu fiecare pagină, cu fiecare cuvânt citit am senzația că trăiesc mai mult, mai intens, mai divers.

2. Filmele pentru jumătate din motivele cărților și pentru faptul că mă deconectează total de le real life pentru o oră sau două. Pentru că pot fi urmărite cu famila, cu prietenii, de unul singur, cu gura până la urechi sau cu mucii în batistă. Pentru că îți dau ocazia să plângi fără motiv 10 minute de să sară cămașa de pe tine și mai apoi te fac să râzi nejustificat fără să te poți opri, uitând de toate necazurile.

3. Un cappuccino excelent băut pe terasa mea de acasă, sau în curte la Ineu, sau undeva pe malul mării, sau altundeva în vârful muntelui. Îți trezește simțurile pentru a le adormi apoi într-o stare de visare perpetuă.

4. O baie de soare pe balcon, în grădină la Ineu, pe o pajiște înverzită sau pe un nisip încins. Ador să mă prăjesc la soare, îmi place mirosul ala de “cald” și îmi place textura pielii după o oră de întâlnire cu razele soarelui.

5. Discuțiile și planurile despre călătorii mi se par cel mai bun și eficient mod de a mă destinde și de a visa în liniște. Dacă găsesc încă o persoană care să fie dispusă să vorbeasă cu mine despre locuri noi sau vechi, descoperite sau pe care dorește să le descopere, despre vacanțe, călătorii în orice anontimp și orice condiții atunci cred că o să fiu pe viața prietenă cu acea persoană și mereu dacă vrea să stăm de vorbă îmi fac timp pentru ea și pentru discuțiile preferate.

6. Înghețata pe care mereu o pap chiar dacă mereu fac “roșu în gât”, o iubesc pe cea de pepene galben, dar îmi place și cea de alune, fistic sau ciocolată neagră. În Italia este un must eat când mergem, fie iarnă, fie vară, aici pe la noi mă omor după ce de la aparat care îmi amintește de înghețata copilăriei mele, cea de la Ami.

7. Un somn luuung sămbătă dimineața pentru că este singura zi din săptămână în care chiar nu-mi pasă la ce oră mă trezesc, dacă fac ochi la 9 mă pun la loc și mai moțăi o tură până la 10. Nu am pretenția că sunt genul care doarme ziua și stă de veghe noaptea, dar pur și simplu îmi place să mă lungesc sâmbătă dimineața și să-mi permit să nu-mi pese că soarele e de multă vreme pe cer.

8. Să urmăresc un serial cu sufletul la gură, să nu mă pot opri decât după câteva episoade și să-mi doresc să-l iau de la capăt când l-am terminat. Acum de exemplu mă uit a doua oară da capo al fine la Friends, dar am episoade pe care le-am văzut poate și de 4 ori și tot nu mă satur.

9. Ceaiul verde din fiecare seară (mai nou combinat cu ceai verde cu lămâie și vanilie de la Fares) este deliciul meu din fiecare seară, cu el îmi închei ziua și deși se spune că ceaiul verde e bine să fie băut dimineața, eu prefer să-l beau seara căci la ce bine ne cunoaștem nu mă agită și nici nu mă reține de la somn, mai ales dacă sunt obosită. Când nu am ceai verde în casă simt că-mi lipsește ceva.

10. Nu în ultimul rând, dar așa s-a cuvenit să-l las, vine blogul, Bialog-ul meu drag prin care v-am cunoscut pe mulți dintre voi și care m-a făcut mai cominicativă, mai creativă și mai apropiată de online. Blogul m-a făcut să cresc odată cu el, m-a stimulat și m-a motivat și uneori mi-a dat de gândit la anumite aspecte ale vieții. E una din micile mele bucurii, cu șanse să devină una mai mare :)

Și pentru că este o leapșă simplă și pentru că este vorba de listă o dau mai departe fetelor: Vulpitza, Rontziki, Monica, Laura, Lia, Mărgeluța și Ioana :)

10 comentarii

  1. Primesc, cum nu, mersi :-) Sa stii ca nu am uitat nici de topul cu orasele eclipsate, insa nu am avut timp sa cuget bine in ultimele zile, asa ca o sa ma ocup de ambele in week-end, ok? Puup

  2. “Ador să mă prăjesc la soare” şi somnul acela lung de week-end îmi sună foarte cunoscut :D
    Mulţam mult pentru leapşă, am mai făcut-o la un moment dat, dar îmi amintesc că mi s-au părut prea puţine 10 lucruri, aşa că aş putea s-o mai fac o dată…ca o continuare :D Ce, a zis cineva că lepşele se fac numai o dată?! :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.