Aventuri în lumea birocrației + două întâlniri interesante = love

Pe acest fond canicular care nu te lasă să respiri la propriu (de 4 ani de cand locuiesc in Cluj n-am prins așa căldură sufocantă, dar iubesc vara și mi-o merit), eu am avut niște treburi administrative de rezolvat; treburi care mi-au cam dat peste cap tot programul de scris și citit.

După ce mi-am schimbat buletinul și datele de la abonamentul telefonic și datele de cont a trebuit să-mi schimb permisul de conducere (căci m-a oprit odată poliția și nu mai știa cui să se adreseze). Și m-am enervat peste măsură pe taxa de 68 de lei care a trebuit plătită fix la CEC și numai la CEC, unde era o coadă până afară :) Oricum, având în vedere că am plătit 10 lei ca să-mi schimb buletinul, taxa de 70 pentru permis mi s-a părut mare și exact o taxă pe nimic. Noroc că am rezolvat într-o zi cu plată, depunere dosar, făcut poze etc, căci mă vedeam mai pierzând încă una pe la poliție.

Asta a fost ca să zic așa încălzirea, pentru a urmat întocmirea dosarului de asigurat la CAS pentru a-mi putea schimba medicul de familie. După 3 telefoane diferite și alte două întâlniri față în față aflu de ce am nevoie: copii după toate actele de studiu, adeverință de la școală, adeverințe fiscale de la Ineu de la finanțe, copii după acte de identitate și alte copii după alte adeverințe și alte rețete pentru prăjitură :) Sincer am crezut că nu se va termina și la drept vorbind nici nu s-a terminat căci după ce am OK de la CAS, la medicul de familie (cel nou) mai aflu că trebuie niște adeverințe de la medicul de la Ineu, fișele medicale de acolo plus încă una bucată adeverință de la școală (or să creadă ăia că am ceva boală incurabilă de le cer adeverințe pentru medic în fiecare săptămână). În fine, măcar acum mă pot da cu capul de pereți căci dacă ajung la urgență sunt asigurată :)

Între aceste “treburi” care mi-au ocupat întreg începutul de săptămână am avut parte și de două experiențe plăcute. Unul a fost prilejuit de sosirea în Cluj, a Emiliei, care a câștigat cartea de la concursul ce tocmai și-a desemnat câștigătorul și alta a constat în vizita de la Observatorul Astronomic din Cluj.

Să încep cu Emila și cu plăcuta conversație de o oră de la cofetăria Carpați, când în fața unui desert am vorbit câte în lună și-n stele de parcă nu era prima dată când ne vedeam. Emilia este deosebită, o persoană minunată, sociabilă, amuzantă și extrem de deschisă. În plus tocmai a afla că va fi mama unei fetițe, cu siguranță o fetiță la fel de frumoasă ca mama ei. Emilia, mă bcuur că te-am cunoscut!

La Observatorul Astronomic am ajuns pentru prima dată acum și mă mir având în vedere cu cine m-am căsătorit :) Am stat până după miezul nopții și la un moment dat am simțit că o să cad de somn, dar a meritat să stau până la final când a răsărit luna, mare și aproape rotundă. Întâlnirea cu luna prin lentila telescopului a fost de nedescris, n-am mai văzut luna așa de aproape nicioadată și toate craterele alea păreau atât de posibil de atins. Mai clar de atât nu se putea vedea, poate doar dacă zăream și urma lăsată de Neil Armstrong. În rest am văzut mai clar ca niciodată și Saturnul (care e în fecioară cică, ce naiba tot vorbesc astea pe la horoscop?), am mai văzut și ceva nebuloase și cred că vedeam mai multe dacă nu era cerul “cam nisipiu”.

Sub același cer nisipiu stau și azi și mă topesc, măcar nu mai merg la CAS și pot bea un iaurt de căpșuni destul de liniștită. Spre seară vine furtuna :)

6 comentarii

  1. Si eu ma bucur mult de tot ca ne-am cunoscut,mai ales ca asa cum ai zis si tu,parca ne stiam de o gramada de vreme,asa placut a trecut scurta noastra ora:) abia astept sa ne mai vedem,te pup

  2. “La Observatorul Astronomic am ajuns pentru prima dată acum și mă mir având în vedere cu cine m-am căsătorit “…si eu eram pe punctul sa ii bat rusinica la obraz ca prima data si pentru el, dar nu mi-am permis ca mai nevoie de un “mic buddy” (intelegi ce vrei):))

  3. Nici pana acuma nu vroiam sa imi schimb numele, dar dupa ce am citit cata alergatura ai tu cu asta, nici atata nu mai vreau :)).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.