Cele 7 capitale pe care le-am văzut (II)

Continuăm călătoria spre celelalte trei capitale Europene pe care le-am vizitat chiar anul trecut.

Belgrad (august 2010)

Dacă nu l-aș fi văzut nu aș fi crezut că poate fi atât de frumos chiar și cu acele clădiri bombardate care mi-au făcut piela de găină. Belgrad-ul, capitala Serbiei este un oraș curat și atrăgător, cu bulevarde largi și parcuri imense chiar în centrul său. Sincer mi s-a părut mai frumos ca Bucureștiul dacă ar fi să-l compar cu ceva.

Locul preferat: chiar centrul, în fața Ministerului afacerilor externe und mi-am parcat mașina și am primit și amendă :))

Ce să nu ratați: definitely o pleșcaviță autentică, noi am ratat-o că nu aveam dinari și ne-a fost o ciudă….

Regret: că l-am văzut cumva în trecere și merita mai mult, mi-aș fi dorit mai ales să-l văd noaptea

Skopje (august 2010)

Capitala Macedoniei m-a impresionat prin faptul că am văzut că lucrurile se mișcă, că știu să atragă turiștii și că nu se lasă. Prevăd un viitor frumos pentru Skopje, se construiește de mama focului și nu doar blocuri de locuințe ci teatre și biblioteci. Am văzut cu ochii mei cum se lucra. Centrul este foarte drăguț, modern și aranjat.

M-a impresionat ceasul de pe Muzeul de Istorie care s-a oprit la ora marelui cutremul din 1963, care a devastat orașul și în care și-au pierdut viața foarte mulți oameni. M-a impresioant și casa memorial a  Maicii Tereza și Podul de piatră de pe râul Vadar.

Locul preferat: Fortăreața Kale care deși văzută la 40 de grade mi s-a părut un loc superb (aici, dacă vă puteți imagina este amplasată si Ambasada USA în Macedonia)

Ce să nu ratați: îngețata comparabilă cu cea din Italia și Casa Maicii Tereza (unde este intrarea liberă și se pot lăsa mesaje)

Regret: că nu am intart la Muzeul de Istorie, dart eram mega obositi dupa ce am condus din Corfu.

Roma (noiembrie 2010)

Trebuie să mai vin aici. Cu această idee am plecat anul trecut de la Roma, după cele 5 zile petrecute acolo. Roma este fără să exagerez, un oraș de o frumusețe rară, de unde un impătimit al istoriei nu ar mai pleca. Roma este inima Italiei și orașul cel mai vizitat. Este și mândria țării și o altă capitală imperială, ai impresia că aici se întâmplă totul. Nu îți vor ajunge nici 100 de zile ca să zici că ai văzut-o, dar te poți amăgi cu o săpătămână. Greu mi-am găsit cuvintele să spun ceva despre Roma, când am povestit aici pe blog, de aceea nici acum nu pot zice mai multe.

Locul preferat: Piazza Navona (o superbitate care pare alt loc in diferite momente ale zilei)

Ce să nu ratați: urcarea în Cupola Catedralei Sf. Petru de la Vatican (priveliștea este sufocant de frumoasă)

Regret: că nu am intrat să văd Il Colosseo și din interior (dar am zis că las să-l văd așa cu Clau)

Pe lista “de vizitat” mai sunt și alte capitale de care ochii mei abia așteaptă să se bucure. Voi pe unde ați colindat?

8 comentarii

 1. Eu am vazut pana acum Budapesta, Viena, Berna, Praga (doar 2 ore), Tallinn, Amsterdam, Madrid, Paris si Oslo, dar imi doresc foarte tare sa vad Lisabona, Londra, Roma, Atena si Copenhaga in urmatorii 5 ani.

 2. @Salmi: ooo, abia aștept să citesc la tine :*

  @Mărgeluța: ai văzut Parisul… celelalte mai pot aștepta :) chiar cred ce spun :)

  @Vertange: woooow, ai văzut câteva, felicitări :)

 3. Bună idee, asta cu capitalele, frumoase articole. Eu am vizitat până acum Bucureşti, Belgrad, Budapesta, Viena, Paris, Londra, Praga, Berna, Bruxelles şi Bratislava, iar pentru anul acesta sunt pe listă Varşovia, Stockholm, Oslo, Copenhaga şi Berlin

 4. @Simona: mersi, asta e articol din februarie 2011 :) De atunci m-am reintors la Paris si am vazut San Marino, dar am zis ca nu se pune :)) Ai vazut multe si iti doresc sa vezi cat mai multe :*

 5. imi place cum ai structurat articolele, sunt usor de urmarit si spun exact esentialul :).
  si eu am vazut tot 7 capitale: bucuresti (ca acolo stau, deh), budapesta, praga, paris, ljubljana, bruxelles, amsterdam. si am trecut cu masina prin belgrad si podgorica, dar nu pot spune ca le-am vizitat.
  anul asta daca facem traseul prin austria as vrea sa vad viena (si bratislava, ca-i in drum). si candva trebuie sa vad roma. in rest, ce s-o mai potrivi cu traseele noastre.

 6. @Alexandra: baftă multă, și eu anul acesta as reveni la Viena si as vrea sa vad Bratislava, daca se poate ;)
  Mersi de apreciere :*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.