Cel mai bun film al anului. And the Oscar goes to…

Azi au fost făcute publice nominalizările pentru Premiile Oscar 2011. Nu mă interesează în mod deosebit decât nominalizările pentru cel mai bun film al anului (produs în 2010, evident) care sunt următoarele:

 • The Fighter
 • Inception (văzut)
 • The Kids Are All Right
 • The King’s Speech
 • 127 Hours
 • The Social Network (văzut)
 • Toy Story 3 (văzut)
 • True Grit
 • Winter’s Bone
 • Black Swan

Da, trebuie să mai văd din ele ca să mă pot pronunța, dar este evident faptul că nu toate filmele acestea au șanse egale la premiu. Din ce se vehiculează, The Social Network, este marele favorit, dar s-au văzut cazuri în care marele favorit ratează premiul (chiar m-am mai gândit că de aia i-au dat Globul de aur, să-i închidă gura, bine ar fi). Inception mi-a plăcut mult mai mult, dar am sentimentul că nu prea va fi băgat în seamă.

În plus sunt foarte uimită de nominalizarea desenului animat Toy Story 3, care da, este cel mai bun din serie și mi-a plăcut enorm. Așa ceva nu rețin să se mai fi întâmplat în ultima vreme, știam că nu e de glumit cu Oscarul, sau nu? Mă rog, oricum, să ia asta ar fi cred cea mai mare surpriză pe care cineva și-ar putea-o imagina.

Acuma, realiști fiind. Am văzut trailerele de la două filme nominalizate care sunt pe lista de așteptare la mine, mă refer la 127 Hours și The King’s Speeach, sper să le văd cât mai curând, și nu știu de ce am un feeling pozitiv legat de ele. The King’s Speech are și cele mai multe nominalizări incluziv pentru cel mai bun rol masculin, Colin Firth. Ei, eu zic așa; înainte să văd filmele astea două. King va fi desemnat cel mai bun film al anului asta în cazul în care Oscarul pentru cel mai bun rol masculin nu-l va lua Colin Firth ci James Franco din 127 Hours, de menționat că James Franco este și prezentatorul galei din 27 februarie alături de Anne Hathaway. Așa, iar premiile pentru regie și scenariu le va primi “facebook-ul” happy Dacă Firth i-a Oscarul (și chiar m-am bucura, deși e la concurență cu minunatul Javier Bardem, deci e greu), atunci orice este posibil cu mici excepții big grin

Voi ce părere aveți? Știu că mai e până la gala de decernare dar nu strică să comentăm. În plus mai sunt categorii în care eu nu m-am băgat că nu am nici cea mai vagă idee  ce aș putea zice despre ele.

You may also like

6 comentarii

 1. N-am văzut 127 Hours. Dar dacă restul filmelor de sus au ajuns la nominalizări… The Fighter şi The King’s Speech mi s-au părut puţin peste medie. Inception a fost şi el ok, dar m-a dezamăgit crunt povestea. A deschis un subiect interesant, dar l-a abordat prea puţin, prea superficial.

 2. Am mai văzut între timp și 127 Hours… și e mișto, o poveste teribilă și peste toate și adevărată, e mai bun Danny Boyle aici decât în Slumdog (regizoral vorbind), a reușit să facă un film super cu un singur personaj practic, ideea este foarte fain abordată. Iar James Franco “rulz”…

  Ziele astea o să văd și The King’s Speech… chiar trebuie happy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.