Lista celor mai bune cărți scrise de femei

Această postare pornește la ce ceea ce s-a publicat ieri pe Bookblog și care mi-a dat de gândit. Între cărțile pe care le-am citit, există multe scrise de femei care mi-au atras atenția.
 
Facem așa, eu vă zic doar 3 astfel de cărți și voi veniți în completare. Următoarele 3 reprezintă o alegere pur subiectivă și nu generalizez deloc. În plus acesta nu este un top :)
 
1. Lee Harper – Să ucizi o pasăre cântătoare (se cam regăsește în toate recomandările mele)
 
2. Emily Bronte – La răscruce de vânturi (era și între capodoperele propuse de bookblog)
 
3. Cea mai frumoasă istorie a iubirii – Dominique Simonnet (o carte pe care foarte puțini o cunosc)
 
Vă aștept propunerile și recomandările. Poate ajungem la o listă frumoasă din care se vor inspira până la urmă toți cei care dau pe aici.
 

10 comentarii

 1. Eu voi trece in revista trei carti scrise de autoare contemporane care mi s-au intiparit in memorie si suflet.

  Audrey Niffenegger – Sotia calatorului in timp (chiar daca suna cliseistic dragostea este mai presus de orice fel de limitari si chiar dincolo de moarte)

  Alice Hoffman – Regina de gheata (un roman la care as reveni oricand, al placerii de a trai, pur si simplu, indiferent de situatie)

  Tracy Chevalier – Albastru pur (ii ador stilul si abia astept sa citesc tot ce are)

 2. Eu mai propun si Doris Lessing. Nu am citit decat "The Fifth Child" dintre multele ei carti, dar mi s'a parut superba si m'am bucurat cand autoarea a primit Nobelul pentru literatura.

  Nici Simone de Beauvoir n'ar putea sa lipseasca de pe lista ("Toti oamenii sunt muritori" e cartea pe care am citit'o eu).

  Si n'as vrea sa par "comerciala", dar J.K. Rowling e si ea o scriitoare fantastica! :)

 3. am citit multe la viata mea, te rog sa ma crezi, dar nr 1 si nr 3 nu le-am citit, mi le-am si notat. Nu ma c erta, pur si simplu , nah…
  recomand si eu suad (arsa de vie) si shoko tendo (yakuza moon), sunt cam brutale, nu sunt clasice, dar vezi si alte adevaruri, alte lumi…pe mine m-au facut sa inteleg si niste chestii pe care refuzam sa le inteleg. Am sa tin cont si de recoandarile simonei stefuca, mi s epar super interesante!multumesc bia!!

 4. Eu as vrea sa aplec atentia catre Florina Ilis. "Cruciada copiilor" a fost o carte incantatoare pe care tot vreau sa o recitesc.

 5. Vin si eu cu doua si de data asta fac efortul sa fiu in spiritul blogului:
  Anna Akhmatova si mai ales Lyudmila Ulitskaya. Ultima sunt convins ca v-ar placea (exista traduceri in romana, la humanitas cred).
  Vladimir

 6. Sa nu uitam de Margaret Mitchell si Agatha Christie, doua femei care au scris o pagina de nesters in literatura universala.

 7. Nina Nikolaevna Berberova:
  a) Trestia revoltată
  b) Lacheul și târfa

  Foarte reușite și cărțile de Marguerite Yourcenar.

 8. @All: văd că nu am răspuns chiar de multă vreme la comentarii, sorry… :((

  Vă mulțumesc de recomandări, sunt foarte binevenite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.