Cât de greu e să-ți "pui cablu" TV

Cred că ăștia care oferă “sevicii” TV, mă refer desigur la Digi, Dolce, Boom și alții de acest gen, au impresia (și 100% că nu greșesc prea mult) că oamenii sunt MORȚI fără televiziune acasă, că nu știu face altceva și nici nu fac decât să stea cu ochii la ecran toată ziua. Tocmai de aceea, chiar dacă ei sunt prestatori de servicii, se comportă ca niște burice ale pământului și așteaptă ca omul să meargă să se roage de ei să vină, frumos, așa cam pe când au ei timp să-i “lege” la preaslăvitul cablu care să le furnizeze doza zilnică de “prostie”. Această dependență a omului față de TV a făcut ca cei care ar trebui să te roage frumos să le devii client să se comporte cu tine (om care poate vrei să mai vezi la TV o gală de patinaj, un concurs de atletism, un meci de tenis, poate un eveniment gen Eurovision, Oscar etc), indecent, să te facă să te milogești și să tot mergi pe la sediile lor doar, doar într-o zi vor avea echipament/instalatori/chef să vină să-ți facă un serviciu pe care tu îl plătești lunar…. Deci cum ar veni, clientul trebuie să meargă și să se roage să le plătească o sumă lună de lună. Toate astea din seria “s-a întâlnit hoțu’ cu prostul”.
 
Nouă ne-a expirat abomanetul la Boom cam de 3 săptămâni, zic cam pentru că nici nu știm exact ziua din care nu mai avem cablu (deci cam așa de des ne uităm noi la TV). Pentru că nu am mai vrut să continuăm cu ei (au scos Eurosportul fără să ne zică, au scos toate posturile TV din familia PRO din nou, fără să anunțe și peste toate aveau și prețuri ridicate) ne-am hotărât să ne mutăm la alții. Cu Digi am avut exact experiența povestită mai sus, adică, atâta nesimțire nu am mai pomenit, cu Dolce nu am încercat-o pentru că pe site-ul lor au pachete doar pentru clienții Romtelecom sau cel puțin pentru cei care au barem net de la ei. Deci total aiurea, pentru că nu avem chef și nici nu are rost să ne facem abonament la fix sau să ne schimbăm abonamentul la net pentru ca să dețină ei monopolul. Apoi am auzit de cei de la AKTA, azi a venit un domn care rapid ne-a zis că el nu are loc pe bloc (unde să pună el antena?) și a plecat la fel cum a venit… dezinteres și lene exagerată (părerea mea, Clau zice că exagerez eu, dar mă rog). În acest caz mă văd în situația de a vă întreba: cu ce cablu să “ne legăm la cap pe viitor”?
 
Dacă ar fi strict după ce cred eu în momentul acesta, aș renunța la TV forever, dar vorba lu’ mami: “cum să stați fără TV?”. Ei… uite așa… solemn spun că nu mă rog de nimeni ca să-mi ia banii, dacă ar fi gratis ar merita poate, dar așa… no way. Deci, primii pe care îi găsesc deschisi spre o colaborare imediată și fără ifosele gen “noi avem clienți destui” vor fi noii mei furnizori de “tembeliziune”. Până atunci, purici :)

8 comentarii

 1. Eu sunt legat la Digi si la al 2-lea telefon dat la ei pentru instalare imi spuneau ca nu au echipe, ca sa vedeti ca e tarziu (era 6 seara), ca vor veni a doua zi etc., de parca nu ei facusera programarea. Am oprit-o pe tanti din vorbit si i-am spus scurt ca nici una din problemele lor nu ma intereseaza si ca urmatorul meu telefon e la OPC, dupa care am inchis.

  In 30 de minute sunau la usa sa imi insataleze cablul, iar acum sunt f. multumit de conexiunea de internet si chiar si de posturile TV din care am scos vreo 30% ca nu ma interesau

  PS: nu cred ca vei gasi in Ro o firma care sa aiba angajati care sa isi faca treaba pentru care sunt platiti.

 2. eu zic pana iti alegi cu cine sa te legi la cablu….(aici nu te pot sfatui,sunt in canada….si in orasul natal era "portal" parca..era ok…..)iti dau eu un 2 link-uri si te uiti pe internet la programele tv: http://1tvonline.net/ si http://rotv4u.com/ cel din urma fiind mai bun:) sper sa-ti foloseasca:) plus vezi si hbo si multe alte canale cu plata, gratis:) pup

 3. @emi: eu nu pun atâta patos, să-i ameninț cu OPC, mă irit pe moment, îmi trece și… cam asta e. Acum, îți dai seama că dacă ardea rău de tot cu cablu ăsta de 3 săptămâni tot rezolvam cu un distribuitor, nu? :)

  @Just me: nuu, nu mă uit pe net, ideea e că nu-mi lispește prea mult acuma… poate în ianuarie când începe Australian Open sau și mai sigur când încep CM de patinaj… atunci fac urât :P

  @Dani: adevărul e că pentru "un show pacatos" merit orice umilință din partea tipilor de la cablu :D

 4. Pai Bia , ti-a mai ramas RDS-ul….incearca si cu ei , vezi ce iese!
  Noi ne uitam la UPC , e al proprietarului.Ne place sau nu , asta avem.Insa la RDS avem internet si telefonie fixa si mobila , pe numele lui Marius.Pana in prezent e ok , chit ca si ei au mici scapari ici colo.
  Bafta!

 5. La Dolce nu tre sa fi neaparat client Romtelecom, serviciul fiind separat fata de telefonie! Asa ca, iti recomand! Eu am la ei si nu am avut pana acuma probleme, sunt multumit de serviciu! Doar o data am avut mici necazuri la unele canale cand au schimbat nu-stiu-ce frecvente si dupa ce i-am sunat, a doua zi au fost la mine! Macar incearca! :)

 6. Noi am renuntat la TV de cativa ani.
  Nu e nici o tragedie.
  Daca chiar vrei sa te uiti la vreo emisiune, exista streaming pe internet (cool-tv.net si altele care s-au zis mai sus)

 7. @Ana: nu pot să-mi pun RDS că aici unde stăm noi, știi că ți-am zis că nu stăm chiar în Cluj (Florești adică), nu cred că au acoperire, nu are nimeni abonament la ei, toată lumea e cu farfuria lui :))

  @Tiq: nu pot Dolce că nu au unde să mai pună farfuria pe blog :)

  @Bogdan: nu-i tragedie, nu știu, așa s-a perceput? incă nu ne-am "pus" nimic, mai așteptăm :)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.