Îmi fac planul (în detaliu)

Am pus o grămadă de întrebări pe forumuri despre ce nu ar trebui ratat în Paris. Am primit o grămadă de răspunsuri la obiect și nu numai, deci le mulțumesc tuturor.

Însă vreau ca atunci când mă întorc de acolo să spun că am văzut tot ceea ce mi-am dorit în ăștia 25 de ani. Dar având în vedere că-i vorba de Paris și doar de câteva zile de ședere aproape că nu mai știu ce-mi doresc… sunt atât de multe…

Am rezolvat cu transportul și cu cazarea, deci chiar numai “obiectivele” și “pulsul” ne interesează. Dacă citește cineva aici și a fost pe acolo (pe la Paris), sau chiar dacă nu a fost, dar are o idee cât de mică, nu strică absolut nicio informație în plus, deci să o spună cu VOCE TARE. Mai am două săptămâni de făcut planuri (parte care nu mi-a displăcut niciodată la o călătorie), iar apoi mai multe săptămâni la întoarcere de povestit dacă planul a ieșit (parte care îmi place și ea la nebunie) :))

7 comentarii

 1. Pai primul sfat ar fi sa nu crezi ca vei vedea tot :)
  Incearca sa-ti imparti timpul in doua: jumatate sa vezi obiectivele atat de cunoscute si jumatate sa respiri orasul.
  Eu te sfatuiesc sa incepi ziua de dimineata(8-9) cu vreo 2, maxim 3 obiective. Mai multe te vor obosi. Si dupa masa de pranz sa te concentrezi pe plimbari, cafenele, piete sau aiurea prin oras. Succes si sa ai niste zile superbe!

 2. Hello!
  In Paris am fost de mai multe ori.
  Sa-ti spun ce consider eu ca merita vizitat, nu am vizitat nici pe departe tot ca sunt foarte multe (orinea este aleatoare): Tour Eiffel, croaziera cu vaporasul pe Senna (seara neaparat ca se vor vedea toate podurile frumos luminate), Jardin de Touleries, Louvre-ul nu l-am vizitat ca pierdeam prea mult timp, Jardin de Luxembourg (foarte frumoasa in special primavara-vara), Domul Invalizilor si muzeul cu arme, Notre Damme, Sacre Coeur, evident Champs Elysees (mai frumos seara). De mancat merita sa mergi in Saint Michel si Cartier Latin (chiar pe langa Notre Damme). Daca vrei sa mergi la Versailles, e destul de mult de mers si pierzi cel putin o zi. Ar fi mai bine sa fie vreme frumoasa (deci vara) ca sa te poti bucura mai mult timp de lumina zilei si sa fie cald. Mie mi-a placut foarte mult o gradina mica, aflata pe Ile de la Cite, chiar langa Pont Royal (daca nu ma insel). O vei vedea sigur cand vei merge cu vaporul. Vara e plina de flori foarte frumos colorate. Are un farmec aparte pentru mine.
  Poti citi postul Irenei Parvu referitor la Paris de aici: http://www.irenepirvu.ro/blog/archives/457

 3. @Vulpitza: mersi pentru toate sfaturile de pe Plimbărici și pentru urările de astăzi. Nu vreau să văd tot nici dacă ar fi posibil, dar vreau să văd locurile după am tânjit de când mă știu :*

  @Tomata: :) în mod pozitiv, da? :*

  @Ștefan: mersi de pont, am citit postul lui Irene. Recomandările sunt exact ce am vrut să aud căci la ele mă cam gândeam și eu. Despre grădini nu știu ce să zic pentru că eu merg după cum se vede tomana astfel că ele nu vor fi prea verzi și înflorite, dar… poate trebuie să rămână câte ceva important și pentru vizitele următoare, nu? :)

 4. Ah acum am citit acest post si am descoperit ca esti turista in franta, sa scrii mai mult despre paris :) despre francezi si frantuzoiace ador sa citesc jurnale de calatorie. am scris si eu despre belgia pe blog desi am exagerat un pic cel putin in primele doua postari dar m-am mai temperat dup. cand suntem intr-o tara noua ne concentram pe noutate asta e explicatia ca dupa o perioada de sedere vedem lucrurile oricum altfel…asa si in cazul meu, m-am mai invatat cu belgia in timp desi la inceput ma incapatanam sa vad numai partile negative.

 5. @Not Beautiful Enough: ți-am răspuns la celălalt comentariu cam ce fac eu pe aici, o să-ți citesc și eu postările despre Belgia căci și mie îmi plac la nebunie jurnalele de călătorie :)
  Te mai aștept pe la mine căci povești vor mai fi până prin decembrie când mă întorc acasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.