Să vă povestesc…


Ziceam vineri că o să detaliez puțin despre plecarea mea la stagiu, dar brusc parcă mi-a pierit cheful de vorbă și asta sunt sigură că din cauza faptului că plecarea bate la ușă. Parcă nu-mi vine să cred că e chiar aici. Cert e că indiferent cum va fi, dau de o experiență din care vreau nu vreau, mă voi întoarce mai bogată. Aș forța să zic că o simt ca un fel de călălorie inițiatică, mai ales că plec de una singură (va veni pe urmă o colegă, dar nu va sta cât stau eu), mai ales că am emoții în legătura cu limba (sper să-mi dau drumul în maxim două săptămâni), mai ales că pașii până la plecare nu au fost ușori, mai ales că voi sta aproximativ 3 luni acolo, mai ales, mai ales…

Deci plec în Franța, mai precis la Montpellier “capitala” regiunii Languedoc-Roussillon, exact în sudul Franței, foarte aproape de granița cu Spania (Barcelona e la 350 km, adică ca de la Cluj la Arad de exemplu), foarte aproape de Coasta de Azur (nu vă grăbiți cu “ce faaaiiiin” că totuși vine iarna) și destul de aproape de Marseille (168 KM), Toulouse (248 km) și evident Marea Mediterană (Montpellier e și port, dar mai multe despre el după ce ajung). La Montpellier mă voi duce la Universitatea “Paul Valery”, nu ca să o laud, dar e pe acolo prin Top 500 ceea ce e din start bine, dar și despre ea mai multe după ce apuc să o văd, să merg la câteva cursuri, etc.

Singurele lucruri sigure sunt momentan cazarea (Cite Universitaire Triolet) și biletele de avion (numai dus) WizzAir (Cluj-Paris) și AirFrance (Paris- Montpellier). Faptul că va trebui să schimb nu doar avionul ci și aeroportul mă neliniștește puțin, dar nu aveam opțiune mai bună. Timp între avioane am, dar nu atât cât să-mi permită să văd Parisul (am însă planuri de a-l vizita pe timpul șederii în Franța).

Așadar numai mâine nu-i poimâine și eu nu m-am apucat de bagaje (e și destul de greu, căci am voie doar 15 kg la cală și 10 la bord), nu mi-am făcut asigurarea medicală (de care am neaparată nevoie), nu mi-am schimbat bani, nu știu încă exact cu ce ajung de pe aeroportul Beauvais pe aeroportul Charles de Gaulle (merg până în Paris și de acolo văd eu), deci mă comport ca și cum aș mai avea vreo două săptămâni până la plecare. Recunosc, e prima mea plecare așa departe, singură, pentru o perioadă mai lungă. Acuma mi-e și mai ciudă că nu am plecat în facultate prin programul Erasmus, aveam deja experiență fir-ar să fie! Dar probabil toate vin atunci când trebuie să vină.

Vreau să cred că mi se întâmplă un lucru bun, iar dacă eu cred asta, atunci el VA TREBUI SĂ FIE BUN !!!

7 comentarii

 1. Sfaturi: să le luăm pe rând, pe lista ce o ai cu lucrurile pe care să le duci cu tine, şi o ţii în mână să mai adaugi CD-urile cu Patricia Kaas şi Celine Dion, şi o coardă de usturoi (sper că ţi-ai dus de la Ineu) că franţujâlor le place. :)
  Apoi, un drum bun şi lipsit de peripeţii, să te distrezi p-aclo, NU NUMA` ŞCOALĂ…! mai ales că aclo "prinzi" data de 20… :)
  Nu mai zic să faci poze, ca asta ştii deja… :D

 2. Wow, ce fain. Clar o sa fie un lucru bun si o experienta de neuitat.

  Faptul ca n-am plecat pe niciunde cu o bursa e unul dintre cele mai mari regrete ale mele. Asa ca, decat sa traiesti cu asa un regret, mai bine te duci, vezi cum e si poti spune: pentru mine a fost asa sau altfel. :)

 3. Mulțam fain de sfaturi, adevărul e că am nevoie :)
  Da, o să fii surprins să aflii că nu mi-am făcut o listă cu ce îmi la mine :D Parcă nu-mi vine să mă apuc de bagaj.
  O să prind și 20-ul acolo, în premieră departe de casă și de…voi, cei dragi, dar noh…
  Vreau să mă și distrez, clar, să vizitez adică :)
  Vă țin la curent.

 4. Bianca,o sa fie bine ,ai sa vezi!E normal sa fi nelinistita,insa cand ai sa te vezi ajunsa acolo si cazata…te vei relaxa!Important e sa fi sanatoasa,ca restul mai vezi tu ce-i de facut!Te pup cu drag!Spor la pregateli!

 5. Vă mulțumesc pentru urări și încurajări. Și, da, Tomata, parcă mă încerca și pe mine un regret că nu am plecat cu bursă în cei 4 ani de facultate, căci chiar puteam și aveam timp berechet de recuperat pe urmă.
  Dar probabil acum tre să fie :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.