Seven Pounds- Răvășitor


Filmelor de genul acestuia nu prea i se pot face review-uri sănătoase pentru că riști să spui mai mult decât ar trebui, iar cui citește fie și din întâmplare s-ar putea să-i piară cheful de-al mai vedea. Părerea mea apropo de film ar fi aceea că e făcut în genul filmelor “21 grams” sau “Babel” cu severe implicații din “Pay it forward” pentru cunoscători, adică un fel de film puzzle care se urmărește cu răbdare și atenție sporită la detalii. Nu e un film care te relaxează ci unul care pe lângă faptul că-ți dă de gândit te mai și încarcă cu diferite sentimente nu tocmai ușor de dus.
De la cei care au realizat “The pursuit of happyness” tot cu Will Smith în rol principal și tot rol de calibru, vine și acest film poate ceva mai bine alcătuit, dar mult mai puțin optimist. Și pentru că despre poveste o să tac mâlc am să mă leg puțin de “the main character” pe care Will Smith îl face pur și simplu superb. Nu cred să-l fi văzut pe “cel mai simpatic negru” (în viziunea mea) într-un rol mai prolific. Rolul tragic i se potrivește de minune pentru că se vede clar implicat total, mai că ți se rupe sufletul pentru el. Uiți toate rolurile lui de comedie și poate la final scapi și o lacrimă asta dacă nu cumva mai emotiv din fire scapi lacrimi și pe parcursul celor 2 ore în care speri la “de-ar fi să nu se termine cum cred eu”.
Offf, simt că deja am zis mai mult decât mi-am propus.
Îndemn: is a must

2 comentarii

  1. am vazut filmul indemnat de o cunostinta …a spus acelasi lucru : "ravasitor"… totusi este previzibil , pentru cei care au vazut " John Q" …Asta nu scade din meritele unui Will Smith, care face un rol din nou memorabil ,in acelasi registru sentimental cu cel din "I am legend"

  2. @klausen: da, am văzut şi "John Q" şi am plâns la el aşa cum nu o mai făcusem de multă vreme, chiar m-am gândit la el aseară în timp ce urmăream "Seven Pounds". "I am legend" nu am văzut dar filmele de care am amintit în postare se încadrează pe bune în acelaşi registru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.