An Nou fără indigestie!

Am trecut de Sărbători și de toate mesele îmbelșugate după principiul “Așa e la români”. Unii am trecut mai bine, alții cu ajutor specializat. Nu vreau să mă gândesc la cei care au ajuns cu indigestii prin spitale, căci eu încă mai cred că omul se poate controla chiar și atunci când ochii lui văd sarmale ori cârnați pe linie, ca la păcănele.

eqi

Sunt mândră de faptul că am trecut așa de lejer prin mesele Sărbătorilor. O balonare mică de tot a doua zi de Crăciun a fost trecută cu vederea în aceste condiții. Chiar azi dimineață m-am cântărit și nu m-am speriat. N-am luat în greutate, dar asta nu înseamnă că sunt foarte mulțumită de kilogramele mele, însă nu le-am dobândit în urmă meselor pline de la Sărbătorile proaspăt trecute, asta e clar. Cum am reușit să am sărbători fără indigestie și cum îmi propun ca tot anul acesta nou să-l petrec pe modul “detoxifiere” vă explic în cele ce urmează.

Anul acesta, ca aproape niciodată, am stat pe la bucătărie în preajma Crăciunului doar ca să nu mă trezesc cu felurite mâncăruri despre care știam aproape sigur că îmi voi aminti atunci când încerc să-mi trag colanții pe mine. Pe lângă asta, prietenii de la Eqigeno mi-au alimentat poșeta cu un set de produse care să ajute Sărbătorile mele să fie și “mai” minunate.

De Crăciun, am alcătuit chiar eu meniul. Nu a lipsit salata de boeuf, dar mi-am lămurit mama să mă lase să-i pun doar puțină maioneză și nu exagerat de mulți cartofi, cum făceam de obicei. După umila mea părere a ieșit una din cele mai ok salate din gama ei. Mai apoi, cum eu ciorbă de burtă nu pap, iar la noi e cam tradiție cu ea, mi-am tras o ciorbă de legume cu muuultă țelină, cu care stomacul meu se împacă tare bine. N-am păpat niciun mezel de porc în afară de aproximativ 2 bucățele și jumătate de cârnaț afumat. Recunosc că îmi place, dar dacă nu mă limitez îmi ratez zilele, iar fierea mea își aduce aminte că există. Musai, musai, după fiecare masă, mai ales cu gustoșeniile de mai sus, am mestecat un Eqidigest, (bombonelele rotunde din imaginea de mai sus) care, pe lângă aroma minunată de ananas,

  • susține sănătatea și funcționarea normală a sistemului digestiv
  • înlătură rapid manifestările neplăcute: îngreunare, balonare, gaze
  • ajută la refacerea florei intestinale şi la reglarea tranzitului intestinal
  • contribuie la menţinerea capacității de autoapărare a organismului

La capitolul prăjituri, unde cred că nicio pastilă din lume nu te ajută să scapi de zahărul procesat îngurgitat, m-am oprit la o felie absolut fabuloasă de Pavlova (dar, mamă de minunăție) și de o singură bomboană de pom (chiar nu-mi propusesem să pap doar una, dar n-am avut poftă de ele). Ca să combat chiar și efectele lor, am băut în fiecare seară un ceai verde chinezesc. Și mi-a fost bine de tot!

gustosenii

De Revelion, după ce ne-am întors din țări străine, am ajuns numai bine la sarmale, răcituri (piftie) și cozonac cu mac (preferatul meu). Am gustat din fiecare, deși sarmalele nu m-au atras deloc, căci nu mă atrag ele în general, dar cozonacul cu mac al mamei e din visele viselor, nu se compară nu absolut nimic cu mac din comerț. De ciugulit am mai cuigulit puțină plăcintă cu varză și/sau cu dovleac, chec aperitiv și… cartofi în coajă la cuptor (marea poftă a Crăciunului 2014).

Întorși acasă, cu mâncare pe o săptămână, n-am început detoxifierea fix din 5 ianuarie, atât doar că am renunțat la orice suc gazos (deși nu ne-am destrăbălat cu Cola, cel puțin eu) și am trecut puțin spre salate. Dar marea detoxifiere începe de azi! În primul rând înainte de masa principală a zilei voi lua Eqidetox, pentru aproximativ o lună de zile. În acest timp voi evita pe cât posibil zahărul sub orice formă, prăjelile și pâinea albă. Nu spun că nu le voi mai consuma deloc, doar că trecem pe moderat (bine ar fi să rămânem pe moderat) :)

Cum probabil ați observat, la băuturi nu prea am ce renunțări să fac, căci nu consum de obicei. Cafea tare nu beau (un cappuccino pe zi nu iese din meniu), alcoolul nu mă atrage. Am băut o jumate de cană de vin fiert, 3 guri de vin spumant și două de vișinată în ultima lună, deci…). Continui să iau Eqidigest dacă mă simt chiar și acum, cumva, prea plină după o masă și sper ca peste o lună să am un tonus mai bun, un ten mai curat și desigur, un organism mai sănătos. Așadar, sper ca anul acesta să fie unul fără indigestie, din toate punctele de vedere. Ceea ce vă doresc și vouă ;)

4 comentarii

  1. Ah..ce la fix a venit articolul tău. Eu sufăr da balonare în stil mare….de nu mă mai încape nimic, când începe sa se umfle burta. Am încercat toate medicamentele posibile prescrise de medic, însă nimic nu a dat rezultate. Eu oricum nu mănânc prăjeli, nu mănânc gras, nu beau alcool defel, nu fumez, nu beau cafea (hai…O ciocolată calda sau un cappucino, din când în când). Recunosc…mai scap la dulciuri, dar în limita bunului simț. Unde găsesc medicamentele cu pricina? La plafar sau farmacie?

    1. Eu le-am văzut în farmaciile Sensiblu, le găsești la ei, dar poate că și în alte farmacii. Sun 100% naturale și o cutie îți ajunge multă vreme. De exemplu la Eqidetox sunt 36 de pastile, dacă iei una pe zi ai peste o lună din ele… Eqidigest merge după fiecare masă, dacă ai probleme mari, dacă nu, le iei doar atunci când simți că ai păpat mai copios, chiar dacă nu te-ai balonat deja…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.