La Radiooo…(ce asculți?)

Mă întrebam adesea ce profitabilitate are un radio cu atâta vreme cât toți ascultăm muzică la MP3 Player, la calculator sau chiar la telefon. Cât de bine trebuie să-i meargă unui radio de vreme ce noi putem asculta câta muzică dorim cu melodii pe culese și alese? Cât de important mai e un radio în aceste vremuri în care sunt destule concerte la care și noi românii (care o vreme am fost privați de asemenea evenimente) putem merge lejer, ori mai alegem noi radio când la Tv putem asculta atât melodia cât și vedea artistul în acțiune?
Ei bine răspunsul pare extrem de simplu. Radioul va exista și încă destul de bine mersi, pentru că este cam singurul care oferă surpriza 100% (adică te întrebi mereu “oare ce melodie urmează?”) și pe lângă asta este cel mai ușor de ascultat atât în mașină, cât și pe plajă, cât și la serviciu, sau în saloanele de înfrumusețare. Deci pentru că aceasta e varinata simplă (care poate nu ne mulțumește mereu, dar măcar e simplă) alegem să ascultăm “La Radiooo..”
Eu ascult în mașină tot timpul și acasă la Ineu prin bucătărie, în rest nu prea. A! anul trecul la lucru mai puneam Radio de pe net, dar numai cu permisiunea șefilor, bleah…
Și iată ce ascult:


MAGIC FM este preferatul în domeniu. Merge în mașină la drum lung sau scurt pentru că până acuma i-am găsit mai multe plusuri decât minusuri:
+ muzica din anii ’90 îmi place cel mai mult iar aici am găsit cea mai multă și cea mai diversă
au câte 12 melodii neîntrerupte de știri sau publicitate
da, îmi place și vocea de radio a Lianei Stanciu (mă liniștește)
– din păcate nu-l mai prind decât vreo 10 minute după ce am ieșit din Cluj și poate dacă am noroc când mai trec pe lângă orașele mai mari mai prind ceva
pe net merge cam prost, când ți-e lumea mai dragă se oprește
există o tipă Dominique Iancu care scoate din ea niște inepții ce n-ai văzut, noroc că m-am obișnuit și acum doar mă amuz
pe la ora 23 intră Magic Fm Cluj și e una care vorbește printre melodii, ok știu că-i noapte dar nu înțeleg de ce ea a adormit deja când a intrat în emisie


INFO PRO merge peste tot și în general il pun atunci când nu mai aud deloc Magicu’. Muzica e OK și mai nouă și mai veche. Acasă la Ineu merge aproape tot timpul și uneori ajunge să mă exaspereze, dar noh…măcar se aude bine.
+ nu trebuie să-l cauți foarte mult, cred că după Radio România Actualități pe ăsta îl găsești primul
topul de sâmbătă de la ora 18 e bun cu mici excepii și mai nou au câte un invitat special
– știrile din jumate în jumate de oră mi se par cam prea dese și evident la fel, că doar noh….tocmai ce au fost spuse
am auzit bâlbe destule pentru Cronica Cârcotașilor, păcat că radiourile nu-s în vizorul lor


EUROPA FM am ascultat o vreme dar de la un timp nu mai pot, au foarte multe reclame, publicitate mai multă ca muzică, mi se pare de neiertat, chiar nu vreau să aud spoturile publicitare de radio extrem de proaste la fiecare 5 minute. Sorry, dar pe mine încet, încet mă pierd de tot ca și ascultător. În plus se repetă melodiile destul de des., bine peste tot se parctică asta, dar când auzi de două ori o melodie în 30 de minute, totuși.

Destul de rar, dar hai să amintesc mai ascult și PRO FM, sau KISS FM, merg uneori, asta când vrei să te trezească ceva și nu merge doar cu Gatorade :)

9 comentarii

 1. Nu ascult decat Radio ZU si asta cand stau linistit si vegetez. In rest prin deplasari ascult numai Rolling Stones.

 2. Eu ma feresc de toate radio-urile destinate marilor mase – Zu, 21, ProFM, etc. Toate dau aceleasi melodii comerciale.

  Pentru mine Gold FM, Romantic si Magic FM la volan, cand nu am vreun CD la indemana. Iar acasa Yahoo Shoutcast are suficiente posturi ca sa nu ma plictisesc.

 3. Io ascult Guerilla sau Info Pro. Si mai ascult si National ca au muzica buna. Merci de pontul cu Magic FM. Nu stiu daca in TM se prinde.

 4. @Ciupanezul: ZU nu-mi place deloc, poate din cauză că nu-i agreez pe Buzdugan și Morar.
  @Costin: Mă bucur să văd că și ție îți place Magic :) Romanticul e OK, dar nu știu din ce motiv rar ascult. De Gold nu știam.
  @Tomata: Magic s-ar putea să se prindă și în Timișoara, dar nu știu pe ce frecvență. Guerilla am ascultat cândva pe Net, dar nu m-a încântat.

 5. Radiourile de la noi sunt destul de aiurea, parcă toate sunt la fel, aceeaşi muzică, aceleaşi voci, aceleaşi tipuri de ştiri, şi eu am scris în urmă cu ceva vreme un articol pe blog despre ce înseamnă radioul pentru mine. În momentul de faţă ascult pe net Sport Total FM, mai demult eram fan Radio România Tineret! Acum deschid foarte rar aparatul de radio…

 6. Ascult Radio Guerilla pe net… imi place muzica, imi plac emisiunile, e un post de radio non-conformist,acid,ironic,amuzant…pe gustul meu :)

 7. Ascult radio în mașină, și doar în oraș, pe drumurile din afara prefer CD-urile. Guerilla, National Fm si Radio Campus ar fi cred cele mai auzite radiouri de către mine.
  Apropo de Europa Fm daca a fost o melodie de doua ori în 30 de minute trebuia sa o fi reținut și sa suni la ei. Ai fi câștigat!!! :P

 8. Vreau un radio cu muzică exclusiv din ani '80-'90, de aceea prefer Magic. Apoape că mă deranjază și el când aud de exemplu Holograf cu ultima lor melodie, dar oricum Magic e cel mai aproape de radioul de care l-aș asculta continuu. Guerilla? … mmm…
  @Dani: La Europa Fm , doar să sun mi-ar mai fi lipsit ;) știam și eu de questia asta a lor :D

 9. off line: magic fm in masina (hehe, radioul schimba automat frecventele)sau europa fm – la drumuri lungi (m-a salvat de 2 radare pitite bine)
  on line: romantic fm :D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.