Fluturi în farfurie

Îmi plac clătitele dar nu le fac foarte des ca să nu ajungă să mă plictisească :) Dar într-o dimineaţa de duminică cu câteva săptămâni în urmă m-am trezit cu o poftă de nestăvilit. Aşa că m-am pus să fac clătite şi nu oricum ci în formă de fluture. Normal, deţin o formă de silicon, verde şi proaspătă prin definiţie, care mă poate ajuta să fac şi alte chestii prin bucătărie tot sub formă de fluture; de exemplu omletă :)

Călătilele le-am făcut simple: un ou, 100 ml lapte fiert şi răcit, o vanilie, puţină sare, o jumătate de cană apă şi făină până la consistenţa dorită. Pentru jumate din cantitate am adăugat o lingură de cacao şi astfel că am avut atât fluturi galbeni cât şi maronii (unii mai închişi, alţii mai deschişi, depinde cât i-am lăsat în la prăjit).

Apoi i-am aranjat frumos pe farfurie şi am aşezat printre ei îngheţată de vanilie (făcută tot acasă cu o zi  înainte). Au fost tare gustoase clătitele, le-am zis: Fluturi vanilaţi la micul dejun :) Am vrut să scriu despre aceste clătite într-o zi de weekend, căci poate vă fac poftă şi am dorit să şi aveţi timp să le faceţi dacă vă tentează :)

Acestea fiind spuse, articolul participă la concursul organizat de Kadia şi mai puteţi participa şi voi cu o reţetă de clătite frumos ornate, până pe 18 august. Premiile sunt tare drăguţe :) Mulţumim Kadia pentru concursurile frumoase pe care le organizezi!

 

21 comentarii

  1. ce idee grozava! Multumesc pentru participare Bia, arat incredibil si n-as zice nu la un fluture vanilat cu inghetata pentru micul dejun :)

  2. Ce bine arata fluturasii tai! Si eu ador clatitele desi recunosc de multe ori mi-e putin lene sa le fac din simplu motiv ca trebuie sa o coc pe fiecare in parte :))!

  3. Super arata! Eu tare vreau sa stiu cum ii faci cu forma aceea, as cumpara si eu daca merita si daca gasesc asa ceva pe aici…

    Succes la concurs! Eu claticesc des, dar clasic :). Silvia e innebunita dupa clatite. :)

  4. @Larisa: multumesc, singurul motiv pentru care nu le fac foarte des este mirosul pe care il simte tot blocul, indiferent ce solutii de coacere gasesc :)

    @Salmi: am o forma de silicon, primită cadou cand am cumparat o revista culinara, dar se gasesc si prin magazinele de profil in toate variantele, floricica, trifoi, maimuţa etc :)

  5. @Savoir Faire: hmmm, ce bine sună combinaţia de care vorbeşti :)

    @Lili: :)) Da, este legitima intrebarea, dar bucatarul sef nu prea prepara nimic care are in compozitie zahar :)) Motivul e simplu: nici nu prea papa dulce :P Asadar e opera mea si a magicei forme de silicon “fluturaş” :))
    Data viitoare va fac din astea, pe încercate ;)

  6. Ce bine arata! :)
    As participa si eu la concurs, dar e ATATA de cald ca ma topesc daca e sa fac clatite. Si asta iarna am facut de o gramada de ori.

  7. Sunt atat de draguti …! I-ai asorat frumos, unii mai rumeniti, altii mai putin… frumos!
    Acum imi pare rau ca nu mi-am luat si eu forme din acelea, cand am avut ocazia! Dar nu-i nimic, cu prima ocazie, sigur, o sa-mi iau!

  8. @Dragoş: da, merg bine cu o îngheţată nu foarte dulce, de aceea recomand una facută acasă, în care ştii sigur cât zahăr ai pus :)

    @Oana: păi da, le făcusem înainte de caniculă :)) Te inteleg perfect :)

    @Vulpita: mersi :* cu siguranţă o să mai găseşti forme din astea, caută pe net dacă nu dai de ele prin magazine :* Baftă la clăticit :*

    @Aliceee: ei, ei cum n-am gustat eu la Paris… data viitoare, mersi de pont :*

    @Miky: mersi frumos :*

  9. Genial, ma intreb daca exista siropuri in diferite culori, poate in culori cat mai deschise ar fi mai mult decat impresionante…

Dă-i un răspuns lui Vulpita Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.