Cu ce mi-a atras mie atenția Curtea Veche? În primul rând cu o carte colosală despre care nu am scris încă pe blog, dar pe care am citit-o anul acesta: Lasă-mă să-ți aud glasul de Catherine Maurice, carte celebră în toată lumea, datorită puternicului mesaj motivațional al “familiei care a învins autismul”.
În al doilea rând Curtea Veche mi-a atras atenția cu coleția Biblioteca pentru toți, care în colaborare cu Jurnalul Național a făcut ca mii de case ale românilor să beneficieze de o bibliotecă frumosă achiziționată la prețuri mai mult decât modeste.
Iar în al treilea rând, Curtea Veche a publicat cărțile domnului Emil Ghițulescu, ambasadorul roman cu cel mai contagios zâmbet pe care l-am văzut în viața mea. Domnul Ghițulescu a scris despre Kabul și Darfur, a scris despre zonele de conflict din lume și a uimit prin însemnările diplomatice scrise cu multă dragoste despre locuri de pe pământ unde nu știu câți ar fi fost la fel de motivați să urmeze o carieră diplomatică. Curtea Veche mi-a făcut bucuria de a-mi dărui aceste cărți care nu se prea găsesc prin librării (nu știu de ce) dar pe care le-am tot căutat de multă vreme, fără niciun rezultat.
Pe lângă aceste trei motive suficiente pentru a îndrăgi această editură cu tradiție în România, mai stau și noile apariții pe care o să le trec la mine în WishList, cărți pe care chiar le doresc în biblioteca mea: Seria Jacques Salome, sau Cartea Regală de bucate a Principesei Margareta a României, ori Însemnările zilnice ale Regelui Carol la II lea (poate mai învăț și eu ceva istorie că de multe ori îmi dau seama că am uitat de tot acest domeniu) :)
În plus la mine în blogroll o să regăsiți blogul editurii, unde puteți afla noutăți din domeniul cultural dar și cele mai calde știri referitoare la noile apariții ale editurii sau la evenimente organizate de editură. Așadar, poți să începi să afli :)