Pietre pentru templul meu

…da, e numele primului volum de aforisme al lui Lucian Blaga, dar nu mă apuc să vorbesc despre volum căci l-am citit de multă vreme, însă titlul lui continuă să însemne mult pentru mine…
Azi vă vorbesc despre pietrele pe care le culeg uneori pentru “templul meu”.
De exemplu ieri a fost o zi în care chiar am simţit că am adunat multe pietre, acum rămâne de văzut dacă o să le şi folosesc pe toate în construcţie.
Din motive de “mers la gară cu maşina” m-am trezit la 5 şi nu m-am mai culcat chiar dacă la 7 eram deja înapoi acasă. Am mâncat puţin căci pentru a mia oară am realizat că dacă nu faci nimic fizic, consumul psihic nu-ţi cere de mâncare, deci supă aproape rece şi chifle cu salată de vinete e tot ce am savurat.
Mi-am făcut curaj şi am scris pe blog despre “Translatorul” ce mă urmăreşte încă. Am pus carte în bibliotecă abia pe seară când am realizat că până şi deşertul de pe copertă mă copleşeşte.
Am rămas datoare cu ultimele episoade din sezonul 5 de Greys Anatomy aşa că fiind singură acasă mi-am permis luxul de a viziona vreo 3 (mai am 3 şi gata poate să înceapă sezonul 6 acum în toamnă că eu sunt la zi). Din nou pentru a mia oară m-am întrebat că mă face să iubesc atât un serial care oricând poate să ducă la depresie!?! Da, ştiu că e doar un serial că doar de aia mă mir că îmi transmite atâtea (bine că uneori mă umflă şi râsul şi mai contrabalansez sentimentele, balanţă, deh…cândva îmi plăcea zodia).
Odihna din ultima lună m-a făcut să iau o decizie înţeleaptă şi să mă apuc să şi scriu la lucrare nu doar să mă lamentez. Uimire pe mine că am scris 9 pagini şi nici nu ştiu cum a atrecut timpul. Hărnicia nu s-a oprit aici şi am recitit pasaje din Blaga “Trilogia Valorilor” pe care să le includ în lucrare. Şi aşa m-a apucat ora 23 şi nu mi-a venit să cred. Mi-am făcut un ceai verde şi se poate ca din cauza lui somnul să fi fugit de tot. Dacă nu era durerea de spate cred că mă prindea dimineaţa pe scaunul de la calculator, ceea ce nu-mi stă în fire. Aaaaa!!! după 23 mi-am găsit sezonul 8 din 7th Heaven, dacă aveam cu cine cred că şi sărbătoream asta, iar apoi mi-am “oficilaizat” şi eu relaţia cu Bookblog cum zicea Jane (pe care apropo cu ocazia “bookblog” am văzut-o şi în poză, că până acum era doar un blog, acum e şi o “imagine”, tare drăguţă domnişoara) ;)
Bun. Ora 23:50 eram în pat :D (să mă culc ce naiba doar nu vreau să fac 24 de ore de când m-am trezit). Butonez, n-am mai făcut asta de secole, dau de Antena 2, jur că nu ştiam că avem programul ăsta. Anul trecut când stăteam la garsonieră îmi mai alungam tristeţile şi plictiselile cu anumite talk-show-uri despre nimicuri. Aseară Cristi Brancu (mă tot întreb de ce mă irită vocea lui).
Pun pe Eurosport, o alegere mult mai bună. Aici Campionatul European de Echitaţie de la Windsor, proba de dresaj, foarte interesant, iar caii nişte exemplare care realmente străluceau, nu am văzut niciodată animale mai frumoase şi mai graţioase. Gata, am hotărât tre să merg să văd un centru de hipism, poate chiar să iau căteva ore de echitaţie. Dar când, iar planuri şi e deja foarte târziu. Văd că a început US Open, yeeeyyy, am şi uitat.
Am adormit pe Eurosport cu melodiile alea faine pe care caii îşi făceau numerele. Linişte totală.
Mi-am adus aminte de ce zicea un prof de-al meu din facultate: “Realizezi cine eşti după lucrurile pe care le faci atunci când eşti singur, după gândurile pe care le ai când eşti numai tu şi cu tine.”

Nu cred că ne vom opri niciodată din a aduna pietre.

2 comentarii

  1. multumesc de apreciere, ma faci sa rosesc :">

    eu fac destul de urat daca sunt privata de somn prea mult timp. plus ca am perioade in care sunt o somnoroasa si jumatate. :)

    cele mai bune (as in 'placute') seriale pe care le-am vazut de-a lungul timpului sunt probabil 'gilmore girls', 'dexter', 'viata la casa alba', 'friends' si 'house'.

    acum somn! :) o saptamana frumoasa! si te-astept sambata la urban soup night!

  2. Misterul operei lui L Blaga :
    Tezaurul de aur descoperit in 1875 pe cand se construia castelul Peles a fost descoperit de tanarul preot Isidor din Lancram, tatal lui Lucian Blaga, care insotit de un grup de enoriasi au participat la saparea fundatiei castelului.Astfel trei dintre placute au ajuns in posesia poetului. Lucian Blaga a reusit sa le descifreze cele tri tablite de aur ale lui Zamolxe(a cunoasterii/a iubirii/a intelepciunii) si pe baza textelor si-a cladit intreaga opera incepand de la Poemele Luminii,Pietre pentru templul meu, drama ZAMOLXE etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.