Nu e poveste


Nimic pe lumea asta nu e mai tragic și înjositor decât să trăiești într-o familie în care cea care contează e legea pumnului. Să ai parte de un loc numit “acasă” în care să tremuri neștiind ce poate provoca scandaluri după scandaluri și bătăi după bătăi. Mai ales ca și copil trebuie să fie foarte traumatizant să-ți duci copilăria într-un astfel de mediu. Din păcate violența în familie a depășit cu mult ceea ce vedem la televizor și peste asta acolo sunt prezentate doar faptele nu și urmările, care de cele mai multe ori sunt și mai grave.

De obicei bărbații sunt cei care ridică mâna asupra copiilor și femeilor, dar din păcate și femeile sunt foarte vinovate că se complac în acest gen de situații din stupida dorință de a nu se destrăma familia. În acest fel ele fac mai mult rău decât bine și nu am înțeles niciodată cum poate o femeie să accepte așa ceva. De dragul copilului încerci să fii fericită nu să încasezi pumni la grămadă doar că acel copil să aibă pe mai departe un “tată”. Copilul suferă cel mai mult când își vede părinții nefericiți, ori în relații unde violența e în floare numai de fericire nu mai poate fi vorba.

Pe unele le mai auzi spunând că încă își iubesc soții chiar și după ce le-a spart gura de câteva ori, chiar și după ce le-a învinețit spinarea, chiar și după ce în scene de gelozie sau de prostie mai bine zis le-a amenințat cu moartea. Nu cred să mai existe iubire în așa ceva, poate doar o inconștiență care până la urmă chiar le va costa viața… a copilului, distrusă iremediabil.

NU E POVESTE, este o campanie socială, care luptă pentru combaterea violenței domestice. Dacă știe cineva povești triste inspirate din această “cruzime” să le spună cu voce tare, să le trimită mai departe, să audă lumea de ele, să le catalogăm cu așa nu și poate într-o zi acest fenomen în plină expansiune va sucomba.

Putem participa la această campanie fie și prin simpla întrebare: Cum aș reacționa eu dacă în familia mea ar exista o astfel de situație?

You may also like

4 comentarii

  1. Mda, din păcate astfel de cazuri sunt rutină în peisajul mioritic de la noi. În mass-media sunt zilnic prezentate astfel de abuzuri…
    Care ar fi cauzele…? Multiple. De la cele psihologice la cele sociale ori chiar nepotrivire de caracter…
    Nici eu nu înţeleg cum poţi sta cu unu` care-ţi dă în freză zi de zi… când existe atâtea căi de rezolvare, indiferent cât de dificil e caracterul respectivului. Poate că cei de la asistenţa socială ar trebui să se implice mai mult… părerea mea!

  2. BIne că noi știm și alt fel de cazuri în care copiii ajunși la o vârstă își înjură și scot afară din casă părinții bătrâni și bolnavi. Și chiar dacă nu-i scârnăvesc în bătaie, eu tot o formă de violență văd și în asta crying

  3. Marea problema a mamelor batute e aceea ca si daca ar dori sa fuga de aceasta violenta se tem. Nu au poate unde se duce, nu sunt protejate de cei ce trebuie sa aplice legea, iar de multe ori pot sfirsi tragic atunci cind pun piciorul in prag. Copiii din aceste familii ajung sa isi vada mamele batute ori ucise in bataie. Iar societatea noastra e mult prea slaba, nu ia atitudine. Aflam despre cazuri in care s/au savirsti abuzuri asupra mamelor sau copiilor ani de zile si nimeni nu sesizeaza decit cind e prea tirziu sau dupa suferinte inimaginabile. E foarte trist. Femeilor le/ar trebui mult curaj si sa gindeasca un plan pe care sa il puna in aplicare la momentul potrivit. Sa iasa si sa ceara ajutor, sa se plinga politiei etc.

  4. @Bianca Popa: ai foarte mare dreptate teama și acel "nu am unde să plec" sunt doi factori esențiali în luarea unei decizii în aceste situații.

    O femeie care nu mai are niciun fel de încredere în ea în urma bătăilor și scenelor nu va afea nici curajul de a pleca. Dar e greșit, cumva aceste "victime" trebuie să găsescă curajul cu orice preț, stă în puterea lor să stopeze acest calvar, să nu mai aștepte ca celălalt să revină pe calea cea dreaptă că nu-s șanse sad

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.