[Special] 4 povești italiene

Azi dimineață ploua îngrozitor! De fapt, poate nu îngrozitor ar fi cuvântul potrivit, însă atunci când iubești primăvara și ea îți servește atât de multă apă (de ploaie), până te zăpăcește, nu găsești cuvinte potrivite să descrii ce-i afară. Și atunci descrii ce e inside, iar acolo, de mai multe zile, e din nou… Italia :)

4 seriale

În weekend am avut puțină vreme să răsfoiesc Vizitează Italia. “Noroc” cu niște dureri ale gleznei drepte, care, cel puțin duminică, m-au cam ținut prin casă (păcat, că atunci afară chiar era primăvară). Dar acest răgaz m-a făcut să-mi dau seama, că deși am scris mult mai puțin decât mi-am propus, am definitivat 4 din călătoriile mele italiene. Cele 4 sunt complete, cu tot ce mi-am dorit vreodată să scriu despre ele. Sigur că ar mai fi de scris încă 4 ca să ajung la zi cu ele, mai ales că mi se prefigurează (și) anul acesta o altă scurtă incursiune în patria sufletului meu.

Dar până atunci, m-am gândit că poate v-ar fi utile cele 4 povești povești Italiene ce s-au strâns cu rele și cu bune, după cum urmează:

2009 Veneția – Verona – Padova – Bologna

A fost primul nostru contact cu Italia. Ok, Clau mai fusese fulger până la Monza în 2007, dar nu avea deloc o imagine despre Italia. Prima minivacanță italiană (a fost vorba de 4 zile, de sâmbătă până marți) a fost călătoria în care ne-am amorezat de țara asta superbă, despre care nici nu ne trecuse prin cap că poate fi atât de frumoasă. Povestea călătoriei noastre vă poate ajuta să vă organizați puțin la o primă vizită în zona Veneției și mai mult decât atât o să observați cât de ahtiați după obiective am fost la acea primă vizită și cum în timp, acest trend de bifare s-a atenuat. Cu alte cuvinte, o să vedeți cum ne-a schimbat Italia modul de a privi locurile într-o călătorie. Toate episoade poveștii pot fi citite aici.

2010 Roma – Vatican – Împrejurimile Romei 

În 2010 am ajuns la Roma doar eu, dar a fost o experiență de care am avut nevoie mai mult decât am bănuit. Regret că nu am văzut Roma cu Clau nici până în ziua de azi și sper doar să regrete și el că nu a văzut Beijing-ul cu mine :)) Oricum, Roma e unul din locurile din Italia în care plănuiesc să mă întorc, căci la fel ca și Parisul sau Londra, nici vorbă să o poți vedea de la prima vizită. Povestea despre Roma cu Vaticanul ei (dacă îmi permiteți), cu minunile mai puțin cunoscute ale provinciei Lazio vă poate ajuta dacă sunteți în căutarea informațiilor bazate pe “ce să vezi și ce să faci la Roma”, căci am încercat să surprind tot ce am văzut și tot ce am simțit prin fosta capitală a Imperiului Roman. Puteți citi aici întreaga poveste.

2011 Pisa – Cinque Terre – Genova

Aceasta a fost “luna noastră de miere”. Deja eram disperați după Italia și alegerea a venit firesc. Numai că, pentru că, probabil, trebuia să aibă o poveste, ea a fost organizată de fast forward, iar sfaturile mele poate vă vor fi de ajutor, dacă ajungeți să organizați și voi ceva la fel. Recomand zona pentru un eveniment de acest gen: peisaje deosebite, extrem de romantice, locuri cu un șarm aparte și cele mai frumoase apusuri. Opt episoade are această poveste și o puteți citi aici.

2011 Florența – San Gimignano – Siena – Chianti – Lucca

Și pentru că o singură escapadă pe 2011 nu ne-a fost suficientă, am plecat în toamna lui 2011 în Toscana (cadou de ziua mea). Atât mi-a trebuit ca să declar că Italia devenise ceva cu totul special în sufletul meu. O vreme mi-am găsit cu greu cuvintele ca să povestec cum a fost, dar după o vreme m-am întors la vizita asta în Italia mereu și mereu, am scris “romane” despre ea și despre mine vizitând-o. Repovestită după câțiva ani o găsiți aici.

Acestea fiind spuse, dacă vă doriți și voi, propria poveste italiană (vă asigur că nu va fi doar una singură) puteți alege din ofertele prietenilor mei de la Tamicris Tours (prețuri bune, condiții bune, o rețetă de succes pentru o altă poveste frumoasă). Cât despre mine, ador să vă mai scriu despre Italia mea dragă, așa că, dacă vă place, rămâneți în zonă ;)

2 comentarii

  1. Buna Bianca,

    Savurez plimbarile in lungul si’n latul Ardealului si, cautand locuri pe care nu am apucat inca sa le vad (pentru puntea de 1 Mai), am dat de Bialog-ul tau :)

    M-ai prins in joc cu link-ul la povestea ta frumoasa despre cum se pot vizita bisericile sasesti fortificate si, incet – incet, m-ai captivat cu exuberanta si spiritul tau extrem de pozitiv ! Scri foarte frumos si antrenant, trezind instant pofta de drumetie si bella vita…

    Mi-a placut foarte mult si motto-ul despre a povesti si a experimenta :)

    Povestile tale despre locurile si obiceiurile noastre neaose si nepoluate de circuitele “civilizatiei barbare…” mi s-au parut foarte savuroase si extrem de interesante si utile – s-a ajuns sa se cunoasca mai mult hot-spots si city breaks, decat comorile noastre…

    Bravo ! Faci treaba de calitate ! Tine-o tot asa !

    Codrut

  2. Si eu vreau neaparat sa revin la Roma, pentru ca nu am apucat sa vizitez decat jumatate din ce imi propusesem. Plus ca dupa ce am stat aproape un sfert din zi la coada la Vatican, un mic “incident” :D ne-a impiedicat sa intram si a trebuit sa facem cale intoarsa…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.